Nazwa produktu | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | Kalkulator Kalorii | |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Waga g | (kcal) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (mcg) | (mcg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mcg) | (mg) | (IU) | (mg) | (mcg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mcg) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | ||
ser, mozzarella, odtłuszczona | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 254 | 24 | 16 | 2.8 | - | - | - | - | - | - | - | 0.47 | 4.5 | 10 | - | 124 | 41 | 0.018 | 0.3 | 0.079 | 0.07 | 0.82 | 0 | 12 | 0.14 | 9 | 782 | 0.22 | 23 | 463 | 84 | 619 | 2.8 | 0.025 | 0.01 | 14 | 0.92 | 0.34 | 1.5 | 0.68 | 2.5 | 1.2 | 2.4 | 1.3 | Dodaj | |
ser, mozzarella, odtłuszczona, obniżona wilgotność | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 302 | 26 | 20 | 3.8 | - | - | - | - | - | - | - | 0.51 | 4.9 | 11 | - | 156 | 51 | 0.1 | 0.33 | 0.09 | 0.079 | 2.3 | 0 | 15 | 0.37 | 10 | 731 | 0.25 | 26 | 524 | 95 | 528 | 3.1 | 0.027 | 0.011 | 16 | 1.2 | 0.6 | 1.5 | 0.6 | 1.1 | 1.3 | 2.1 | 1.2 | Dodaj | |
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
szklanka, produkt krojony w kostkę, 132g | 399 | 34 | 26 | 5.1 | - | - | - | - | - | - | - | 0.67 | 6.4 | 14 | - | 206 | 67 | 0.13 | 0.43 | 0.12 | 0.1 | 3 | 0 | 20 | 0.49 | 13 | 965 | 0.33 | 34 | 692 | 125 | 697 | 4.1 | 0.036 | 0.015 | 22 | 1.5 | 0.8 | 2 | 0.8 | 1.5 | 1.8 | 2.8 | 1.6 | Dodaj | |
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
szkanka, produkt utarty, 113g | 341 | 29 | 23 | 4.3 | - | - | - | - | - | - | - | 0.57 | 5.5 | 12 | - | 176 | 58 | 0.11 | 0.37 | 0.1 | 0.089 | 2.6 | 0 | 17 | 0.42 | 11 | 826 | 0.28 | 29 | 592 | 107 | 597 | 3.5 | 0.031 | 0.012 | 18 | 1.3 | 0.68 | 1.7 | 0.68 | 1.3 | 1.5 | 2.4 | 1.3 | Dodaj | |
ser, mozzarella, z obniżoną zawartością sodu | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 280 | 28 | 17 | 3.1 | - | - | - | - | - | - | - | 0.51 | 4.8 | 11 | - | 133 | 44 | 0.02 | 0.34 | - | 0.08 | 0.92 | 0 | 13 | 0.15 | 9 | 731 | 0.25 | 26 | 524 | 95 | 16 | 3.1 | 0.027 | - | 16 | - | - | - | - | - | - | - | - | Dodaj | |
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
szklanka, produkt krojony w kostkę, 132g | 370 | 36 | 23 | 4.1 | - | - | - | - | - | - | - | 0.67 | 6.4 | 14 | - | 176 | 58 | 0.026 | 0.45 | - | 0.11 | 1.2 | 0 | 17 | 0.2 | 12 | 965 | 0.33 | 34 | 692 | 125 | 21 | 4.1 | 0.036 | - | 21 | - | - | - | - | - | - | - | - | Dodaj | |
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
szkanka, produkt utarty, 113g | 316 | 31 | 19 | 3.5 | - | - | - | - | - | - | - | 0.58 | 5.5 | 12 | - | 150 | 50 | 0.023 | 0.38 | - | 0.09 | 1 | 0 | 15 | 0.17 | 10 | 826 | 0.28 | 29 | 592 | 107 | 18 | 3.5 | 0.031 | - | 18 | - | - | - | - | - | - | - | - | Dodaj | |
ser, mozzarella, z obniżoną zawartością tłuszczu | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 141 | 32 | 0 | 3.5 | - | - | - | - | - | - | - | 0 | 0 | 0 | - | 124 | 41 | 0.02 | 0.3 | - | 0.08 | 0.92 | 0 | 0 | 0.14 | 10 | 961 | 0.31 | 33 | 656 | 106 | 743 | 3.9 | 0.034 | - | 19 | - | - | - | - | - | - | - | - | Dodaj | |
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
szkanka, produkt utarty, 113g | 159 | 36 | 0 | 4 | - | - | - | - | - | - | - | 0 | 0 | 0 | - | 140 | 46 | 0.023 | 0.34 | - | 0.09 | 1 | 0 | 0 | 0.16 | 11 | 1086 | 0.35 | 37 | 741 | 120 | 840 | 4.4 | 0.038 | - | 21 | - | - | - | - | - | - | - | - | Dodaj | |
ser, munster | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 368 | 23 | 30 | 1.1 | - | - | - | - | - | - | - | 0.66 | 8.7 | 19 | - | 297 | 13 | 0.013 | 0.32 | 0.19 | 0.056 | 1.5 | 0 | 22 | 0.26 | 12 | 717 | 0.41 | 27 | 468 | 134 | 628 | 2.8 | 0.031 | 0.008 | 15 | 0.89 | 0.33 | 1.5 | 0.57 | 2.1 | 1.1 | 2.3 | 1.2 | Dodaj | |
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
szklanka, produkt krojony w kostkę, 132g | 486 | 31 | 40 | 1.5 | - | - | - | - | - | - | - | 0.87 | 11 | 25 | - | 392 | 17 | 0.017 | 0.42 | 0.25 | 0.074 | 1.9 | 0 | 29 | 0.34 | 16 | 946 | 0.54 | 36 | 618 | 177 | 829 | 3.7 | 0.041 | 0.011 | 19 | 1.2 | 0.43 | 2 | 0.75 | 2.8 | 1.5 | 3 | 1.6 | Dodaj | |
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
szkanka, produkt utarty, 113g | 416 | 26 | 34 | 1.3 | - | - | - | - | - | - | - | 0.75 | 9.8 | 22 | - | 336 | 15 | 0.015 | 0.36 | 0.21 | 0.063 | 1.7 | 0 | 25 | 0.29 | 14 | 810 | 0.46 | 31 | 529 | 151 | 710 | 3.2 | 0.035 | 0.009 | 16 | 1 | 0.37 | 1.7 | 0.64 | 2.4 | 1.3 | 2.6 | 1.4 | Dodaj |
Najnowsze wpisy na blogu
Jedno z pytań, jakie najczęściej słyszą wegetarianie, brzmi „to skąd właściwie bierzesz białko?”. Nic w tym dziwnego, w końcu na biologii... więcej »
Już niebawem jesień, więc coraz częściej słyszymy o oczyszczaniu organizmu. Detoks czy oczyszczające diety to typowy jesienny temat numer jeden.... więcej »
Odchudzanie się jest bardzo demonizowane – jesteśmy namawiani do przyjmowania odpowiednich wspomagających zrzucenie zbędnych kilogramów suplementów,... więcej »
Wielu osobom zdrowa dieta automatycznie kojarzy się z dużymi wydatkami... Cóż, faktycznie napakowane cukrem i sztucznymi dodatkami przekąski kosztują... więcej »
Warzywa strączkowe znane są na całym świecie od wieków – bób uprawiano już w znanej wszystkim doskonale z lekcji historii Troi, soczewica była... więcej »
Z jednej strony panuje moda na zdrową, nieprzetworzoną żywność, a sztuczne dodatki do żywności są szkalowane, z drugiej – nie udowodniono w 100%, że... więcej »
Najnowsze przepisy
Danie szybkie i proste w przygotowaniu a do tego również tanie. więcej »
Któż nie lubi jagód? Te niewielkie owoce mają wiele korzystnych właściwości zdrowotnych i znakomicie smakują! Zawierają wiele witamin oraz... więcej »
Smaczna owsianka, idealna na śniadanie. Dobrze zbilansowana ilość węglowodanów i białka, która zasili Wasz organizm na min. 3 godziny, dając... więcej »
Przepyszna sałatka na każdą okazję. Idealna nie tylko jako danie główne ale również jako szybkie rozwiązanie gdy zjawią się goście. Prosta i... więcej »