Nazwa produktu | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | Kalkulator Kalorii | |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Waga g | (kcal) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (mcg) | (mcg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mcg) | (mg) | (IU) | (mg) | (mcg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mcg) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | ||
Sałatka kanadyjska z wędzonym pstrągiem salateria lisner | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 253 | 5 | 22 | 8.5 | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | Dodaj | |
pstrąg, różne gatunki, po upieczeniu/grillowaniu/smażeniu | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 190 | 27 | 8.5 | 0 | - | - | - | - | - | - | - | 1.9 | 4.2 | 1.5 | - | 19 | - | 0.43 | 0.42 | 2.2 | 0.23 | 7.5 | 0.5 | - | - | 15 | 55 | 1.9 | 28 | 314 | 463 | 67 | 0.85 | 0.24 | 1.1 | 16 | 1.2 | 0.3 | 1.4 | 0.79 | 2.4 | 1.2 | 2.2 | 1 | Dodaj | |
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
filet, 62g | 118 | 17 | 5.3 | 0 | - | - | - | - | - | - | - | 1.2 | 2.6 | 0.91 | - | 12 | - | 0.26 | 0.26 | 1.4 | 0.14 | 4.6 | 0.31 | - | - | 9.3 | 34 | 1.2 | 17 | 195 | 287 | 42 | 0.53 | 0.15 | 0.68 | 10 | 0.72 | 0.18 | 0.85 | 0.49 | 1.5 | 0.76 | 1.3 | 0.64 | Dodaj | |
pstrąg, różne gatunki, surowy | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 148 | 21 | 6.6 | 0 | - | - | - | - | - | - | - | 1.5 | 3.3 | 1.1 | - | 17 | 0 | 0.35 | 0.33 | 1.9 | 0.2 | 7.8 | 0.5 | 155 | 0.2 | 13 | 43 | 1.5 | 22 | 245 | 361 | 52 | 0.66 | 0.19 | 0.85 | 13 | 0.91 | 0.23 | 1.1 | 0.62 | 1.9 | 0.96 | 1.7 | 0.81 | Dodaj | |
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
filet, 79g | 117 | 16 | 5.2 | 0 | - | - | - | - | - | - | - | 1.2 | 2.6 | 0.91 | - | 13 | 0 | 0.28 | 0.26 | 1.5 | 0.16 | 6.2 | 0.4 | 122 | 0.16 | 10 | 34 | 1.2 | 17 | 194 | 285 | 41 | 0.52 | 0.15 | 0.67 | 10 | 0.72 | 0.18 | 0.85 | 0.49 | 1.5 | 0.76 | 1.3 | 0.64 | Dodaj | |
pstrąg, tęczowy, dziki, po upieczeniu/grillowaniu/smażeniu | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 150 | 23 | 5.8 | 0 | - | - | - | - | - | - | - | 1.8 | 1.7 | 1.6 | - | 15 | - | 0.15 | 0.097 | 1.1 | 0.35 | 6.3 | 2 | - | - | 19 | 86 | 0.38 | 31 | 269 | 448 | 56 | 0.51 | 0.058 | 0.021 | 13 | 1 | 0.26 | 1.2 | 0.68 | 2.1 | 1.1 | 1.9 | 0.9 | Dodaj | |
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
filet, 143g | 215 | 33 | 8.3 | 0 | - | - | - | - | - | - | - | 2.6 | 2.5 | 2.3 | - | 21 | - | 0.22 | 0.14 | 1.5 | 0.49 | 9 | 2.9 | - | - | 27 | 123 | 0.54 | 44 | 385 | 641 | 80 | 0.73 | 0.083 | 0.03 | 19 | 1.4 | 0.37 | 1.7 | 0.97 | 3 | 1.5 | 2.7 | 1.3 | Dodaj | |
pstrąg, tęczowy, dziki, surowy | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 119 | 20 | 3.5 | 0 | - | - | - | - | - | - | - | 1.2 | 1.1 | 0.72 | - | 19 | - | 0.12 | 0.11 | 0.93 | 0.41 | 4.5 | 2.4 | - | - | 12 | 67 | 0.7 | 31 | 271 | 481 | 31 | 1.1 | 0.11 | 0.16 | 13 | 0.9 | 0.23 | 1.1 | 0.61 | 1.9 | 0.94 | 1.7 | 0.8 | Dodaj | |
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
filet, 159g | 189 | 33 | 5.5 | 0 | - | - | - | - | - | - | - | 2 | 1.8 | 1.1 | - | 30 | - | 0.2 | 0.17 | 1.5 | 0.65 | 7.1 | 3.8 | - | - | 19 | 107 | 1.1 | 49 | 431 | 765 | 49 | 1.7 | 0.17 | 0.25 | 20 | 1.4 | 0.36 | 1.7 | 0.96 | 3 | 1.5 | 2.6 | 1.3 | Dodaj |
Najnowsze wpisy na blogu
Jedno z pytań, jakie najczęściej słyszą wegetarianie, brzmi „to skąd właściwie bierzesz białko?”. Nic w tym dziwnego, w końcu na biologii... więcej »
Już niebawem jesień, więc coraz częściej słyszymy o oczyszczaniu organizmu. Detoks czy oczyszczające diety to typowy jesienny temat numer jeden.... więcej »
Odchudzanie się jest bardzo demonizowane – jesteśmy namawiani do przyjmowania odpowiednich wspomagających zrzucenie zbędnych kilogramów suplementów,... więcej »
Wielu osobom zdrowa dieta automatycznie kojarzy się z dużymi wydatkami... Cóż, faktycznie napakowane cukrem i sztucznymi dodatkami przekąski kosztują... więcej »
Warzywa strączkowe znane są na całym świecie od wieków – bób uprawiano już w znanej wszystkim doskonale z lekcji historii Troi, soczewica była... więcej »
Z jednej strony panuje moda na zdrową, nieprzetworzoną żywność, a sztuczne dodatki do żywności są szkalowane, z drugiej – nie udowodniono w 100%, że... więcej »
Najnowsze przepisy
Danie szybkie i proste w przygotowaniu a do tego również tanie. więcej »
Któż nie lubi jagód? Te niewielkie owoce mają wiele korzystnych właściwości zdrowotnych i znakomicie smakują! Zawierają wiele witamin oraz... więcej »
Smaczna owsianka, idealna na śniadanie. Dobrze zbilansowana ilość węglowodanów i białka, która zasili Wasz organizm na min. 3 godziny, dając... więcej »
Przepyszna sałatka na każdą okazję. Idealna nie tylko jako danie główne ale również jako szybkie rozwiązanie gdy zjawią się goście. Prosta i... więcej »