Nazwa produktu | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | Kalkulator Kalorii | |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Waga g | (kcal) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (mcg) | (mcg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mcg) | (mg) | (IU) | (mg) | (mcg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mcg) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | ||
sos, rybny, produkt gotowy do podania | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 35 | 5.1 | 0.01 | 3.6 | - | - | - | - | - | - | - | 0.003 | 0.002 | 0.003 | - | 4 | 0 | 0.012 | 0.057 | 0.12 | 0.4 | 0.48 | 0.5 | 0 | 0 | 51 | 43 | 0.78 | 175 | 7 | 288 | 7720 | 0.2 | 0.05 | 0.23 | 9.1 | - | - | - | - | - | - | - | - | Dodaj | |
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
łyżka stołowa, 18g | 6.3 | 0.91 | 0.0018 | 0.66 | - | - | - | - | - | - | - | ~0 | ~0 | ~0 | - | 0.72 | 0 | 0.0022 | 0.01 | 0.021 | 0.071 | 0.086 | 0.09 | 0 | 0 | 9.2 | 7.7 | 0.14 | 32 | 1.3 | 52 | 1390 | 0.036 | 0.009 | 0.042 | 1.6 | - | - | - | - | - | - | - | - | Dodaj | |
sos, salsa, produkt gotowy do podania | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 27 | 1.5 | 0.16 | 6.3 | - | - | - | - | - | - | 1.6 | 0.12 | 0.025 | 0.03 | - | 0 | 175 | 0.022 | 0.032 | 0.007 | 0.18 | 0 | 1.9 | 0 | 1.2 | 4 | 27 | 0.46 | 15 | 31 | 297 | 600 | 0.37 | 0.13 | 0.12 | 0.9 | - | - | - | - | - | - | - | - | Dodaj | |
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
szklanka, 259g | 70 | 4 | 0.41 | 16 | - | - | - | - | - | - | 4.1 | 0.3 | 0.065 | 0.078 | - | 0 | 453 | 0.057 | 0.083 | 0.018 | 0.45 | 0 | 4.9 | 0 | 3.1 | 10 | 70 | 1.2 | 39 | 80 | 769 | 1554 | 0.96 | 0.34 | 0.31 | 2.3 | - | - | - | - | - | - | - | - | Dodaj | |
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
łyżka stołowa, 16g | 4.3 | 0.25 | 0.026 | 1 | - | - | - | - | - | - | 0.25 | 0.018 | 0.004 | 0.0048 | - | 0 | 28 | 0.0035 | 0.0051 | 0.0011 | 0.028 | 0 | 0.3 | 0 | 0.19 | 0.64 | 4.3 | 0.074 | 2.4 | 5 | 48 | 96 | 0.059 | 0.021 | 0.019 | 0.14 | - | - | - | - | - | - | - | - | Dodaj | |
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
paczka, 8.9g | 2.4 | 0.14 | 0.014 | 0.56 | - | - | - | - | - | - | 0.14 | 0.01 | 0.0022 | 0.0027 | - | 0 | 16 | 0.002 | 0.0028 | ~0 | 0.016 | 0 | 0.17 | 0 | 0.11 | 0.36 | 2.4 | 0.041 | 1.3 | 2.8 | 26 | 53 | 0.033 | 0.012 | 0.011 | 0.08 | - | - | - | - | - | - | - | - | Dodaj | |
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
szklanka, 130g | 35 | 2 | 0.21 | 8.1 | - | - | - | - | - | - | 2.1 | 0.15 | 0.033 | 0.039 | - | 0 | 228 | 0.029 | 0.042 | 0.0091 | 0.23 | 0 | 2.5 | 0 | 1.5 | 5.2 | 35 | 0.6 | 20 | 40 | 386 | 780 | 0.48 | 0.17 | 0.16 | 1.2 | - | - | - | - | - | - | - | - | Dodaj | |
sos, serowy, produkt gotowy do podania | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 174 | 6.7 | 13 | 6.8 | - | - | - | - | - | - | - | 2.6 | 3.8 | 6 | - | 77 | - | 0.006 | 0.11 | 0.13 | 0.017 | 0.14 | 0.4 | - | - | 4 | 184 | 0.21 | 9 | 157 | 30 | 828 | 0.98 | 0.018 | 0.01 | 3.2 | - | - | - | - | - | - | - | - | Dodaj | |
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
szklanka, 63g | 110 | 4.2 | 8.4 | 4.3 | - | - | - | - | - | - | - | 1.6 | 2.4 | 3.8 | - | 49 | - | 0.0038 | 0.072 | 0.079 | 0.011 | 0.088 | 0.25 | - | - | 2.5 | 116 | 0.13 | 5.7 | 99 | 19 | 522 | 0.62 | 0.011 | 0.0063 | 2 | - | - | - | - | - | - | - | - | Dodaj | |
sos, serowy, produkt suchy, w proszku | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 448 | 23 | 25 | 34 | - | - | - | - | - | - | - | 3.7 | 8.4 | 12 | - | 62 | 19 | 0.16 | 0.48 | 1 | 0.1 | 0.8 | 1 | 0 | 0.07 | 13 | 795 | 0.42 | 44 | 597 | 519 | 4110 | 2.5 | 0.02 | 0.01 | 14 | - | - | - | - | - | - | - | - | Dodaj | |
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
paczka, 35g | 157 | 7.9 | 8.9 | 12 | - | - | - | - | - | - | - | 1.3 | 3 | 4.2 | - | 22 | 6.7 | 0.056 | 0.17 | 0.35 | 0.035 | 0.28 | 0.35 | 0 | 0.025 | 4.6 | 278 | 0.15 | 15 | 209 | 182 | 1439 | 0.88 | 0.007 | 0.0035 | 4.8 | - | - | - | - | - | - | - | - | Dodaj | |
sos, śliwkowy, produkt gotowy do podania | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 184 | 0.89 | 1 | 43 | - | - | - | - | - | - | - | 0.59 | 0.24 | 0.15 | - | 0 | 26 | 0.018 | 0.084 | 0.059 | 0.078 | 0 | 0.5 | - | - | 6 | 12 | 1.4 | 12 | 22 | 259 | 538 | 0.19 | 0.078 | 0.11 | 0.4 | - | - | - | - | - | - | - | - | Dodaj | |
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
szklanka, 305g | 561 | 2.7 | 3.2 | 131 | - | - | - | - | - | - | - | 1.8 | 0.73 | 0.47 | - | 0 | 79 | 0.055 | 0.26 | 0.18 | 0.24 | 0 | 1.5 | - | - | 18 | 37 | 4.4 | 37 | 67 | 790 | 1641 | 0.58 | 0.24 | 0.35 | 1.2 | - | - | - | - | - | - | - | - | Dodaj | |
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
łyżka stołowa, 19g | 35 | 0.17 | 0.2 | 8.1 | - | - | - | - | - | - | - | 0.11 | 0.046 | 0.029 | - | 0 | 4.9 | 0.0034 | 0.016 | 0.011 | 0.015 | 0 | 0.095 | - | - | 1.1 | 2.3 | 0.27 | 2.3 | 4.2 | 49 | 102 | 0.036 | 0.015 | 0.022 | 0.076 | - | - | - | - | - | - | - | - | Dodaj |
Najnowsze wpisy na blogu
Jedno z pytań, jakie najczęściej słyszą wegetarianie, brzmi „to skąd właściwie bierzesz białko?”. Nic w tym dziwnego, w końcu na biologii... więcej »
Już niebawem jesień, więc coraz częściej słyszymy o oczyszczaniu organizmu. Detoks czy oczyszczające diety to typowy jesienny temat numer jeden.... więcej »
Odchudzanie się jest bardzo demonizowane – jesteśmy namawiani do przyjmowania odpowiednich wspomagających zrzucenie zbędnych kilogramów suplementów,... więcej »
Wielu osobom zdrowa dieta automatycznie kojarzy się z dużymi wydatkami... Cóż, faktycznie napakowane cukrem i sztucznymi dodatkami przekąski kosztują... więcej »
Warzywa strączkowe znane są na całym świecie od wieków – bób uprawiano już w znanej wszystkim doskonale z lekcji historii Troi, soczewica była... więcej »
Z jednej strony panuje moda na zdrową, nieprzetworzoną żywność, a sztuczne dodatki do żywności są szkalowane, z drugiej – nie udowodniono w 100%, że... więcej »
Najnowsze przepisy
Danie szybkie i proste w przygotowaniu a do tego również tanie. więcej »
Któż nie lubi jagód? Te niewielkie owoce mają wiele korzystnych właściwości zdrowotnych i znakomicie smakują! Zawierają wiele witamin oraz... więcej »
Smaczna owsianka, idealna na śniadanie. Dobrze zbilansowana ilość węglowodanów i białka, która zasili Wasz organizm na min. 3 godziny, dając... więcej »
Przepyszna sałatka na każdą okazję. Idealna nie tylko jako danie główne ale również jako szybkie rozwiązanie gdy zjawią się goście. Prosta i... więcej »