Nazwa produktu | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | Kalkulator Kalorii | |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Waga g | (kcal) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (mcg) | (mcg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mcg) | (mg) | (IU) | (mg) | (mcg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mcg) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | ||
brosma, po upieczeniu/grillowaniu/smażeniu | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 112 | 24 | 0.88 | 0 | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | 21 | - | 0.048 | 0.16 | 0.32 | 0.45 | 1.2 | 0 | - | - | 2 | 13 | 1.1 | 40 | 262 | 503 | 40 | 0.49 | 0.023 | 0.019 | 47 | 1.1 | 0.27 | 1.3 | 0.72 | 2.2 | 1.1 | 2 | 0.95 | Dodaj | |
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
filet, 95g | 106 | 23 | 0.84 | 0 | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | 20 | - | 0.046 | 0.15 | 0.31 | 0.42 | 1.1 | 0 | - | - | 1.9 | 12 | 1 | 38 | 249 | 478 | 38 | 0.47 | 0.022 | 0.018 | 44 | 1 | 0.26 | 1.2 | 0.68 | 2.1 | 1.1 | 1.9 | 0.9 | Dodaj | |
dorada (pagrus auratus), różne gatunki, na surowo | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 100 | 21 | 1.3 | 0 | - | - | - | - | - | - | - | 0.46 | 0.25 | 0.29 | - | 32 | 0 | 0.046 | 0.003 | 0.75 | 0.4 | 3 | 1.6 | 408 | 0.96 | 5 | 32 | 0.18 | 32 | 198 | 417 | 64 | 0.36 | 0.028 | 0.013 | 38 | 0.9 | 0.23 | 1.1 | 0.61 | 1.9 | 0.95 | 1.7 | 0.8 | Dodaj | |
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
filet, 218g | 218 | 45 | 2.9 | 0 | - | - | - | - | - | - | - | 1 | 0.55 | 0.62 | - | 70 | 0 | 0.1 | 0.0065 | 1.6 | 0.87 | 6.5 | 3.5 | 889 | 2.1 | 11 | 70 | 0.39 | 70 | 432 | 909 | 140 | 0.78 | 0.061 | 0.028 | 83 | 2 | 0.5 | 2.3 | 1.3 | 4.1 | 2.1 | 3.6 | 1.7 | Dodaj | |
dorada (pagrus auratus), różne gatunki, po upieczeniu/grillowaniu/smażeniu | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 128 | 26 | 1.7 | 0 | - | - | - | - | - | - | - | 0.59 | 0.32 | 0.37 | - | 35 | - | 0.053 | 0.004 | 0.87 | 0.46 | 3.5 | 1.6 | - | - | 6 | 40 | 0.24 | 37 | 201 | 522 | 57 | 0.44 | 0.046 | 0.017 | 49 | 1.2 | 0.29 | 1.4 | 0.78 | 2.4 | 1.2 | 2.1 | 1 | Dodaj | |
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
filet, 170g | 218 | 45 | 2.9 | 0 | - | - | - | - | - | - | - | 1 | 0.55 | 0.62 | - | 60 | - | 0.09 | 0.0068 | 1.5 | 0.78 | 6 | 2.7 | - | - | 10 | 68 | 0.41 | 63 | 342 | 887 | 97 | 0.75 | 0.078 | 0.029 | 83 | 2 | 0.5 | 2.3 | 1.3 | 4.1 | 2.1 | 3.6 | 1.7 | Dodaj | |
dorsz, z Atlantyku, na surowo | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 82 | 18 | 0.67 | 0 | - | - | - | - | - | - | - | 0.23 | 0.094 | 0.13 | - | 12 | 0 | 0.076 | 0.065 | 0.15 | 0.25 | 0.91 | 1 | 36 | 0.64 | 7 | 16 | 0.38 | 32 | 203 | 413 | 54 | 0.45 | 0.028 | 0.015 | 33 | 0.78 | 0.2 | 0.92 | 0.53 | 1.6 | 0.82 | 1.4 | 0.7 | Dodaj | |
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
filet, 231g | 189 | 41 | 1.5 | 0 | - | - | - | - | - | - | - | 0.53 | 0.22 | 0.3 | - | 28 | 0 | 0.18 | 0.15 | 0.35 | 0.57 | 2.1 | 2.3 | 83 | 1.5 | 16 | 37 | 0.88 | 74 | 469 | 954 | 125 | 1 | 0.065 | 0.035 | 76 | 1.8 | 0.46 | 2.1 | 1.2 | 3.8 | 1.9 | 3.3 | 1.6 | Dodaj | |
dorsz, z Atlantyku, po upieczeniu/grillowaniu/smażeniu | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 105 | 23 | 0.86 | 0 | - | - | - | - | - | - | - | 0.29 | 0.12 | 0.17 | - | 14 | 0 | 0.088 | 0.079 | 0.18 | 0.28 | 1.1 | 1 | 46 | 0.81 | 8 | 14 | 0.49 | 42 | 138 | 244 | 78 | 0.58 | 0.036 | 0.02 | 38 | 1 | 0.26 | 1.2 | 0.68 | 2.1 | 1.1 | 1.9 | 0.89 | Dodaj | |
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
filet, 180g | 189 | 41 | 1.5 | 0 | - | - | - | - | - | - | - | 0.53 | 0.22 | 0.3 | - | 25 | 0 | 0.16 | 0.14 | 0.32 | 0.51 | 1.9 | 1.8 | 83 | 1.5 | 14 | 25 | 0.88 | 76 | 248 | 439 | 140 | 1 | 0.065 | 0.036 | 68 | 1.8 | 0.46 | 2.1 | 1.2 | 3.8 | 1.9 | 3.3 | 1.6 | Dodaj |
Najnowsze wpisy na blogu
Jedno z pytań, jakie najczęściej słyszą wegetarianie, brzmi „to skąd właściwie bierzesz białko?”. Nic w tym dziwnego, w końcu na biologii... więcej »
Już niebawem jesień, więc coraz częściej słyszymy o oczyszczaniu organizmu. Detoks czy oczyszczające diety to typowy jesienny temat numer jeden.... więcej »
Odchudzanie się jest bardzo demonizowane – jesteśmy namawiani do przyjmowania odpowiednich wspomagających zrzucenie zbędnych kilogramów suplementów,... więcej »
Wielu osobom zdrowa dieta automatycznie kojarzy się z dużymi wydatkami... Cóż, faktycznie napakowane cukrem i sztucznymi dodatkami przekąski kosztują... więcej »
Warzywa strączkowe znane są na całym świecie od wieków – bób uprawiano już w znanej wszystkim doskonale z lekcji historii Troi, soczewica była... więcej »
Z jednej strony panuje moda na zdrową, nieprzetworzoną żywność, a sztuczne dodatki do żywności są szkalowane, z drugiej – nie udowodniono w 100%, że... więcej »
Najnowsze przepisy
Danie szybkie i proste w przygotowaniu a do tego również tanie. więcej »
Któż nie lubi jagód? Te niewielkie owoce mają wiele korzystnych właściwości zdrowotnych i znakomicie smakują! Zawierają wiele witamin oraz... więcej »
Smaczna owsianka, idealna na śniadanie. Dobrze zbilansowana ilość węglowodanów i białka, która zasili Wasz organizm na min. 3 godziny, dając... więcej »
Przepyszna sałatka na każdą okazję. Idealna nie tylko jako danie główne ale również jako szybkie rozwiązanie gdy zjawią się goście. Prosta i... więcej »