Nazwa produktu | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | Kalkulator Kalorii | |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Waga g | (kcal) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (mcg) | (mcg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mcg) | (mg) | (IU) | (mg) | (mcg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mcg) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | ||
indyk, młoda kura, skrzydło, mięso ze skórą, pieczony | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 238 | 27 | 13 | 0 | - | - | - | - | - | - | - | 3.2 | 5 | 3.7 | - | 0 | - | 0.048 | 0.13 | 0.57 | 0.41 | 0.33 | 0 | - | - | 5 | 24 | 1.4 | 25 | 198 | 268 | 56 | 2 | 0.049 | 0.021 | 28 | 1.2 | 0.3 | 1.4 | 0.75 | 2.4 | 1.3 | 2.1 | 1.1 | Dodaj | |
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
skrzydło, bez kości, 174g | 414 | 48 | 23 | 0 | - | - | - | - | - | - | - | 5.6 | 8.7 | 6.4 | - | 0 | - | 0.084 | 0.22 | 0.99 | 0.71 | 0.57 | 0 | - | - | 8.7 | 42 | 2.5 | 44 | 345 | 466 | 97 | 3.5 | 0.085 | 0.037 | 48 | 2 | 0.51 | 2.4 | 1.3 | 4.2 | 2.3 | 3.6 | 1.8 | Dodaj | |
indyk, młoda kura, udziec, mięso ze skórą, na surowo | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 151 | 19 | 7.5 | 0 | - | - | - | - | - | - | - | 2 | 2.3 | 2.3 | - | 1 | - | 0.072 | 0.21 | 1.1 | 0.34 | 0.39 | 0 | - | - | 10 | 18 | 1.9 | 22 | 178 | 273 | 70 | 3 | 0.15 | 0.023 | 27 | 0.86 | 0.22 | 1 | 0.56 | 1.8 | 1 | 1.5 | 0.77 | Dodaj | |
indyk, młoda kura, udziec, mięso ze skórą, pieczony | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 213 | 28 | 11 | 0 | - | - | - | - | - | - | - | 2.9 | 3 | 3.3 | - | 0 | - | 0.056 | 0.23 | 1.2 | 0.32 | 0.35 | 0 | - | - | 9 | 30 | 2.3 | 24 | 198 | 282 | 73 | 4.2 | 0.14 | 0.024 | 39 | 1.2 | 0.31 | 1.5 | 0.79 | 2.6 | 1.4 | 2.2 | 1.1 | Dodaj | |
indyk, młode, ciemne mięso, mięso ze skórą, pieczony | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 182 | 28 | 7.1 | 0 | - | - | - | - | - | - | - | 1.9 | 2.3 | 2.1 | - | 0 | - | 0.048 | 0.24 | 1.2 | 0.33 | 0.37 | 0 | - | - | 9 | 27 | 2.3 | 23 | 190 | 237 | 76 | 3.8 | 0.21 | 0.024 | 39 | 1.2 | 0.3 | 1.4 | 0.78 | 2.5 | 1.4 | 2.1 | 1.1 | Dodaj | |
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
indyk, bez kości, 374g | 681 | 104 | 26 | 0 | - | - | - | - | - | - | - | 7 | 8.5 | 7.9 | - | 0 | - | 0.18 | 0.88 | 4.5 | 1.2 | 1.4 | 0 | - | - | 34 | 101 | 8.7 | 86 | 711 | 886 | 284 | 14 | 0.78 | 0.09 | 146 | 4.5 | 1.1 | 5.4 | 2.9 | 9.4 | 5.2 | 8 | 4 | Dodaj | |
indyk, młode, ciemne mięso, mięso ze skórą, surowe | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 129 | 20 | 4.8 | 0 | - | - | - | - | - | - | - | 1.3 | 1.6 | 1.4 | - | 1 | - | 0.046 | 0.19 | 1.1 | 0.34 | 0.4 | 0 | - | - | 10 | 14 | 1.6 | 20 | 163 | 232 | 66 | 2.6 | 0.16 | 0.023 | 27 | 0.88 | 0.22 | 1 | 0.57 | 1.8 | 1 | 1.6 | 0.79 | Dodaj | |
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
indyk, bez kości, 532g | 686 | 107 | 25 | 0 | - | - | - | - | - | - | - | 6.8 | 8.2 | 7.6 | - | 5.3 | - | 0.24 | 1 | 5.8 | 1.8 | 2.1 | 0 | - | - | 53 | 74 | 8.6 | 106 | 867 | 1234 | 351 | 14 | 0.85 | 0.12 | 145 | 4.7 | 1.2 | 5.6 | 3 | 9.8 | 5.4 | 8.3 | 4.2 | Dodaj |
Najnowsze wpisy na blogu
Jedno z pytań, jakie najczęściej słyszą wegetarianie, brzmi „to skąd właściwie bierzesz białko?”. Nic w tym dziwnego, w końcu na biologii... więcej »
Już niebawem jesień, więc coraz częściej słyszymy o oczyszczaniu organizmu. Detoks czy oczyszczające diety to typowy jesienny temat numer jeden.... więcej »
Odchudzanie się jest bardzo demonizowane – jesteśmy namawiani do przyjmowania odpowiednich wspomagających zrzucenie zbędnych kilogramów suplementów,... więcej »
Wielu osobom zdrowa dieta automatycznie kojarzy się z dużymi wydatkami... Cóż, faktycznie napakowane cukrem i sztucznymi dodatkami przekąski kosztują... więcej »
Warzywa strączkowe znane są na całym świecie od wieków – bób uprawiano już w znanej wszystkim doskonale z lekcji historii Troi, soczewica była... więcej »
Z jednej strony panuje moda na zdrową, nieprzetworzoną żywność, a sztuczne dodatki do żywności są szkalowane, z drugiej – nie udowodniono w 100%, że... więcej »
Najnowsze przepisy
Danie szybkie i proste w przygotowaniu a do tego również tanie. więcej »
Któż nie lubi jagód? Te niewielkie owoce mają wiele korzystnych właściwości zdrowotnych i znakomicie smakują! Zawierają wiele witamin oraz... więcej »
Smaczna owsianka, idealna na śniadanie. Dobrze zbilansowana ilość węglowodanów i białka, która zasili Wasz organizm na min. 3 godziny, dając... więcej »
Przepyszna sałatka na każdą okazję. Idealna nie tylko jako danie główne ale również jako szybkie rozwiązanie gdy zjawią się goście. Prosta i... więcej »