Nazwa produktu | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | Kalkulator Kalorii | |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Waga g | (kcal) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (mcg) | (mcg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mcg) | (mg) | (IU) | (mg) | (mcg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mcg) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | ||
indyk, młody samiec, pierś, mięso ze skórą, pieczony | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 189 | 29 | 7.4 | 0 | - | - | - | - | - | - | - | 1.8 | 2.5 | 2.1 | - | 0 | - | 0.061 | 0.13 | 0.64 | 0.49 | 0.36 | 0 | - | - | 6 | 21 | 1.4 | 27 | 210 | 289 | 67 | 2.1 | 0.048 | 0.019 | 30 | 1.2 | 0.32 | 1.5 | 0.81 | 2.6 | 1.4 | 2.2 | 1.1 | Dodaj | |
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
pierś bez kości, 1329g | 2512 | 380 | 98 | 0 | - | - | - | - | - | - | - | 24 | 33 | 28 | - | 0 | - | 0.81 | 1.8 | 8.6 | 6.5 | 4.8 | 0 | - | - | 80 | 279 | 19 | 359 | 2791 | 3841 | 890 | 28 | 0.64 | 0.25 | 401 | 17 | 4.2 | 20 | 11 | 35 | 19 | 30 | 15 | Dodaj | |
indyk, młody samiec, sama skóra, na surowo | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 368 | 13 | 35 | 0 | - | - | - | - | - | - | - | 7.9 | 15 | 9 | - | 15 | - | 0.019 | 0.079 | 0.26 | 0.07 | 0.25 | 0 | - | - | 4 | 18 | 1.2 | 8 | 82 | 96 | 40 | 1.3 | 0.068 | 0.009 | 13 | 0.47 | 0.11 | 0.56 | 0.27 | 0.79 | 0.43 | 0.78 | 0.45 | Dodaj | |
indyk, młody samiec, sama skóra, pieczony | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 422 | 20 | 37 | 0 | - | - | - | - | - | - | - | 8.5 | 16 | 9.7 | - | 0 | - | 0.022 | 0.16 | 0.32 | 0.08 | 0.25 | 0 | - | - | 4 | 37 | 1.8 | 17 | 140 | 161 | 60 | 2.1 | 0.087 | 0.021 | 153 | 0.72 | 0.16 | 0.85 | 0.4 | 1.2 | 0.65 | 1.2 | 0.68 | Dodaj | |
indyk, młody samiec, samo mięso, na surowo | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 117 | 22 | 2.7 | 0 | - | - | - | - | - | - | - | 0.78 | 0.57 | 0.89 | - | 0 | - | 0.079 | 0.17 | 0.9 | 0.47 | 0.43 | 0 | - | - | 9 | 14 | 1.3 | 24 | 198 | 302 | 73 | 2.5 | 0.1 | 0.019 | 27 | 0.97 | 0.25 | 1.2 | 0.63 | 2 | 1.1 | 1.7 | 0.86 | Dodaj | |
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
indyk, bez skóry i kości, 3302g | 3863 | 717 | 89 | 0 | - | - | - | - | - | - | - | 26 | 19 | 29 | - | 0 | - | 2.6 | 5.4 | 30 | 16 | 14 | 0 | - | - | 297 | 462 | 43 | 792 | 6538 | 9972 | 2410 | 81 | 3.3 | 0.63 | 875 | 32 | 8.2 | 38 | 21 | 68 | 37 | 57 | 28 | Dodaj | |
indyk, młody samiec, samo mięso, pieczony | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 168 | 29 | 4.7 | 0 | - | - | - | - | - | - | - | 1.4 | 0.98 | 1.5 | - | 0 | - | 0.068 | 0.19 | 0.97 | 0.47 | 0.38 | 0 | - | - | 8 | 25 | 1.8 | 26 | 214 | 301 | 74 | 3.2 | 0.095 | 0.02 | 37 | 1.3 | 0.33 | 1.6 | 0.85 | 2.8 | 1.5 | 2.3 | 1.2 | Dodaj | |
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
szklanka, produkt posiekany lub krojony w kostkę, 140g | 235 | 41 | 6.6 | 0 | - | - | - | - | - | - | - | 1.9 | 1.4 | 2.2 | - | 0 | - | 0.095 | 0.26 | 1.4 | 0.66 | 0.53 | 0 | - | - | 11 | 35 | 2.5 | 36 | 300 | 421 | 104 | 4.4 | 0.13 | 0.028 | 52 | 1.8 | 0.47 | 2.2 | 1.2 | 3.9 | 2.1 | 3.3 | 1.6 | Dodaj |
Najnowsze wpisy na blogu
Jedno z pytań, jakie najczęściej słyszą wegetarianie, brzmi „to skąd właściwie bierzesz białko?”. Nic w tym dziwnego, w końcu na biologii... więcej »
Już niebawem jesień, więc coraz częściej słyszymy o oczyszczaniu organizmu. Detoks czy oczyszczające diety to typowy jesienny temat numer jeden.... więcej »
Odchudzanie się jest bardzo demonizowane – jesteśmy namawiani do przyjmowania odpowiednich wspomagających zrzucenie zbędnych kilogramów suplementów,... więcej »
Wielu osobom zdrowa dieta automatycznie kojarzy się z dużymi wydatkami... Cóż, faktycznie napakowane cukrem i sztucznymi dodatkami przekąski kosztują... więcej »
Warzywa strączkowe znane są na całym świecie od wieków – bób uprawiano już w znanej wszystkim doskonale z lekcji historii Troi, soczewica była... więcej »
Z jednej strony panuje moda na zdrową, nieprzetworzoną żywność, a sztuczne dodatki do żywności są szkalowane, z drugiej – nie udowodniono w 100%, że... więcej »
Najnowsze przepisy
Danie szybkie i proste w przygotowaniu a do tego również tanie. więcej »
Któż nie lubi jagód? Te niewielkie owoce mają wiele korzystnych właściwości zdrowotnych i znakomicie smakują! Zawierają wiele witamin oraz... więcej »
Smaczna owsianka, idealna na śniadanie. Dobrze zbilansowana ilość węglowodanów i białka, która zasili Wasz organizm na min. 3 godziny, dając... więcej »
Przepyszna sałatka na każdą okazję. Idealna nie tylko jako danie główne ale również jako szybkie rozwiązanie gdy zjawią się goście. Prosta i... więcej »