Nazwa produktu | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | Kalkulator Kalorii | |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Waga g | (kcal) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (mcg) | (mcg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mcg) | (mg) | (IU) | (mg) | (mcg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mcg) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | ||
indyk, młode, ciemne mięso, samo mięso, pieczony | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 162 | 29 | 4.3 | 0 | - | - | - | - | - | - | - | 1.3 | 0.98 | 1.5 | - | 0 | - | 0.051 | 0.25 | 1.4 | 0.38 | 0.39 | 0 | - | - | 10 | 26 | 2.4 | 24 | 196 | 246 | 79 | 4.1 | 0.22 | 0.025 | 41 | 1.3 | 0.33 | 1.5 | 0.84 | 2.7 | 1.5 | 2.3 | 1.1 | Dodaj | |
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
szklanka, produkt posiekany lub krojony w kostkę, 140g | 227 | 40 | 6 | 0 | - | - | - | - | - | - | - | 1.8 | 1.4 | 2 | - | 0 | - | 0.071 | 0.35 | 1.9 | 0.53 | 0.55 | 0 | - | - | 14 | 36 | 3.4 | 34 | 274 | 344 | 111 | 5.8 | 0.31 | 0.035 | 57 | 1.8 | 0.46 | 2.1 | 1.2 | 3.8 | 2.1 | 3.2 | 1.6 | Dodaj | |
indyk, młode, ciemne mięso, samo mięso, surowe | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 111 | 20 | 2.7 | 0 | - | - | - | - | - | - | - | 0.8 | 0.61 | 0.9 | - | 0 | - | 0.049 | 0.2 | 1.2 | 0.37 | 0.41 | 0 | - | - | 11 | 13 | 1.7 | 22 | 171 | 244 | 69 | 2.7 | 0.16 | 0.024 | 29 | 0.91 | 0.23 | 1.1 | 0.59 | 1.9 | 1.1 | 1.6 | 0.81 | Dodaj | |
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
indyk, bez skóry i kości, 479g | 532 | 98 | 13 | 0 | - | - | - | - | - | - | - | 3.8 | 2.9 | 4.3 | - | 0 | - | 0.23 | 0.96 | 5.6 | 1.8 | 2 | 0 | - | - | 53 | 62 | 8 | 105 | 819 | 1169 | 331 | 13 | 0.78 | 0.11 | 137 | 4.4 | 1.1 | 5.2 | 2.8 | 9.2 | 5.1 | 7.8 | 3.9 | Dodaj | |
indyk, młody samiec, białe mięso, mięso ze skórą, na surowo | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 156 | 22 | 7 | 0 | - | - | - | - | - | - | - | 1.7 | 2.7 | 1.9 | - | 2 | - | 0.061 | 0.11 | 0.61 | 0.47 | 0.42 | 0 | - | - | 7 | 13 | 1 | 24 | 188 | 277 | 63 | 1.6 | 0.065 | 0.016 | 22 | 0.94 | 0.24 | 1.1 | 0.61 | 2 | 1.1 | 1.7 | 0.85 | Dodaj | |
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
indyk, bez kości, 2137g | 3334 | 462 | 150 | 0 | - | - | - | - | - | - | - | 35 | 57 | 41 | - | 43 | - | 1.3 | 2.3 | 13 | 10 | 9 | 0 | - | - | 150 | 278 | 22 | 513 | 4018 | 5919 | 1346 | 34 | 1.4 | 0.34 | 479 | 20 | 5.1 | 24 | 13 | 42 | 23 | 36 | 18 | Dodaj | |
indyk, młody samiec, białe mięso, mięso ze skórą, pieczony | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 191 | 28 | 7.7 | 0 | - | - | - | - | - | - | - | 1.9 | 2.7 | 2.2 | - | 0 | - | 0.061 | 0.13 | 0.64 | 0.48 | 0.36 | 0 | - | - | 6 | 21 | 1.4 | 27 | 209 | 287 | 67 | 2.1 | 0.048 | 0.019 | 31 | 1.2 | 0.31 | 1.5 | 0.8 | 2.6 | 1.4 | 2.2 | 1.1 | Dodaj | |
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
indyk, bez kości, 1566g | 2991 | 446 | 121 | 0 | - | - | - | - | - | - | - | 29 | 42 | 34 | - | 0 | - | 0.96 | 2.1 | 10 | 7.5 | 5.6 | 0 | - | - | 94 | 329 | 22 | 423 | 3273 | 4494 | 1049 | 33 | 0.75 | 0.3 | 481 | 19 | 4.9 | 23 | 13 | 40 | 22 | 35 | 17 | Dodaj | |
indyk, młody samiec, białe mięso, samo mięso, na surowo | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 114 | 23 | 1.6 | 0 | - | - | - | - | - | - | - | 0.42 | 0.28 | 0.5 | - | 0 | - | 0.07 | 0.11 | 0.68 | 0.55 | 0.45 | 0 | - | - | 8 | 12 | 1 | 27 | 209 | 314 | 67 | 1.7 | 0.064 | 0.017 | 24 | 1 | 0.27 | 1.2 | 0.68 | 2.2 | 1.2 | 1.9 | 0.93 | Dodaj | |
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
indyk, bez skóry i kości, 1771g | 2019 | 415 | 28 | 0 | - | - | - | - | - | - | - | 7.4 | 5 | 8.9 | - | 0 | - | 1.2 | 2 | 12 | 9.7 | 8 | 0 | - | - | 142 | 213 | 18 | 478 | 3701 | 5561 | 1187 | 30 | 1.1 | 0.3 | 432 | 18 | 4.7 | 22 | 12 | 39 | 22 | 33 | 16 | Dodaj |
Najnowsze wpisy na blogu
Jedno z pytań, jakie najczęściej słyszą wegetarianie, brzmi „to skąd właściwie bierzesz białko?”. Nic w tym dziwnego, w końcu na biologii... więcej »
Już niebawem jesień, więc coraz częściej słyszymy o oczyszczaniu organizmu. Detoks czy oczyszczające diety to typowy jesienny temat numer jeden.... więcej »
Odchudzanie się jest bardzo demonizowane – jesteśmy namawiani do przyjmowania odpowiednich wspomagających zrzucenie zbędnych kilogramów suplementów,... więcej »
Wielu osobom zdrowa dieta automatycznie kojarzy się z dużymi wydatkami... Cóż, faktycznie napakowane cukrem i sztucznymi dodatkami przekąski kosztują... więcej »
Warzywa strączkowe znane są na całym świecie od wieków – bób uprawiano już w znanej wszystkim doskonale z lekcji historii Troi, soczewica była... więcej »
Z jednej strony panuje moda na zdrową, nieprzetworzoną żywność, a sztuczne dodatki do żywności są szkalowane, z drugiej – nie udowodniono w 100%, że... więcej »
Najnowsze przepisy
Danie szybkie i proste w przygotowaniu a do tego również tanie. więcej »
Któż nie lubi jagód? Te niewielkie owoce mają wiele korzystnych właściwości zdrowotnych i znakomicie smakują! Zawierają wiele witamin oraz... więcej »
Smaczna owsianka, idealna na śniadanie. Dobrze zbilansowana ilość węglowodanów i białka, która zasili Wasz organizm na min. 3 godziny, dając... więcej »
Przepyszna sałatka na każdą okazję. Idealna nie tylko jako danie główne ale również jako szybkie rozwiązanie gdy zjawią się goście. Prosta i... więcej »