Nazwa produktu | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | Kalkulator Kalorii | |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Waga g | (kcal) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (mcg) | (mcg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mcg) | (mg) | (IU) | (mg) | (mcg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mcg) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | ||
granik wielki, różne gatunki, po upieczeniu/grillowaniu/smażeniu | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 118 | 25 | 1.3 | 0 | - | - | - | - | - | - | - | 0.4 | 0.27 | 0.3 | - | 50 | - | 0.081 | 0.006 | 0.87 | 0.35 | 0.69 | 0 | - | - | 10 | 21 | 1.1 | 37 | 143 | 475 | 53 | 0.51 | 0.045 | 0.012 | 47 | 1.1 | 0.28 | 1.3 | 0.74 | 2.3 | 1.1 | 2 | 0.97 | Dodaj | |
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
filet, 202g | 238 | 50 | 2.6 | 0 | - | - | - | - | - | - | - | 0.81 | 0.54 | 0.6 | - | 101 | - | 0.16 | 0.012 | 1.8 | 0.71 | 1.4 | 0 | - | - | 20 | 42 | 2.3 | 75 | 289 | 960 | 107 | 1 | 0.091 | 0.024 | 95 | 2.2 | 0.56 | 2.6 | 1.5 | 4.6 | 2.3 | 4.1 | 2 | Dodaj | |
halibut, grenlandzki, na surowo | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 186 | 14 | 14 | 0 | - | - | - | - | - | - | - | 1.4 | 8.4 | 2.4 | - | 14 | 0 | 0.06 | 0.08 | 0.25 | 0.42 | 1 | 0 | 1097 | 0.73 | 1 | 3 | 0.66 | 26 | 164 | 268 | 80 | 0.4 | 0.03 | 0.012 | 37 | 0.63 | 0.16 | 0.74 | 0.43 | 1.3 | 0.66 | 1.2 | 0.56 | Dodaj | |
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
filet, 204g | 379 | 29 | 28 | 0 | - | - | - | - | - | - | - | 2.8 | 17 | 4.9 | - | 29 | 0 | 0.12 | 0.16 | 0.51 | 0.86 | 2 | 0 | 2238 | 1.5 | 2 | 6.1 | 1.3 | 53 | 335 | 547 | 163 | 0.82 | 0.061 | 0.024 | 74 | 1.3 | 0.33 | 1.5 | 0.87 | 2.7 | 1.4 | 2.4 | 1.1 | Dodaj | |
halibut, grenlandzki, po upieczeniu/grillowaniu/smażeniu | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 239 | 18 | 18 | 0 | - | - | - | - | - | - | - | 1.8 | 11 | 3.1 | - | 18 | - | 0.073 | 0.1 | 0.29 | 0.49 | 0.96 | 0 | - | - | 1 | 4 | 0.85 | 33 | 210 | 344 | 103 | 0.51 | 0.038 | 0.015 | 47 | 0.81 | 0.21 | 0.95 | 0.55 | 1.7 | 0.85 | 1.5 | 0.72 | Dodaj | |
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
filet, 159g | 380 | 29 | 28 | 0 | - | - | - | - | - | - | - | 2.8 | 17 | 4.9 | - | 29 | - | 0.12 | 0.16 | 0.46 | 0.77 | 1.5 | 0 | - | - | 1.6 | 6.4 | 1.4 | 52 | 334 | 547 | 164 | 0.81 | 0.06 | 0.024 | 74 | 1.3 | 0.33 | 1.5 | 0.87 | 2.7 | 1.3 | 2.4 | 1.1 | Dodaj | |
halibut, z Atlantyku i Pacyfiku, na surowo | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 110 | 21 | 2.3 | 0 | - | - | - | - | - | - | - | 0.73 | 0.75 | 0.33 | - | 47 | 0 | 0.06 | 0.075 | 0.33 | 0.34 | 1.2 | 0 | 229 | 0.85 | 12 | 47 | 0.84 | 83 | 222 | 450 | 54 | 0.42 | 0.027 | 0.015 | 37 | 0.91 | 0.23 | 1.1 | 0.62 | 1.9 | 0.96 | 1.7 | 0.81 | Dodaj | |
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
filet, 204g | 224 | 42 | 4.7 | 0 | - | - | - | - | - | - | - | 1.5 | 1.5 | 0.66 | - | 96 | 0 | 0.12 | 0.15 | 0.67 | 0.7 | 2.4 | 0 | 467 | 1.7 | 24 | 96 | 1.7 | 169 | 453 | 918 | 110 | 0.86 | 0.055 | 0.031 | 74 | 1.9 | 0.48 | 2.2 | 1.3 | 3.9 | 2 | 3.5 | 1.7 | Dodaj | |
halibut, z Atlantyku i Pacyfiku, po upieczeniu/grillowaniu/smażeniu | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 140 | 27 | 2.9 | 0 | - | - | - | - | - | - | - | 0.94 | 0.97 | 0.42 | - | 54 | - | 0.069 | 0.091 | 0.38 | 0.4 | 1.4 | 0 | - | - | 14 | 60 | 1.1 | 107 | 285 | 576 | 69 | 0.53 | 0.035 | 0.02 | 47 | 1.2 | 0.3 | 1.4 | 0.79 | 2.5 | 1.2 | 2.2 | 1 | Dodaj | |
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
filet, 159g | 223 | 42 | 4.7 | 0 | - | - | - | - | - | - | - | 1.5 | 1.5 | 0.66 | - | 86 | - | 0.11 | 0.14 | 0.6 | 0.63 | 2.2 | 0 | - | - | 22 | 95 | 1.7 | 170 | 453 | 916 | 110 | 0.84 | 0.056 | 0.032 | 74 | 1.9 | 0.48 | 2.2 | 1.3 | 3.9 | 2 | 3.4 | 1.7 | Dodaj |
Najnowsze wpisy na blogu
Jedno z pytań, jakie najczęściej słyszą wegetarianie, brzmi „to skąd właściwie bierzesz białko?”. Nic w tym dziwnego, w końcu na biologii... więcej »
Już niebawem jesień, więc coraz częściej słyszymy o oczyszczaniu organizmu. Detoks czy oczyszczające diety to typowy jesienny temat numer jeden.... więcej »
Odchudzanie się jest bardzo demonizowane – jesteśmy namawiani do przyjmowania odpowiednich wspomagających zrzucenie zbędnych kilogramów suplementów,... więcej »
Wielu osobom zdrowa dieta automatycznie kojarzy się z dużymi wydatkami... Cóż, faktycznie napakowane cukrem i sztucznymi dodatkami przekąski kosztują... więcej »
Warzywa strączkowe znane są na całym świecie od wieków – bób uprawiano już w znanej wszystkim doskonale z lekcji historii Troi, soczewica była... więcej »
Z jednej strony panuje moda na zdrową, nieprzetworzoną żywność, a sztuczne dodatki do żywności są szkalowane, z drugiej – nie udowodniono w 100%, że... więcej »
Najnowsze przepisy
Danie szybkie i proste w przygotowaniu a do tego również tanie. więcej »
Któż nie lubi jagód? Te niewielkie owoce mają wiele korzystnych właściwości zdrowotnych i znakomicie smakują! Zawierają wiele witamin oraz... więcej »
Smaczna owsianka, idealna na śniadanie. Dobrze zbilansowana ilość węglowodanów i białka, która zasili Wasz organizm na min. 3 godziny, dając... więcej »
Przepyszna sałatka na każdą okazję. Idealna nie tylko jako danie główne ale również jako szybkie rozwiązanie gdy zjawią się goście. Prosta i... więcej »