Nazwa produktu | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | Kalkulator Kalorii | |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Waga g | (kcal) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (mcg) | (mcg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mcg) | (mg) | (IU) | (mg) | (mcg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mcg) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | ||
indyk, młoda kura, ciemne mięso, mięso ze skórą, pieczony | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 232 | 27 | 13 | 0 | - | - | - | - | - | - | - | 3.4 | 4.1 | 3.9 | - | 0 | - | 0.055 | 0.22 | 1.1 | 0.31 | 0.34 | 0 | - | - | 8 | 31 | 2.3 | 23 | 196 | 276 | 72 | 4.1 | 0.14 | 0.023 | 37 | 1.2 | 0.3 | 1.4 | 0.77 | 2.5 | 1.4 | 2.1 | 1.1 | Dodaj | |
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
indyk, bez skóry i kości, 665g | 1543 | 182 | 85 | 0 | - | - | - | - | - | - | - | 23 | 27 | 26 | - | 0 | - | 0.37 | 1.5 | 7.4 | 2.1 | 2.3 | 0 | - | - | 53 | 206 | 15 | 153 | 1303 | 1835 | 479 | 27 | 0.92 | 0.15 | 247 | 8 | 2 | 9.5 | 5.1 | 17 | 9.1 | 14 | 7.1 | Dodaj | |
indyk, młoda kura, ciemne mięso, mięso ze skórą, surowe | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 172 | 19 | 10 | 0 | - | - | - | - | - | - | - | 2.6 | 3.5 | 3 | - | 1 | - | 0.068 | 0.2 | 1 | 0.32 | 0.38 | 0 | - | - | 10 | 18 | 1.8 | 20 | 170 | 259 | 67 | 2.8 | 0.14 | 0.023 | 26 | 0.81 | 0.21 | 0.97 | 0.53 | 1.7 | 0.94 | 1.5 | 0.73 | Dodaj | |
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
indyk, bez skóry i kości, 953g | 1639 | 178 | 98 | 0 | - | - | - | - | - | - | - | 25 | 34 | 28 | - | 9.5 | - | 0.65 | 1.9 | 9.7 | 3 | 3.6 | 0 | - | - | 95 | 172 | 17 | 191 | 1620 | 2468 | 639 | 27 | 1.3 | 0.22 | 249 | 7.8 | 2 | 9.3 | 5 | 16 | 8.9 | 14 | 7 | Dodaj | |
indyk, młoda kura, ciemne mięso, samo mięso, pieczony | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 192 | 28 | 7.8 | 0 | - | - | - | - | - | - | - | 2.3 | 1.8 | 2.6 | - | 0 | - | 0.059 | 0.24 | 1.2 | 0.34 | 0.36 | 0 | - | - | 9 | 30 | 2.3 | 25 | 204 | 292 | 75 | 4.4 | 0.15 | 0.024 | 41 | 1.3 | 0.32 | 1.5 | 0.82 | 2.7 | 1.5 | 2.3 | 1.1 | Dodaj | |
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
szklanka, produkt posiekany lub krojony w kostkę, 140g | 269 | 40 | 11 | 0 | - | - | - | - | - | - | - | 3.3 | 2.5 | 3.7 | - | 0 | - | 0.083 | 0.33 | 1.7 | 0.48 | 0.5 | 0 | - | - | 13 | 42 | 3.3 | 35 | 286 | 409 | 105 | 6.1 | 0.21 | 0.034 | 57 | 1.8 | 0.45 | 2.1 | 1.2 | 3.8 | 2.1 | 3.2 | 1.6 | Dodaj | |
indyk, młoda kura, ciemne mięso, samo mięso, surowe | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 130 | 20 | 4.9 | 0 | - | - | - | - | - | - | - | 1.5 | 1.1 | 1.6 | - | 0 | - | 0.076 | 0.22 | 1.2 | 0.36 | 0.4 | 0 | - | - | 11 | 18 | 1.9 | 23 | 185 | 287 | 74 | 3.1 | 0.15 | 0.024 | 29 | 0.89 | 0.23 | 1.1 | 0.58 | 1.9 | 1 | 1.6 | 0.8 | Dodaj | |
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
indyk, bez skóry i kości, 812g | 1056 | 163 | 40 | 0 | - | - | - | - | - | - | - | 12 | 9 | 13 | - | 0 | - | 0.62 | 1.8 | 9.4 | 2.9 | 3.2 | 0 | - | - | 89 | 146 | 15 | 187 | 1502 | 2330 | 601 | 25 | 1.2 | 0.19 | 232 | 7.3 | 1.9 | 8.7 | 4.7 | 15 | 8.5 | 13 | 6.5 | Dodaj | |
indyk, młoda kura, mięso ze skórą, na surowo | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 168 | 20 | 9.1 | 0 | - | - | - | - | - | - | - | 2.3 | 3.3 | 2.6 | - | 1 | - | 0.06 | 0.16 | 0.8 | 0.41 | 0.4 | 0 | - | - | 8 | 15 | 1.6 | 22 | 175 | 263 | 61 | 2.1 | 0.11 | 0.022 | 24 | 0.88 | 0.22 | 1.1 | 0.57 | 1.8 | 1 | 1.6 | 0.79 | Dodaj | |
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
indyk, bez kości, 2052g | 3447 | 414 | 187 | 0 | - | - | - | - | - | - | - | 46 | 68 | 53 | - | 21 | - | 1.2 | 3.2 | 16 | 8.4 | 8.2 | 0 | - | - | 164 | 308 | 33 | 451 | 3591 | 5397 | 1252 | 44 | 2.2 | 0.45 | 497 | 18 | 4.6 | 22 | 12 | 38 | 21 | 32 | 16 | Dodaj |
Najnowsze wpisy na blogu
Jedno z pytań, jakie najczęściej słyszą wegetarianie, brzmi „to skąd właściwie bierzesz białko?”. Nic w tym dziwnego, w końcu na biologii... więcej »
Już niebawem jesień, więc coraz częściej słyszymy o oczyszczaniu organizmu. Detoks czy oczyszczające diety to typowy jesienny temat numer jeden.... więcej »
Odchudzanie się jest bardzo demonizowane – jesteśmy namawiani do przyjmowania odpowiednich wspomagających zrzucenie zbędnych kilogramów suplementów,... więcej »
Wielu osobom zdrowa dieta automatycznie kojarzy się z dużymi wydatkami... Cóż, faktycznie napakowane cukrem i sztucznymi dodatkami przekąski kosztują... więcej »
Warzywa strączkowe znane są na całym świecie od wieków – bób uprawiano już w znanej wszystkim doskonale z lekcji historii Troi, soczewica była... więcej »
Z jednej strony panuje moda na zdrową, nieprzetworzoną żywność, a sztuczne dodatki do żywności są szkalowane, z drugiej – nie udowodniono w 100%, że... więcej »
Najnowsze przepisy
Danie szybkie i proste w przygotowaniu a do tego również tanie. więcej »
Któż nie lubi jagód? Te niewielkie owoce mają wiele korzystnych właściwości zdrowotnych i znakomicie smakują! Zawierają wiele witamin oraz... więcej »
Smaczna owsianka, idealna na śniadanie. Dobrze zbilansowana ilość węglowodanów i białka, która zasili Wasz organizm na min. 3 godziny, dając... więcej »
Przepyszna sałatka na każdą okazję. Idealna nie tylko jako danie główne ale również jako szybkie rozwiązanie gdy zjawią się goście. Prosta i... więcej »