Nazwa produktu | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | Kalkulator Kalorii | |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Waga g | (kcal) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (mcg) | (mcg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mcg) | (mg) | (IU) | (mg) | (mcg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mcg) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | ||
indyk, młoda kura, sama skóra, na surowo | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 417 | 12 | 41 | 0 | - | - | - | - | - | - | - | 9.3 | 17 | 11 | - | 8 | - | 0.019 | 0.083 | 0.24 | 0.06 | 0.22 | 0 | - | - | 4 | 19 | 1.5 | 8 | 81 | 107 | 32 | 1.3 | 0.08 | 0.015 | 12 | 0.42 | 0.094 | 0.5 | 0.24 | 0.7 | 0.38 | 0.69 | 0.4 | Dodaj | |
indyk, młoda kura, sama skóra, pieczony | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 482 | 19 | 44 | 0 | - | - | - | - | - | - | - | 10 | 19 | 12 | - | 0 | - | 0.021 | 0.13 | 0.3 | 0.07 | 0.24 | 0 | - | - | 4 | 32 | 1.8 | 15 | 133 | 155 | 44 | 2.1 | 0.078 | 0.022 | 144 | 0.68 | 0.15 | 0.8 | 0.38 | 1.1 | 0.61 | 1.1 | 0.64 | Dodaj | |
indyk, młoda kura, samo mięso, na surowo | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 122 | 22 | 3.2 | 0 | - | - | - | - | - | - | - | 0.92 | 0.68 | 1.1 | - | 0 | - | 0.068 | 0.17 | 0.91 | 0.47 | 0.43 | 0 | - | - | 9 | 15 | 1.6 | 25 | 193 | 293 | 66 | 2.3 | 0.12 | 0.023 | 27 | 0.97 | 0.25 | 1.2 | 0.63 | 2.1 | 1.1 | 1.7 | 0.86 | Dodaj | |
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
indyk, bez skóry i kości, 1731g | 2112 | 377 | 55 | 0 | - | - | - | - | - | - | - | 16 | 12 | 18 | - | 0 | - | 1.2 | 3 | 16 | 8.1 | 7.4 | 0 | - | - | 156 | 260 | 28 | 433 | 3341 | 5072 | 1142 | 40 | 2 | 0.4 | 459 | 17 | 4.3 | 20 | 11 | 36 | 20 | 30 | 15 | Dodaj | |
indyk, młoda kura, samo mięso, pieczony | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 175 | 29 | 5.5 | 0 | - | - | - | - | - | - | - | 1.6 | 1.1 | 1.8 | - | 0 | - | 0.058 | 0.18 | 0.91 | 0.44 | 0.36 | 0 | - | - | 7 | 25 | 1.8 | 26 | 212 | 299 | 67 | 3 | 0.087 | 0.022 | 34 | 1.3 | 0.33 | 1.6 | 0.85 | 2.8 | 1.5 | 2.3 | 1.2 | Dodaj | |
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
szklanka, produkt posiekany lub krojony w kostkę, 140g | 245 | 41 | 7.7 | 0 | - | - | - | - | - | - | - | 2.2 | 1.6 | 2.5 | - | 0 | - | 0.081 | 0.25 | 1.3 | 0.62 | 0.5 | 0 | - | - | 9.8 | 35 | 2.5 | 36 | 297 | 419 | 94 | 4.2 | 0.12 | 0.031 | 48 | 1.8 | 0.46 | 2.2 | 1.2 | 3.9 | 2.1 | 3.3 | 1.6 | Dodaj | |
indyk, młoda kura, skrzydło, mięso ze skórą, na surowo | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 210 | 20 | 14 | 0 | - | - | - | - | - | - | - | 3.2 | 5.6 | 3.7 | - | 2 | - | 0.047 | 0.12 | 0.55 | 0.4 | 0.38 | 0 | - | - | 7 | 14 | 1.4 | 21 | 162 | 238 | 51 | 1.5 | 0.081 | 0.02 | 22 | 0.85 | 0.21 | 1 | 0.54 | 1.8 | 0.96 | 1.5 | 0.77 | Dodaj | |
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
skrzydło, bez kości, 224g | 470 | 45 | 31 | 0 | - | - | - | - | - | - | - | 7.2 | 13 | 8.2 | - | 4.5 | - | 0.11 | 0.26 | 1.2 | 0.9 | 0.85 | 0 | - | - | 16 | 31 | 3.2 | 47 | 363 | 533 | 114 | 3.3 | 0.18 | 0.045 | 48 | 1.9 | 0.48 | 2.3 | 1.2 | 3.9 | 2.2 | 3.4 | 1.7 | Dodaj |
Najnowsze wpisy na blogu
Jedno z pytań, jakie najczęściej słyszą wegetarianie, brzmi „to skąd właściwie bierzesz białko?”. Nic w tym dziwnego, w końcu na biologii... więcej »
Już niebawem jesień, więc coraz częściej słyszymy o oczyszczaniu organizmu. Detoks czy oczyszczające diety to typowy jesienny temat numer jeden.... więcej »
Odchudzanie się jest bardzo demonizowane – jesteśmy namawiani do przyjmowania odpowiednich wspomagających zrzucenie zbędnych kilogramów suplementów,... więcej »
Wielu osobom zdrowa dieta automatycznie kojarzy się z dużymi wydatkami... Cóż, faktycznie napakowane cukrem i sztucznymi dodatkami przekąski kosztują... więcej »
Warzywa strączkowe znane są na całym świecie od wieków – bób uprawiano już w znanej wszystkim doskonale z lekcji historii Troi, soczewica była... więcej »
Z jednej strony panuje moda na zdrową, nieprzetworzoną żywność, a sztuczne dodatki do żywności są szkalowane, z drugiej – nie udowodniono w 100%, że... więcej »
Najnowsze przepisy
Danie szybkie i proste w przygotowaniu a do tego również tanie. więcej »
Któż nie lubi jagód? Te niewielkie owoce mają wiele korzystnych właściwości zdrowotnych i znakomicie smakują! Zawierają wiele witamin oraz... więcej »
Smaczna owsianka, idealna na śniadanie. Dobrze zbilansowana ilość węglowodanów i białka, która zasili Wasz organizm na min. 3 godziny, dając... więcej »
Przepyszna sałatka na każdą okazję. Idealna nie tylko jako danie główne ale również jako szybkie rozwiązanie gdy zjawią się goście. Prosta i... więcej »