Nazwa produktu | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | Kalkulator Kalorii | |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Waga g | (kcal) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (mcg) | (mcg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mcg) | (mg) | (IU) | (mg) | (mcg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mcg) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | ||
sos własny, brązowy, produkt suchy | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 367 | 11 | 9.6 | 59 | - | - | - | - | - | - | - | 0.41 | 4.5 | 3.3 | - | 8 | - | 0.18 | 0.39 | 0.1 | 0.1 | 0.7 | 0.3 | - | - | 31 | 132 | 1.7 | 34 | 203 | 262 | 4843 | 1.1 | 0.19 | 0.41 | 6.1 | - | - | - | - | - | - | - | - | Dodaj | |
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
łyżka stołowa, 6g | 22 | 0.64 | 0.58 | 3.6 | - | - | - | - | - | - | - | 0.024 | 0.27 | 0.2 | - | 0.48 | - | 0.011 | 0.023 | 0.006 | 0.006 | 0.042 | 0.018 | - | - | 1.9 | 7.9 | 0.1 | 2 | 12 | 16 | 291 | 0.067 | 0.011 | 0.025 | 0.37 | - | - | - | - | - | - | - | - | Dodaj | |
sos własny, cebulowy, produkt suchy, mieszanka | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 322 | 9 | 3 | 68 | - | - | - | - | - | - | - | 0.14 | 0.9 | 1.9 | - | 0 | - | 0.2 | 0.4 | 0.1 | 0.1 | 0.7 | 7 | - | - | 31 | 280 | 1 | 34 | 203 | 262 | 4186 | 0.88 | 0.17 | 0.4 | 6.1 | - | - | - | - | - | - | - | - | Dodaj | |
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
szklanka (240 ml), 24g | 77 | 2.2 | 0.72 | 16 | - | - | - | - | - | - | - | 0.034 | 0.22 | 0.45 | - | 0 | - | 0.048 | 0.096 | 0.024 | 0.024 | 0.17 | 1.7 | - | - | 7.4 | 67 | 0.24 | 8.2 | 49 | 63 | 1005 | 0.21 | 0.041 | 0.096 | 1.5 | - | - | - | - | - | - | - | - | Dodaj | |
sos własny, do indyka, produkt suchy | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 367 | 10 | 7.2 | 65 | - | - | - | - | - | - | - | 2.2 | 2.6 | 2 | - | 7 | - | 0.21 | 0.45 | 1 | 0.2 | 0.58 | 0.2 | - | - | 82 | 146 | 3.3 | 44 | 254 | 428 | 4392 | 1.3 | 0.13 | 0.22 | 5.2 | - | - | - | - | - | - | - | - | Dodaj | |
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
porcja, 7g | 26 | 0.73 | 0.5 | 4.6 | - | - | - | - | - | - | - | 0.15 | 0.18 | 0.14 | - | 0.49 | - | 0.015 | 0.032 | 0.071 | 0.014 | 0.041 | 0.014 | - | - | 5.7 | 10 | 0.23 | 3.1 | 18 | 30 | 307 | 0.088 | 0.0093 | 0.015 | 0.36 | - | - | - | - | - | - | - | - | Dodaj | |
sos własny, do indyka, z puszki/słoika, produkt gotowy do podania | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 51 | 2.6 | 2.1 | 5.1 | - | - | - | - | - | - | - | 0.49 | 0.9 | 0.62 | - | 0 | 0 | 0.02 | 0.08 | 0.02 | 0.01 | 0.1 | 0 | 0 | 0.05 | 2 | 4 | 0.7 | 2 | 29 | 109 | 577 | 0.8 | 0.1 | 0.2 | 0.6 | - | - | - | - | - | - | - | - | Dodaj | |
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
szklanka, 238g | 121 | 6.2 | 5 | 12 | - | - | - | - | - | - | - | 1.2 | 2.1 | 1.5 | - | 0 | 0 | 0.048 | 0.19 | 0.048 | 0.024 | 0.24 | 0 | 0 | 0.12 | 4.8 | 9.5 | 1.7 | 4.8 | 69 | 259 | 1373 | 1.9 | 0.24 | 0.48 | 1.4 | - | - | - | - | - | - | - | - | Dodaj | |
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
łyżka stołowa, 14.9g | 7.6 | 0.39 | 0.31 | 0.76 | - | - | - | - | - | - | - | 0.073 | 0.13 | 0.092 | - | 0 | 0 | 0.003 | 0.012 | 0.003 | 0.0015 | 0.015 | 0 | 0 | 0.0075 | 0.3 | 0.6 | 0.1 | 0.3 | 4.3 | 16 | 86 | 0.12 | 0.015 | 0.03 | 0.089 | - | - | - | - | - | - | - | - | Dodaj | |
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
łyżeczka, 5g | 2.6 | 0.13 | 0.11 | 0.26 | - | - | - | - | - | - | - | 0.025 | 0.045 | 0.031 | - | 0 | 0 | 0.001 | 0.004 | 0.001 | ~0 | 0.005 | 0 | 0 | 0.0025 | 0.1 | 0.2 | 0.035 | 0.1 | 1.5 | 5.5 | 29 | 0.04 | 0.005 | 0.01 | 0.03 | - | - | - | - | - | - | - | - | Dodaj | |
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
puszka, 298g | 152 | 7.7 | 6.3 | 15 | - | - | - | - | - | - | - | 1.5 | 2.7 | 1.8 | - | 0 | 0 | 0.06 | 0.24 | 0.06 | 0.03 | 0.3 | 0 | 0 | 0.15 | 6 | 12 | 2.1 | 6 | 86 | 325 | 1719 | 2.4 | 0.3 | 0.6 | 1.8 | - | - | - | - | - | - | - | - | Dodaj | |
sos własny, do kurczaka, produkt suchy | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 381 | 11 | 9.7 | 62 | - | - | - | - | - | - | - | 1.9 | 4.6 | 2.9 | - | 27 | - | 0.25 | 0.63 | 1.3 | 0.2 | 0.48 | 0.6 | - | - | 125 | 146 | 1.3 | 40 | 249 | 404 | 4152 | 1.4 | 0.11 | 0.22 | 5.2 | - | - | - | - | - | - | - | - | Dodaj | |
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
łyżka stołowa, 8g | 30 | 0.9 | 0.78 | 5 | - | - | - | - | - | - | - | 0.15 | 0.37 | 0.23 | - | 2.2 | - | 0.02 | 0.051 | 0.1 | 0.016 | 0.038 | 0.048 | - | - | 10 | 12 | 0.11 | 3.2 | 20 | 32 | 332 | 0.11 | 0.009 | 0.018 | 0.42 | - | - | - | - | - | - | - | - | Dodaj | |
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
porcja, 8g | 30 | 0.9 | 0.78 | 5 | - | - | - | - | - | - | - | 0.15 | 0.37 | 0.23 | - | 2.2 | - | 0.02 | 0.051 | 0.1 | 0.016 | 0.038 | 0.048 | - | - | 10 | 12 | 0.11 | 3.2 | 20 | 32 | 332 | 0.11 | 0.009 | 0.018 | 0.42 | - | - | - | - | - | - | - | - | Dodaj |
Najnowsze wpisy na blogu
Jedno z pytań, jakie najczęściej słyszą wegetarianie, brzmi „to skąd właściwie bierzesz białko?”. Nic w tym dziwnego, w końcu na biologii... więcej »
Już niebawem jesień, więc coraz częściej słyszymy o oczyszczaniu organizmu. Detoks czy oczyszczające diety to typowy jesienny temat numer jeden.... więcej »
Odchudzanie się jest bardzo demonizowane – jesteśmy namawiani do przyjmowania odpowiednich wspomagających zrzucenie zbędnych kilogramów suplementów,... więcej »
Wielu osobom zdrowa dieta automatycznie kojarzy się z dużymi wydatkami... Cóż, faktycznie napakowane cukrem i sztucznymi dodatkami przekąski kosztują... więcej »
Warzywa strączkowe znane są na całym świecie od wieków – bób uprawiano już w znanej wszystkim doskonale z lekcji historii Troi, soczewica była... więcej »
Z jednej strony panuje moda na zdrową, nieprzetworzoną żywność, a sztuczne dodatki do żywności są szkalowane, z drugiej – nie udowodniono w 100%, że... więcej »
Najnowsze przepisy
Danie szybkie i proste w przygotowaniu a do tego również tanie. więcej »
Któż nie lubi jagód? Te niewielkie owoce mają wiele korzystnych właściwości zdrowotnych i znakomicie smakują! Zawierają wiele witamin oraz... więcej »
Smaczna owsianka, idealna na śniadanie. Dobrze zbilansowana ilość węglowodanów i białka, która zasili Wasz organizm na min. 3 godziny, dając... więcej »
Przepyszna sałatka na każdą okazję. Idealna nie tylko jako danie główne ale również jako szybkie rozwiązanie gdy zjawią się goście. Prosta i... więcej »