Nazwa produktu | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | Kalkulator Kalorii | |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Waga g | (kcal) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (mcg) | (mcg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mcg) | (mg) | (IU) | (mg) | (mcg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mcg) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | ||
indyk, młody, białe mięso, mięso ze skórą, surowy | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 133 | 23 | 3.8 | 0 | - | - | - | - | - | - | - | 0.89 | 1.5 | 1 | - | 2 | - | 0.036 | 0.12 | 0.65 | 0.5 | 0.44 | 0 | - | - | 8 | 12 | 1.2 | 24 | 182 | 253 | 50 | 1.4 | 0.12 | 0.019 | 23 | 1 | 0.25 | 1.2 | 0.65 | 2.1 | 1.2 | 1.8 | 0.9 | Dodaj | |
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
indyk, bez kości, 561g | 746 | 130 | 21 | 0 | - | - | - | - | - | - | - | 5 | 8.5 | 5.7 | - | 11 | - | 0.2 | 0.65 | 3.7 | 2.8 | 2.5 | 0 | - | - | 45 | 67 | 6.9 | 135 | 1021 | 1419 | 281 | 8 | 0.67 | 0.11 | 129 | 5.6 | 1.4 | 6.7 | 3.6 | 12 | 6.5 | 10 | 5.1 | Dodaj | |
indyk, młody, białe mięso, samo mięso, pieczony | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 140 | 30 | 1.2 | 0 | - | - | - | - | - | - | - | 0.31 | 0.21 | 0.38 | - | 0 | - | 0.041 | 0.14 | 0.72 | 0.57 | 0.39 | 0 | - | - | 6 | 15 | 1.6 | 28 | 216 | 277 | 56 | 2.1 | 0.086 | 0.025 | 32 | 1.3 | 0.34 | 1.6 | 0.87 | 2.8 | 1.6 | 2.4 | 1.2 | Dodaj | |
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
szklanka, produkt posiekany lub krojony w kostkę, 140g | 196 | 42 | 1.7 | 0 | - | - | - | - | - | - | - | 0.43 | 0.29 | 0.53 | - | 0 | - | 0.057 | 0.19 | 1 | 0.8 | 0.55 | 0 | - | - | 8.4 | 21 | 2.2 | 39 | 302 | 388 | 78 | 2.9 | 0.12 | 0.035 | 45 | 1.9 | 0.48 | 2.2 | 1.2 | 4 | 2.2 | 3.4 | 1.7 | Dodaj | |
indyk, młody, białe mięso, samo mięso, surowy | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 108 | 24 | 0.49 | 0 | - | - | - | - | - | - | - | 0.13 | 0.09 | 0.16 | - | 0 | - | 0.039 | 0.12 | 0.71 | 0.57 | 0.46 | 0 | - | - | 8 | 10 | 1.2 | 26 | 196 | 276 | 52 | 1.4 | 0.12 | 0.02 | 24 | 1.1 | 0.28 | 1.3 | 0.7 | 2.3 | 1.3 | 1.9 | 0.96 | Dodaj | |
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
indyk, bez skóry i kości, 481g | 519 | 116 | 2.4 | 0 | - | - | - | - | - | - | - | 0.63 | 0.43 | 0.77 | - | 0 | - | 0.19 | 0.57 | 3.4 | 2.7 | 2.2 | 0 | - | - | 38 | 48 | 5.9 | 125 | 943 | 1328 | 250 | 6.7 | 0.57 | 0.096 | 117 | 5.2 | 1.3 | 6.2 | 3.4 | 11 | 6 | 9.3 | 4.6 | Dodaj | |
indyk, młody, mięso ze skórą, pieczony | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 172 | 28 | 5.7 | 0 | - | - | - | - | - | - | - | 1.5 | 2 | 1.7 | - | 0 | 0 | 0.043 | 0.18 | 0.9 | 0.42 | 0.37 | 0 | 1 | 0.35 | 7 | 22 | 2 | 25 | 198 | 250 | 66 | 2.9 | 0.15 | 0.024 | 34 | 1.2 | 0.31 | 1.5 | 0.79 | 2.6 | 1.4 | 2.2 | 1.1 | Dodaj | |
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
indyk, bez kości, 808g | 1390 | 228 | 46 | 0 | - | - | - | - | - | - | - | 12 | 16 | 13 | - | 0 | 0 | 0.35 | 1.5 | 7.3 | 3.4 | 3 | 0 | 8.1 | 2.8 | 57 | 178 | 16 | 202 | 1600 | 2020 | 533 | 23 | 1.2 | 0.19 | 273 | 9.9 | 2.5 | 12 | 6.4 | 21 | 11 | 18 | 8.9 | Dodaj | |
indyk, młody, mięso ze skórą, podrobami i szyją, pieczony | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 171 | 28 | 5.6 | 0.04 | - | - | - | - | - | - | - | 1.4 | 1.9 | 1.6 | - | 67 | - | 0.042 | 0.22 | 1 | 0.4 | 1.3 | 0.1 | - | - | 21 | 23 | 2.2 | 24 | 196 | 242 | 65 | 3.1 | 0.16 | 0.031 | 34 | 1.2 | 0.31 | 1.5 | 0.78 | 2.5 | 1.4 | 2.2 | 1.1 | Dodaj | |
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
indyk, 1772g | 3030 | 498 | 100 | 0.71 | - | - | - | - | - | - | - | 26 | 33 | 29 | - | 1187 | - | 0.74 | 3.8 | 18 | 7.1 | 23 | 1.8 | - | - | 372 | 408 | 39 | 425 | 3473 | 4288 | 1152 | 55 | 2.9 | 0.55 | 606 | 22 | 5.5 | 26 | 14 | 45 | 25 | 39 | 20 | Dodaj |
Najnowsze wpisy na blogu
Jedno z pytań, jakie najczęściej słyszą wegetarianie, brzmi „to skąd właściwie bierzesz białko?”. Nic w tym dziwnego, w końcu na biologii... więcej »
Już niebawem jesień, więc coraz częściej słyszymy o oczyszczaniu organizmu. Detoks czy oczyszczające diety to typowy jesienny temat numer jeden.... więcej »
Odchudzanie się jest bardzo demonizowane – jesteśmy namawiani do przyjmowania odpowiednich wspomagających zrzucenie zbędnych kilogramów suplementów,... więcej »
Wielu osobom zdrowa dieta automatycznie kojarzy się z dużymi wydatkami... Cóż, faktycznie napakowane cukrem i sztucznymi dodatkami przekąski kosztują... więcej »
Warzywa strączkowe znane są na całym świecie od wieków – bób uprawiano już w znanej wszystkim doskonale z lekcji historii Troi, soczewica była... więcej »
Z jednej strony panuje moda na zdrową, nieprzetworzoną żywność, a sztuczne dodatki do żywności są szkalowane, z drugiej – nie udowodniono w 100%, że... więcej »
Najnowsze przepisy
Danie szybkie i proste w przygotowaniu a do tego również tanie. więcej »
Któż nie lubi jagód? Te niewielkie owoce mają wiele korzystnych właściwości zdrowotnych i znakomicie smakują! Zawierają wiele witamin oraz... więcej »
Smaczna owsianka, idealna na śniadanie. Dobrze zbilansowana ilość węglowodanów i białka, która zasili Wasz organizm na min. 3 godziny, dając... więcej »
Przepyszna sałatka na każdą okazję. Idealna nie tylko jako danie główne ale również jako szybkie rozwiązanie gdy zjawią się goście. Prosta i... więcej »