Nazwa produktu | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | Kalkulator Kalorii | |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Waga g | (kcal) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (mcg) | (mcg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mcg) | (mg) | (IU) | (mg) | (mcg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mcg) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | ||
bakłażan, marynowany | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 49 | 0.9 | 0.7 | 9.8 | - | - | - | - | - | - | - | 0.29 | 0.063 | 0.14 | - | 0 | 30 | 0.05 | 0.07 | - | 0.14 | 0 | 0 | 0 | 0.03 | 20 | 25 | 0.77 | 6 | 9 | 12 | 1674 | 0.23 | 0.17 | - | 0.6 | - | - | - | - | - | - | - | - | Dodaj | |
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
szklanka, 136g | 67 | 1.2 | 0.95 | 13 | - | - | - | - | - | - | - | 0.4 | 0.086 | 0.19 | - | 0 | 41 | 0.068 | 0.095 | - | 0.19 | 0 | 0 | 0 | 0.041 | 27 | 34 | 1 | 8.2 | 12 | 16 | 2277 | 0.31 | 0.24 | - | 0.82 | - | - | - | - | - | - | - | - | Dodaj | |
bakłażan, na surowo | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 24 | 1 | 0.19 | 5.7 | - | - | - | - | - | - | - | 0.076 | 0.016 | 0.034 | - | 0 | 16 | 0.039 | 0.037 | 0.28 | 0.084 | 0 | 2.2 | 0 | 0.3 | 22 | 9 | 0.24 | 14 | 25 | 230 | 2 | 0.16 | 0.082 | 0.25 | 0.3 | 0.037 | 0.009 | 0.053 | 0.011 | 0.047 | 0.045 | 0.064 | 0.043 | Dodaj | |
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
szklanka (kostki), 82g | 20 | 0.83 | 0.16 | 4.7 | - | - | - | - | - | - | - | 0.062 | 0.013 | 0.028 | - | 0 | 13 | 0.032 | 0.03 | 0.23 | 0.069 | 0 | 1.8 | 0 | 0.25 | 18 | 7.4 | 0.2 | 11 | 21 | 189 | 1.6 | 0.13 | 0.067 | 0.21 | 0.25 | 0.03 | 0.0074 | 0.043 | 0.009 | 0.039 | 0.037 | 0.052 | 0.035 | Dodaj | |
bakłażan, po ugotowaniu, po odsączeniu, bez soli | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 35 | 0.83 | 0.23 | 8.7 | - | - | - | - | - | - | - | 0.093 | 0.02 | 0.044 | - | 0 | 22 | 0.076 | 0.02 | 0.075 | 0.086 | 0 | 1.3 | 0 | 0.41 | 14 | 6 | 0.25 | 11 | 15 | 123 | 1 | 0.12 | 0.059 | 0.11 | 0.1 | 0.03 | 0.008 | 0.043 | 0.009 | 0.039 | 0.036 | 0.052 | 0.035 | Dodaj | |
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
szklanka (2,5 cm kostki), 99g | 35 | 0.82 | 0.23 | 8.6 | - | - | - | - | - | - | - | 0.092 | 0.02 | 0.044 | - | 0 | 22 | 0.075 | 0.02 | 0.074 | 0.085 | 0 | 1.3 | 0 | 0.41 | 14 | 5.9 | 0.25 | 11 | 15 | 122 | 0.99 | 0.12 | 0.058 | 0.11 | 0.099 | 0.03 | 0.0079 | 0.043 | 0.0089 | 0.039 | 0.036 | 0.051 | 0.035 | Dodaj | |
bakłażan, po ugotowaniu, po odsączeniu, z solą | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 33 | 0.83 | 0.23 | 8.1 | - | - | - | - | - | - | - | 0.093 | 0.02 | 0.044 | - | 0 | 22 | 0.076 | 0.02 | 0.075 | 0.086 | 0 | 1.3 | 0 | 0.41 | 14 | 6 | 0.25 | 11 | 15 | 123 | 239 | 0.12 | 0.059 | 0.11 | 0.1 | 0.03 | 0.008 | 0.043 | 0.009 | 0.039 | 0.036 | 0.052 | 0.035 | Dodaj | |
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
szklanka (2,5 cm kostki), 99g | 33 | 0.82 | 0.23 | 8.1 | - | - | - | - | - | - | - | 0.092 | 0.02 | 0.044 | - | 0 | 22 | 0.075 | 0.02 | 0.074 | 0.085 | 0 | 1.3 | 0 | 0.41 | 14 | 5.9 | 0.25 | 11 | 15 | 122 | 237 | 0.12 | 0.058 | 0.11 | 0.099 | 0.03 | 0.0079 | 0.043 | 0.0089 | 0.039 | 0.036 | 0.051 | 0.035 | Dodaj | |
mąka ziemniaczana | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 357 | 6.9 | 0.34 | 83 | - | - | - | - | - | - | - | 0.15 | 0.008 | 0.09 | - | 0 | 0 | 0.23 | 0.051 | 0.47 | 0.77 | 0 | 3.8 | 0 | 0.25 | 25 | 65 | 1.4 | 65 | 168 | 1001 | 55 | 0.54 | 0.2 | 0.31 | 1.1 | 0.28 | 0.12 | 0.36 | 0.11 | 0.41 | 0.3 | 0.43 | 0.32 | Dodaj | |
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
szklanka, 160g | 571 | 11 | 0.54 | 133 | - | - | - | - | - | - | - | 0.24 | 0.013 | 0.14 | - | 0 | 0 | 0.36 | 0.082 | 0.76 | 1.2 | 0 | 6.1 | 0 | 0.4 | 40 | 104 | 2.2 | 104 | 269 | 1602 | 88 | 0.86 | 0.32 | 0.5 | 1.8 | 0.45 | 0.18 | 0.57 | 0.17 | 0.66 | 0.48 | 0.68 | 0.51 | Dodaj |
Najnowsze wpisy na blogu
Jedno z pytań, jakie najczęściej słyszą wegetarianie, brzmi „to skąd właściwie bierzesz białko?”. Nic w tym dziwnego, w końcu na biologii... więcej »
Już niebawem jesień, więc coraz częściej słyszymy o oczyszczaniu organizmu. Detoks czy oczyszczające diety to typowy jesienny temat numer jeden.... więcej »
Odchudzanie się jest bardzo demonizowane – jesteśmy namawiani do przyjmowania odpowiednich wspomagających zrzucenie zbędnych kilogramów suplementów,... więcej »
Wielu osobom zdrowa dieta automatycznie kojarzy się z dużymi wydatkami... Cóż, faktycznie napakowane cukrem i sztucznymi dodatkami przekąski kosztują... więcej »
Warzywa strączkowe znane są na całym świecie od wieków – bób uprawiano już w znanej wszystkim doskonale z lekcji historii Troi, soczewica była... więcej »
Z jednej strony panuje moda na zdrową, nieprzetworzoną żywność, a sztuczne dodatki do żywności są szkalowane, z drugiej – nie udowodniono w 100%, że... więcej »
Najnowsze przepisy
Danie szybkie i proste w przygotowaniu a do tego również tanie. więcej »
Któż nie lubi jagód? Te niewielkie owoce mają wiele korzystnych właściwości zdrowotnych i znakomicie smakują! Zawierają wiele witamin oraz... więcej »
Smaczna owsianka, idealna na śniadanie. Dobrze zbilansowana ilość węglowodanów i białka, która zasili Wasz organizm na min. 3 godziny, dając... więcej »
Przepyszna sałatka na każdą okazję. Idealna nie tylko jako danie główne ale również jako szybkie rozwiązanie gdy zjawią się goście. Prosta i... więcej »