Nazwa produktu | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | Kalkulator Kalorii | |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Waga g | (kcal) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (mcg) | (mcg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mcg) | (mg) | (IU) | (mg) | (mcg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mcg) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | ||
fasola goa, liście, na surowo | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 74 | 5.9 | 1.1 | 14 | - | - | - | - | - | - | - | 0.21 | 0.29 | 0.27 | - | 0 | - | 0.83 | 0.6 | 0.14 | 0.23 | 0 | 45 | 0 | - | 16 | 224 | 4 | 8 | 63 | 176 | 9 | 1.3 | 0.46 | 1.4 | 0.9 | 0.18 | 0.12 | 0.25 | 0.064 | 0.23 | 0.2 | 0.36 | 0.19 | Dodaj | |
fasola goa, niedojrzałe ziarna, na surowo | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 49 | 7 | 0.87 | 4.3 | - | - | - | - | - | - | - | 0.19 | 0.25 | 0.24 | - | 0 | - | 0.14 | 0.1 | 0.059 | 0.11 | 0 | 18 | 0 | - | 66 | 84 | 1.5 | 34 | 37 | 223 | 4 | 0.39 | 0.051 | 0.22 | 1.5 | - | - | - | - | - | - | - | - | Dodaj | |
fasola goa, niedojrzałe ziarna, po ugotowaniu, po odsączeniu, bez soli | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 38 | 5.3 | 0.66 | 3.2 | - | - | - | - | - | - | - | 0.14 | 0.19 | 0.18 | - | 0 | - | 0.086 | 0.072 | 0.041 | 0.082 | 0 | 9.8 | 0 | - | 35 | 61 | 1.1 | 30 | 25 | 274 | 4 | 0.28 | 0.037 | 0.16 | 1.1 | - | - | - | - | - | - | - | - | Dodaj | |
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
szklanka, 62g | 24 | 3.3 | 0.41 | 2 | - | - | - | - | - | - | - | 0.088 | 0.12 | 0.11 | - | 0 | - | 0.053 | 0.045 | 0.025 | 0.051 | 0 | 6.1 | 0 | - | 22 | 38 | 0.68 | 19 | 16 | 170 | 2.5 | 0.17 | 0.023 | 0.098 | 0.68 | - | - | - | - | - | - | - | - | Dodaj | |
fasola goa, niedojrzałe ziarna, po ugotowaniu, po odsączeniu, z solą | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 37 | 5.3 | 0.66 | 3.2 | - | - | - | - | - | - | - | 0.18 | 0.24 | 0.1 | - | 0 | - | 0.086 | 0.072 | 0.041 | 0.082 | 0 | 9.8 | 0 | - | 35 | 61 | 1.1 | 30 | 25 | 274 | 240 | 0.28 | 0.037 | 0.16 | 1.1 | - | - | - | - | - | - | - | - | Dodaj | |
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
szklanka, 62g | 23 | 3.3 | 0.41 | 2 | - | - | - | - | - | - | - | 0.11 | 0.15 | 0.063 | - | 0 | - | 0.053 | 0.045 | 0.025 | 0.051 | 0 | 6.1 | 0 | - | 22 | 38 | 0.68 | 19 | 16 | 170 | 149 | 0.17 | 0.023 | 0.098 | 0.68 | - | - | - | - | - | - | - | - | Dodaj | |
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
szklanka, 31g | 11 | 1.6 | 0.2 | 1 | - | - | - | - | - | - | - | 0.055 | 0.073 | 0.031 | - | 0 | - | 0.027 | 0.022 | 0.013 | 0.025 | 0 | 3 | 0 | - | 11 | 19 | 0.34 | 9.3 | 7.8 | 85 | 74 | 0.087 | 0.011 | 0.049 | 0.34 | - | - | - | - | - | - | - | - | Dodaj | |
fasola mung, dojrzałe ziarna, kiełki, na surowo | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 30 | 3 | 0.18 | 5.9 | - | - | - | - | - | - | - | 0.058 | 0.022 | 0.046 | - | 0 | 6 | 0.084 | 0.12 | 0.38 | 0.088 | 0 | 13 | 0 | 0.1 | 61 | 13 | 0.91 | 21 | 54 | 149 | 6 | 0.41 | 0.16 | 0.19 | 0.6 | 0.078 | 0.037 | 0.13 | 0.034 | 0.17 | 0.13 | 0.18 | 0.12 | Dodaj | |
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
szklanka, 104g | 31 | 3.2 | 0.19 | 6.2 | - | - | - | - | - | - | - | 0.06 | 0.023 | 0.048 | - | 0 | 6.2 | 0.087 | 0.13 | 0.4 | 0.092 | 0 | 14 | 0 | 0.1 | 63 | 14 | 0.95 | 22 | 56 | 155 | 6.2 | 0.43 | 0.17 | 0.2 | 0.62 | 0.081 | 0.038 | 0.14 | 0.035 | 0.17 | 0.14 | 0.18 | 0.12 | Dodaj |
Najnowsze wpisy na blogu
Jedno z pytań, jakie najczęściej słyszą wegetarianie, brzmi „to skąd właściwie bierzesz białko?”. Nic w tym dziwnego, w końcu na biologii... więcej »
Już niebawem jesień, więc coraz częściej słyszymy o oczyszczaniu organizmu. Detoks czy oczyszczające diety to typowy jesienny temat numer jeden.... więcej »
Odchudzanie się jest bardzo demonizowane – jesteśmy namawiani do przyjmowania odpowiednich wspomagających zrzucenie zbędnych kilogramów suplementów,... więcej »
Wielu osobom zdrowa dieta automatycznie kojarzy się z dużymi wydatkami... Cóż, faktycznie napakowane cukrem i sztucznymi dodatkami przekąski kosztują... więcej »
Warzywa strączkowe znane są na całym świecie od wieków – bób uprawiano już w znanej wszystkim doskonale z lekcji historii Troi, soczewica była... więcej »
Z jednej strony panuje moda na zdrową, nieprzetworzoną żywność, a sztuczne dodatki do żywności są szkalowane, z drugiej – nie udowodniono w 100%, że... więcej »
Najnowsze przepisy
Danie szybkie i proste w przygotowaniu a do tego również tanie. więcej »
Któż nie lubi jagód? Te niewielkie owoce mają wiele korzystnych właściwości zdrowotnych i znakomicie smakują! Zawierają wiele witamin oraz... więcej »
Smaczna owsianka, idealna na śniadanie. Dobrze zbilansowana ilość węglowodanów i białka, która zasili Wasz organizm na min. 3 godziny, dając... więcej »
Przepyszna sałatka na każdą okazję. Idealna nie tylko jako danie główne ale również jako szybkie rozwiązanie gdy zjawią się goście. Prosta i... więcej »