Nazwa produktu | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | Kalkulator Kalorii | |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Waga g | (kcal) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (mcg) | (mcg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mcg) | (mg) | (IU) | (mg) | (mcg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mcg) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | ||
indyk, serce, wszystkie rodzaje, na surowo | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 113 | 17 | 4.8 | 0.41 | - | - | - | - | - | - | - | 1.3 | 1.4 | 1.3 | 0 | 21 | 23 | 0.21 | 0.97 | 3.1 | 0.44 | 15 | 3 | - | 0.04 | 6 | 6 | 4.2 | 22 | 222 | 295 | 94 | 3.4 | 0.39 | 0.058 | 36 | - | - | - | - | - | - | - | - | Dodaj | |
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
serce, 27g | 31 | 4.6 | 1.3 | 0.11 | - | - | - | - | - | - | - | 0.34 | 0.38 | 0.36 | 0 | 5.7 | 6.2 | 0.057 | 0.26 | 0.84 | 0.12 | 4.2 | 0.81 | - | 0.011 | 1.6 | 1.6 | 1.1 | 5.9 | 60 | 80 | 25 | 0.91 | 0.11 | 0.016 | 9.7 | - | - | - | - | - | - | - | - | Dodaj | |
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
serca/serc, 272g | 307 | 47 | 13 | 1.1 | - | - | - | - | - | - | - | 3.5 | 3.8 | 3.6 | 0 | 57 | 63 | 0.58 | 2.6 | 8.5 | 1.2 | 42 | 8.2 | - | 0.11 | 16 | 16 | 11 | 60 | 604 | 802 | 256 | 9.2 | 1.1 | 0.16 | 98 | - | - | - | - | - | - | - | - | Dodaj | |
indyk, skrzydło, potrawa wędzona, po obróbce termicznej, ze skórą, bez kości | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 221 | 27 | 12 | 0 | - | - | - | - | - | - | - | 2.9 | 4.7 | 3.4 | - | 0 | 0 | 0.05 | 0.13 | - | 0.42 | 0.34 | 0 | 4 | 0.17 | 6 | 24 | 1.5 | 25 | 197 | 266 | 996 | 2.1 | 0.056 | - | 26 | - | - | - | - | - | - | - | - | Dodaj | |
indyk, udka, potrawa wędzona, po obróbce termicznej, ze skórą, bez kości | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 200 | 28 | 9.8 | 0 | - | - | - | - | - | - | - | 2.7 | 2.9 | 3.1 | - | 0 | 0 | 0.06 | 0.24 | - | 0.33 | 0.36 | 0 | 5 | 0.62 | 9 | 32 | 2.3 | 23 | 199 | 280 | 996 | 4.3 | 0.15 | - | 38 | - | - | - | - | - | - | - | - | Dodaj | |
indyk, wątroba, wszystkie rodzaje, duszony na wolnym ogniu | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 273 | 20 | 21 | 1.2 | - | - | - | - | - | - | - | 2 | 9.1 | 6.9 | 0 | 22600 | 0 | 0.038 | 2.8 | 4.4 | 1 | 58 | 23 | - | 0.11 | 691 | 5 | 11 | 17 | 294 | 211 | 56 | 2.6 | 0.35 | 0.27 | 83 | - | - | - | - | - | - | - | - | Dodaj | |
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
wątroba, 83g | 227 | 17 | 17 | 1 | - | - | - | - | - | - | - | 1.7 | 7.6 | 5.8 | 0 | 18758 | 0 | 0.032 | 2.3 | 3.6 | 0.86 | 48 | 19 | - | 0.091 | 574 | 4.2 | 8.9 | 14 | 244 | 175 | 46 | 2.2 | 0.29 | 0.23 | 68 | - | - | - | - | - | - | - | - | Dodaj | |
indyk, wątroba, wszystkie rodzaje, na surowo | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 228 | 18 | 16 | 2.3 | - | - | - | - | - | - | - | 1.7 | 7.4 | 5.5 | 0 | 21700 | 29 | 0.15 | 2.6 | 6.3 | 1.5 | 49 | 25 | - | 0.12 | 677 | 5 | 12 | 15 | 279 | 255 | 71 | 2.3 | 0.41 | 0.2 | 71 | - | - | - | - | - | - | - | - | Dodaj | |
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
wątroba, 100g | 228 | 18 | 16 | 2.3 | - | - | - | - | - | - | - | 1.7 | 7.4 | 5.5 | 0 | 21700 | 29 | 0.15 | 2.6 | 6.3 | 1.5 | 49 | 25 | - | 0.12 | 677 | 5 | 12 | 15 | 279 | 255 | 71 | 2.3 | 0.41 | 0.2 | 71 | - | - | - | - | - | - | - | - | Dodaj |
Najnowsze wpisy na blogu
Jedno z pytań, jakie najczęściej słyszą wegetarianie, brzmi „to skąd właściwie bierzesz białko?”. Nic w tym dziwnego, w końcu na biologii... więcej »
Już niebawem jesień, więc coraz częściej słyszymy o oczyszczaniu organizmu. Detoks czy oczyszczające diety to typowy jesienny temat numer jeden.... więcej »
Odchudzanie się jest bardzo demonizowane – jesteśmy namawiani do przyjmowania odpowiednich wspomagających zrzucenie zbędnych kilogramów suplementów,... więcej »
Wielu osobom zdrowa dieta automatycznie kojarzy się z dużymi wydatkami... Cóż, faktycznie napakowane cukrem i sztucznymi dodatkami przekąski kosztują... więcej »
Warzywa strączkowe znane są na całym świecie od wieków – bób uprawiano już w znanej wszystkim doskonale z lekcji historii Troi, soczewica była... więcej »
Z jednej strony panuje moda na zdrową, nieprzetworzoną żywność, a sztuczne dodatki do żywności są szkalowane, z drugiej – nie udowodniono w 100%, że... więcej »
Najnowsze przepisy
Danie szybkie i proste w przygotowaniu a do tego również tanie. więcej »
Któż nie lubi jagód? Te niewielkie owoce mają wiele korzystnych właściwości zdrowotnych i znakomicie smakują! Zawierają wiele witamin oraz... więcej »
Smaczna owsianka, idealna na śniadanie. Dobrze zbilansowana ilość węglowodanów i białka, która zasili Wasz organizm na min. 3 godziny, dając... więcej »
Przepyszna sałatka na każdą okazję. Idealna nie tylko jako danie główne ale również jako szybkie rozwiązanie gdy zjawią się goście. Prosta i... więcej »