Nazwa produktu | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | Kalkulator Kalorii | |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Waga g | (kcal) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (mcg) | (mcg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mcg) | (mg) | (IU) | (mg) | (mcg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mcg) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | ||
ser, parmezan, tarty, z obniżoną zawartością tłuszczu | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 265 | 20 | 20 | 1.4 | - | - | - | - | - | - | - | 0.46 | 6.1 | 13 | - | 156 | 51 | 0.029 | 0.49 | 0.33 | 0.049 | 2.3 | 0 | 15 | 0.17 | 10 | 1109 | 0.9 | 38 | 729 | 125 | 1529 | 3.9 | 0.24 | 0.085 | 18 | 1.5 | 0.24 | 1.5 | 0.37 | 2.5 | 1.2 | 3 | 1.6 | Dodaj | |
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
szklanka, 100g | 265 | 20 | 20 | 1.4 | - | - | - | - | - | - | - | 0.46 | 6.1 | 13 | - | 156 | 51 | 0.029 | 0.49 | 0.33 | 0.049 | 2.3 | 0 | 15 | 0.17 | 10 | 1109 | 0.9 | 38 | 729 | 125 | 1529 | 3.9 | 0.24 | 0.085 | 18 | 1.5 | 0.24 | 1.5 | 0.37 | 2.5 | 1.2 | 3 | 1.6 | Dodaj | |
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
łyżka stołowa, 5g | 13 | 1 | 1 | 0.069 | - | - | - | - | - | - | - | 0.023 | 0.3 | 0.67 | - | 7.8 | 2.6 | 0.0015 | 0.024 | 0.016 | 0.0025 | 0.11 | 0 | 0.75 | 0.0085 | 0.5 | 55 | 0.045 | 1.9 | 36 | 6.3 | 76 | 0.19 | 0.012 | 0.0043 | 0.89 | 0.076 | 0.012 | 0.075 | 0.018 | 0.12 | 0.06 | 0.15 | 0.08 | Dodaj | |
ser, parmezan, twardy | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 392 | 36 | 26 | 3.2 | - | - | - | - | - | - | - | 0.57 | 7.5 | 16 | - | 201 | 66 | 0.039 | 0.33 | 0.45 | 0.091 | 1.2 | 0 | 19 | 0.22 | 7 | 1184 | 0.82 | 44 | 694 | 92 | 1602 | 2.8 | 0.032 | 0.02 | 23 | 1.3 | 0.48 | 2.5 | 0.96 | 3.3 | 1.9 | 3.5 | 1.9 | Dodaj | |
ser, parmezan, z obniżoną zawartością sodu | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 451 | 42 | 30 | 3.7 | - | - | - | - | - | - | - | 0.66 | 8.7 | 19 | - | 123 | 32 | 0.04 | 0.39 | - | 0.1 | 1.4 | 0 | 22 | 0.27 | 10 | 1376 | 0.95 | 51 | 807 | 107 | 63 | 3.2 | 0.037 | - | 24 | - | - | - | - | - | - | - | - | Dodaj | |
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
łyżka stołowa, 5g | 23 | 2.1 | 1.5 | 0.19 | - | - | - | - | - | - | - | 0.033 | 0.44 | 0.95 | - | 6.2 | 1.6 | 0.002 | 0.02 | - | 0.005 | 0.07 | 0 | 1.1 | 0.014 | 0.5 | 69 | 0.048 | 2.6 | 40 | 5.4 | 3.2 | 0.16 | 0.0019 | - | 1.2 | - | - | - | - | - | - | - | - | Dodaj | |
ser, po pasteryzacji, cheddar lub amerykański, bez tłuszczu | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 148 | 23 | 0.8 | 13 | - | - | - | - | - | - | - | 0.025 | 0.23 | 0.5 | - | 440 | 0 | 0.06 | 0.48 | - | 0.09 | 1.1 | 0 | 0 | 0.27 | 27 | 689 | 0.28 | 36 | 936 | 288 | 1528 | 3.4 | 0.019 | - | 21 | - | - | - | - | - | - | - | - | Dodaj | |
ser, po pasteryzacji, cheddar lub amerykański, z obniżoną zawartością sodu | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 376 | 22 | 31 | 1.6 | - | - | - | - | - | - | - | 0.99 | 8.9 | 20 | - | 247 | 81 | 0.03 | 0.35 | - | 0.07 | 0.7 | 0 | 23 | 0.27 | 8 | 616 | 0.39 | 22 | 745 | 162 | 7 | 3 | 0.03 | - | 13 | - | - | - | - | - | - | - | - | Dodaj | |
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
szklanka, produkt krojony w kostkę, 140g | 526 | 31 | 44 | 2.2 | - | - | - | - | - | - | - | 1.4 | 13 | 28 | - | 346 | 113 | 0.042 | 0.49 | - | 0.098 | 0.98 | 0 | 32 | 0.38 | 11 | 862 | 0.55 | 31 | 1043 | 227 | 9.8 | 4.2 | 0.042 | - | 18 | - | - | - | - | - | - | - | - | Dodaj | |
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
szkanka, produkt utarty, 113g | 425 | 25 | 35 | 1.8 | - | - | - | - | - | - | - | 1.1 | 10 | 22 | - | 279 | 92 | 0.034 | 0.4 | - | 0.079 | 0.79 | 0 | 26 | 0.31 | 9 | 696 | 0.44 | 25 | 842 | 183 | 7.9 | 3.4 | 0.034 | - | 14 | - | - | - | - | - | - | - | - | Dodaj | |
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
kawałek, 21g | 79 | 4.7 | 6.5 | 0.34 | - | - | - | - | - | - | - | 0.21 | 1.9 | 4.1 | - | 52 | 17 | 0.0063 | 0.074 | - | 0.015 | 0.15 | 0 | 4.8 | 0.057 | 1.7 | 129 | 0.082 | 4.6 | 156 | 34 | 1.5 | 0.63 | 0.0063 | - | 2.7 | - | - | - | - | - | - | - | - | Dodaj |
Najnowsze wpisy na blogu
Jedno z pytań, jakie najczęściej słyszą wegetarianie, brzmi „to skąd właściwie bierzesz białko?”. Nic w tym dziwnego, w końcu na biologii... więcej »
Już niebawem jesień, więc coraz częściej słyszymy o oczyszczaniu organizmu. Detoks czy oczyszczające diety to typowy jesienny temat numer jeden.... więcej »
Odchudzanie się jest bardzo demonizowane – jesteśmy namawiani do przyjmowania odpowiednich wspomagających zrzucenie zbędnych kilogramów suplementów,... więcej »
Wielu osobom zdrowa dieta automatycznie kojarzy się z dużymi wydatkami... Cóż, faktycznie napakowane cukrem i sztucznymi dodatkami przekąski kosztują... więcej »
Warzywa strączkowe znane są na całym świecie od wieków – bób uprawiano już w znanej wszystkim doskonale z lekcji historii Troi, soczewica była... więcej »
Z jednej strony panuje moda na zdrową, nieprzetworzoną żywność, a sztuczne dodatki do żywności są szkalowane, z drugiej – nie udowodniono w 100%, że... więcej »
Najnowsze przepisy
Danie szybkie i proste w przygotowaniu a do tego również tanie. więcej »
Któż nie lubi jagód? Te niewielkie owoce mają wiele korzystnych właściwości zdrowotnych i znakomicie smakują! Zawierają wiele witamin oraz... więcej »
Smaczna owsianka, idealna na śniadanie. Dobrze zbilansowana ilość węglowodanów i białka, która zasili Wasz organizm na min. 3 godziny, dając... więcej »
Przepyszna sałatka na każdą okazję. Idealna nie tylko jako danie główne ale również jako szybkie rozwiązanie gdy zjawią się goście. Prosta i... więcej »