Nazwa produktu | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | Kalkulator Kalorii | |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Waga g | (kcal) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (mcg) | (mcg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mcg) | (mg) | (IU) | (mg) | (mcg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mcg) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | ||
wołowina, mieszanka z przycietych/pociętych kawałków, mięso chude i tłuste, 1/8 tłuszczu, produkt średniogatunkowy, surowa | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 243 | 19 | 18 | 0 | - | - | - | - | - | - | - | 0.67 | 7.9 | 7.3 | - | - | 0 | 0.09 | 0.16 | 0.32 | 0.39 | 2.9 | 0 | - | - | 6 | 7 | 1.9 | 19 | 176 | 304 | 57 | 3.7 | 0.071 | 0.013 | 16 | 0.81 | 0.21 | 0.9 | 0.48 | 1.5 | 0.84 | 1.5 | 0.73 | Dodaj | |
wołowina, mieszanka z przycietych/pociętych kawałków, mięso chude i tłuste, 1/8 tłuszczu, produkt wysokogatunkowy, po obróbce termicznej | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 278 | 27 | 18 | 0 | - | - | - | - | - | - | - | 0.66 | 7.8 | 7.2 | - | - | 0 | 0.09 | 0.22 | 0.36 | 0.34 | 2.5 | 0 | - | - | 8 | 9 | 2.7 | 23 | 209 | 321 | 63 | 6.1 | 0.11 | 0.015 | 21 | 1.2 | 0.3 | 1.3 | 0.68 | 2.2 | 1.2 | 2.1 | 1 | Dodaj | |
wołowina, mieszanka z przycietych/pociętych kawałków, mięso chude i tłuste, 1/8 tłuszczu, produkt wysokogatunkowy, surowa | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 223 | 19 | 16 | 0 | - | - | - | - | - | - | - | 0.58 | 6.8 | 6.4 | - | - | 0 | 0.1 | 0.16 | 0.32 | 0.39 | 3 | 0 | - | - | 7 | 7 | 1.9 | 19 | 178 | 309 | 58 | 3.8 | 0.071 | 0.013 | 15 | 0.82 | 0.21 | 0.92 | 0.48 | 1.6 | 0.85 | 1.5 | 0.74 | Dodaj | |
wołowina, mieszanka z przycietych/pociętych kawałków, mięso chude i tłuste, 1/8 tłuszczu, wszystkie gatunki, po obróbce termicznej | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 291 | 26 | 20 | 0 | - | - | - | - | - | - | - | 0.71 | 8.5 | 7.8 | - | 0 | 0 | 0.09 | 0.22 | 0.36 | 0.34 | 2.5 | 0 | 13 | 0.18 | 7 | 9 | 2.7 | 23 | 208 | 319 | 63 | 6 | 0.11 | 0.015 | 20 | 1.2 | 0.3 | 1.3 | 0.68 | 2.2 | 1.2 | 2.1 | 1 | Dodaj | |
wołowina, mieszanka z przycietych/pociętych kawałków, mięso chude i tłuste, 1/8 tłuszczu, wszystkie gatunki, surowa | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 234 | 19 | 17 | 0 | - | - | - | - | - | - | - | 0.63 | 7.4 | 6.9 | - | - | 0 | 0.1 | 0.16 | 0.32 | 0.39 | 3 | 0 | - | - | 6 | 7 | 1.9 | 19 | 177 | 306 | 58 | 3.8 | 0.071 | 0.013 | 14 | 0.82 | 0.21 | 0.91 | 0.48 | 1.6 | 0.84 | 1.5 | 0.73 | Dodaj |
Najnowsze wpisy na blogu
Jedno z pytań, jakie najczęściej słyszą wegetarianie, brzmi „to skąd właściwie bierzesz białko?”. Nic w tym dziwnego, w końcu na biologii... więcej »
Już niebawem jesień, więc coraz częściej słyszymy o oczyszczaniu organizmu. Detoks czy oczyszczające diety to typowy jesienny temat numer jeden.... więcej »
Odchudzanie się jest bardzo demonizowane – jesteśmy namawiani do przyjmowania odpowiednich wspomagających zrzucenie zbędnych kilogramów suplementów,... więcej »
Wielu osobom zdrowa dieta automatycznie kojarzy się z dużymi wydatkami... Cóż, faktycznie napakowane cukrem i sztucznymi dodatkami przekąski kosztują... więcej »
Warzywa strączkowe znane są na całym świecie od wieków – bób uprawiano już w znanej wszystkim doskonale z lekcji historii Troi, soczewica była... więcej »
Z jednej strony panuje moda na zdrową, nieprzetworzoną żywność, a sztuczne dodatki do żywności są szkalowane, z drugiej – nie udowodniono w 100%, że... więcej »
Najnowsze przepisy
Danie szybkie i proste w przygotowaniu a do tego również tanie. więcej »
Któż nie lubi jagód? Te niewielkie owoce mają wiele korzystnych właściwości zdrowotnych i znakomicie smakują! Zawierają wiele witamin oraz... więcej »
Smaczna owsianka, idealna na śniadanie. Dobrze zbilansowana ilość węglowodanów i białka, która zasili Wasz organizm na min. 3 godziny, dając... więcej »
Przepyszna sałatka na każdą okazję. Idealna nie tylko jako danie główne ale również jako szybkie rozwiązanie gdy zjawią się goście. Prosta i... więcej »