Nazwa produktu | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | Kalkulator Kalorii | |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Waga g | (kcal) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (mcg) | (mcg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mcg) | (mg) | (IU) | (mg) | (mcg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mcg) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | ||
indyk, młoda kura, mięso ze skórą, pieczony | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 218 | 28 | 11 | 0 | - | - | - | - | - | - | - | 2.8 | 3.5 | 3.2 | - | - | - | 0.053 | 0.17 | 0.83 | 0.4 | 0.34 | 0 | - | - | 7 | 26 | 1.8 | 25 | 203 | 282 | 64 | 2.9 | 0.086 | 0.022 | 31 | 1.2 | 0.31 | 1.5 | 0.79 | 2.6 | 1.4 | 2.2 | 1.1 | Dodaj | |
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
indyk, bez kości, 1524g | 3322 | 428 | 166 | 0 | - | - | - | - | - | - | - | 42 | 54 | 48 | - | - | - | 0.81 | 2.6 | 13 | 6.1 | 5.2 | 0 | - | - | 107 | 396 | 27 | 381 | 3094 | 4298 | 975 | 44 | 1.3 | 0.34 | 479 | 19 | 4.7 | 22 | 12 | 39 | 22 | 33 | 17 | Dodaj | |
indyk, młoda kura, mięso ze skórą, podrobami i szyją, na surowo | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 166 | 20 | 8.8 | 0.11 | - | - | - | - | - | - | - | 2.2 | 3.1 | 2.5 | - | 120 | - | 0.061 | 0.21 | 0.96 | 0.4 | 1.7 | 0.2 | - | - | 24 | 16 | 1.9 | 22 | 178 | 267 | 63 | 2.2 | 0.12 | 0.029 | 23 | 0.88 | 0.22 | 1.1 | 0.57 | 1.8 | 1 | 1.6 | 0.8 | Dodaj | |
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
indyk, 4457g | 7399 | 898 | 391 | 4.9 | - | - | - | - | - | - | - | 97 | 140 | 111 | - | 5348 | - | 2.7 | 9.3 | 43 | 18 | 76 | 8.9 | - | - | 1070 | 713 | 84 | 981 | 7933 | 11900 | 2808 | 99 | 5.3 | 1.3 | 1034 | 39 | 9.9 | 47 | 25 | 81 | 45 | 70 | 35 | Dodaj | |
indyk, młoda kura, mięso ze skórą, podrobami i szyją, pieczony | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 215 | 28 | 11 | 0.07 | - | - | - | - | - | - | - | 2.7 | 3.4 | 3.1 | - | 56 | - | 0.052 | 0.2 | 0.93 | 0.39 | 1.3 | 0.1 | - | - | 20 | 26 | 2 | 24 | 199 | 272 | 63 | 3.1 | 0.1 | 0.028 | 29 | 1.2 | 0.31 | 1.5 | 0.79 | 2.5 | 1.4 | 2.2 | 1.1 | Dodaj | |
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
indyk, 3300g | 7095 | 924 | 348 | 2.3 | - | - | - | - | - | - | - | 89 | 112 | 102 | - | 1848 | - | 1.7 | 6.5 | 31 | 13 | 42 | 3.3 | - | - | 660 | 858 | 65 | 792 | 6567 | 8976 | 2079 | 101 | 3.3 | 0.92 | 957 | 40 | 10 | 48 | 26 | 84 | 46 | 72 | 36 | Dodaj | |
indyk, młoda kura, pierś, mięso ze skórą, na surowo | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 167 | 22 | 8.3 | 0 | - | - | - | - | - | - | - | 2 | 3.2 | 2.3 | - | 2 | - | 0.053 | 0.12 | 0.61 | 0.48 | 0.41 | 0 | - | - | 7 | 13 | 1.4 | 24 | 179 | 266 | 55 | 1.5 | 0.082 | 0.021 | 22 | 0.94 | 0.24 | 1.1 | 0.61 | 2 | 1.1 | 1.7 | 0.85 | Dodaj | |
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
pierś bez kości, 874g | 1460 | 189 | 73 | 0 | - | - | - | - | - | - | - | 17 | 28 | 20 | - | 17 | - | 0.46 | 1.1 | 5.3 | 4.2 | 3.6 | 0 | - | - | 61 | 114 | 12 | 210 | 1564 | 2325 | 481 | 13 | 0.72 | 0.18 | 191 | 8.3 | 2.1 | 9.8 | 5.3 | 17 | 9.5 | 15 | 7.4 | Dodaj | |
indyk, młoda kura, pierś, mięso ze skórą, pieczony | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 194 | 29 | 7.9 | 0 | - | - | - | - | - | - | - | 1.9 | 2.5 | 2.3 | - | 0 | - | 0.053 | 0.13 | 0.62 | 0.47 | 0.35 | 0 | - | - | 6 | 22 | 1.4 | 26 | 210 | 289 | 58 | 2 | 0.043 | 0.021 | 28 | 1.3 | 0.32 | 1.5 | 0.82 | 2.6 | 1.5 | 2.3 | 1.1 | Dodaj | |
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
pierś bez kości, 686g | 1331 | 198 | 54 | 0 | - | - | - | - | - | - | - | 13 | 17 | 15 | - | 0 | - | 0.36 | 0.88 | 4.3 | 3.2 | 2.4 | 0 | - | - | 41 | 151 | 9.3 | 178 | 1441 | 1983 | 398 | 14 | 0.29 | 0.14 | 191 | 8.7 | 2.2 | 10 | 5.6 | 18 | 10 | 15 | 7.8 | Dodaj |
Najnowsze wpisy na blogu
Jedno z pytań, jakie najczęściej słyszą wegetarianie, brzmi „to skąd właściwie bierzesz białko?”. Nic w tym dziwnego, w końcu na biologii... więcej »
Już niebawem jesień, więc coraz częściej słyszymy o oczyszczaniu organizmu. Detoks czy oczyszczające diety to typowy jesienny temat numer jeden.... więcej »
Odchudzanie się jest bardzo demonizowane – jesteśmy namawiani do przyjmowania odpowiednich wspomagających zrzucenie zbędnych kilogramów suplementów,... więcej »
Wielu osobom zdrowa dieta automatycznie kojarzy się z dużymi wydatkami... Cóż, faktycznie napakowane cukrem i sztucznymi dodatkami przekąski kosztują... więcej »
Warzywa strączkowe znane są na całym świecie od wieków – bób uprawiano już w znanej wszystkim doskonale z lekcji historii Troi, soczewica była... więcej »
Z jednej strony panuje moda na zdrową, nieprzetworzoną żywność, a sztuczne dodatki do żywności są szkalowane, z drugiej – nie udowodniono w 100%, że... więcej »
Najnowsze przepisy
Danie szybkie i proste w przygotowaniu a do tego również tanie. więcej »
Któż nie lubi jagód? Te niewielkie owoce mają wiele korzystnych właściwości zdrowotnych i znakomicie smakują! Zawierają wiele witamin oraz... więcej »
Smaczna owsianka, idealna na śniadanie. Dobrze zbilansowana ilość węglowodanów i białka, która zasili Wasz organizm na min. 3 godziny, dając... więcej »
Przepyszna sałatka na każdą okazję. Idealna nie tylko jako danie główne ale również jako szybkie rozwiązanie gdy zjawią się goście. Prosta i... więcej »