Nazwa produktu | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | Kalkulator Kalorii | |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Waga g | (kcal) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (mcg) | (mcg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mcg) | (mg) | (IU) | (mg) | (mcg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mcg) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | ||
indyk, młody, udziec, mięso ze skórą, surowy | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 118 | 20 | 3.6 | 0 | - | - | - | - | - | - | - | 0.97 | 1.1 | 1.1 | - | 1 | - | 0.048 | 0.2 | 1.1 | 0.35 | 0.4 | 0 | - | - | 10 | 11 | 1.7 | 21 | 168 | 246 | 69 | 2.9 | 0.17 | 0.026 | 28 | 0.89 | 0.23 | 1.1 | 0.57 | 1.9 | 1 | 1.6 | 0.79 | Dodaj | |
indyk, młody, udziec, samo mięso, pieczony | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 159 | 29 | 3.8 | 0 | - | - | - | - | - | - | - | 1.1 | 0.86 | 1.3 | - | 0 | - | 0.054 | 0.27 | 1.3 | 0.37 | 0.38 | 0 | - | - | 10 | 22 | 2.7 | 25 | 204 | 258 | 81 | 4.3 | 0.24 | 0.026 | 41 | 1.3 | 0.33 | 1.6 | 0.85 | 2.8 | 1.5 | 2.3 | 1.2 | Dodaj | |
indyk, młody, udziec, samo mięso, surowy | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 108 | 20 | 2.4 | 0 | - | - | - | - | - | - | - | 0.71 | 0.54 | 0.8 | - | 0 | - | 0.05 | 0.21 | 1.2 | 0.37 | 0.41 | 0 | - | - | 11 | 10 | 1.8 | 22 | 172 | 254 | 71 | 3 | 0.14 | 0.027 | 29 | 0.91 | 0.23 | 1.1 | 0.59 | 1.9 | 1.1 | 1.6 | 0.81 | Dodaj | |
indyk, pokrojony w kostkę, białe i ciemne mięso, przyprawiony | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 138 | 19 | 6 | 1 | - | - | - | - | - | - | - | 1.5 | 2 | 1.8 | - | 0 | - | 0.04 | 0.11 | 0.59 | 0.28 | 0.24 | 0 | - | - | 5 | 1 | 1.8 | 17 | 240 | 310 | 850 | 2 | 0.063 | 0.013 | 26 | 0.81 | 0.21 | 0.97 | 0.52 | 1.7 | 0.93 | 1.4 | 0.73 | Dodaj | |
indyk, serce, wszystkie rodzaje, duszony na wolnym ogniu | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 136 | 21 | 4.6 | 0.68 | - | - | - | - | - | - | - | 1.2 | 1.1 | 1.3 | 0 | 19 | 0 | 0.034 | 1 | 1.6 | 0.42 | 22 | 2.8 | 0 | 0.05 | 8 | 7 | 5.2 | 26 | 259 | 291 | 90 | 4.5 | 0.49 | 0.065 | 46 | - | - | - | - | - | - | - | - | Dodaj | |
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
serce, 21g | 29 | 4.5 | 0.97 | 0.14 | - | - | - | - | - | - | - | 0.25 | 0.24 | 0.27 | 0 | 4 | 0 | 0.0071 | 0.22 | 0.33 | 0.089 | 4.6 | 0.59 | 0 | 0.011 | 1.7 | 1.5 | 1.1 | 5.5 | 54 | 61 | 19 | 0.93 | 0.1 | 0.014 | 9.6 | - | - | - | - | - | - | - | - | Dodaj | |
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
serca/serc, 207g | 282 | 44 | 9.6 | 1.4 | - | - | - | - | - | - | - | 2.5 | 2.4 | 2.7 | 0 | 39 | 0 | 0.07 | 2.2 | 3.3 | 0.88 | 45 | 5.8 | 0 | 0.1 | 17 | 14 | 11 | 54 | 536 | 602 | 186 | 9.2 | 1 | 0.13 | 94 | - | - | - | - | - | - | - | - | Dodaj |
Najnowsze wpisy na blogu
Jedno z pytań, jakie najczęściej słyszą wegetarianie, brzmi „to skąd właściwie bierzesz białko?”. Nic w tym dziwnego, w końcu na biologii... więcej »
Już niebawem jesień, więc coraz częściej słyszymy o oczyszczaniu organizmu. Detoks czy oczyszczające diety to typowy jesienny temat numer jeden.... więcej »
Odchudzanie się jest bardzo demonizowane – jesteśmy namawiani do przyjmowania odpowiednich wspomagających zrzucenie zbędnych kilogramów suplementów,... więcej »
Wielu osobom zdrowa dieta automatycznie kojarzy się z dużymi wydatkami... Cóż, faktycznie napakowane cukrem i sztucznymi dodatkami przekąski kosztują... więcej »
Warzywa strączkowe znane są na całym świecie od wieków – bób uprawiano już w znanej wszystkim doskonale z lekcji historii Troi, soczewica była... więcej »
Z jednej strony panuje moda na zdrową, nieprzetworzoną żywność, a sztuczne dodatki do żywności są szkalowane, z drugiej – nie udowodniono w 100%, że... więcej »
Najnowsze przepisy
Danie szybkie i proste w przygotowaniu a do tego również tanie. więcej »
Któż nie lubi jagód? Te niewielkie owoce mają wiele korzystnych właściwości zdrowotnych i znakomicie smakują! Zawierają wiele witamin oraz... więcej »
Smaczna owsianka, idealna na śniadanie. Dobrze zbilansowana ilość węglowodanów i białka, która zasili Wasz organizm na min. 3 godziny, dając... więcej »
Przepyszna sałatka na każdą okazję. Idealna nie tylko jako danie główne ale również jako szybkie rozwiązanie gdy zjawią się goście. Prosta i... więcej »