Nazwa produktu | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | Kalkulator Kalorii | |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Waga g | (kcal) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (mcg) | (mcg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mcg) | (mg) | (IU) | (mg) | (mcg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mcg) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | ||
indyk, wszystkie rodzaje, mięso ze skórą, podrobami i szyją, na surowo | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 157 | 20 | 7.8 | 0.08 | - | - | - | - | - | - | - | 1.9 | 2.8 | 2.2 | - | 102 | - | 0.065 | 0.2 | 0.95 | 0.41 | 1.6 | 0.2 | - | - | 23 | 15 | 1.7 | 22 | 180 | 269 | 67 | 2.3 | 0.11 | 0.026 | 23 | 0.89 | 0.23 | 1.1 | 0.57 | 1.8 | 1 | 1.6 | 0.8 | Dodaj | |
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
indyk, 5554g | 8720 | 1131 | 432 | 4.4 | - | - | - | - | - | - | - | 107 | 153 | 122 | - | 5665 | - | 3.6 | 11 | 53 | 23 | 90 | 11 | - | - | 1277 | 833 | 94 | 1222 | 9997 | 14940 | 3721 | 128 | 6.3 | 1.4 | 1294 | 49 | 13 | 59 | 32 | 102 | 57 | 88 | 45 | Dodaj | |
indyk, wszystkie rodzaje, mięso ze skórą, podrobami i szyją, pieczony | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 205 | 28 | 9.5 | 0.07 | - | - | - | - | - | - | - | 2.4 | 3.1 | 2.8 | - | 69 | - | 0.056 | 0.21 | 0.96 | 0.4 | 1.3 | 0.1 | - | - | 20 | 26 | 2 | 24 | 200 | 272 | 67 | 3.2 | 0.11 | 0.027 | 32 | 1.2 | 0.31 | 1.5 | 0.78 | 2.5 | 1.4 | 2.2 | 1.1 | Dodaj | |
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
indyk, 4023g | 8247 | 1126 | 380 | 2.8 | - | - | - | - | - | - | - | 97 | 123 | 111 | - | 2776 | - | 2.3 | 8.3 | 38 | 16 | 51 | 4 | - | - | 805 | 1046 | 81 | 966 | 8046 | 10943 | 2695 | 127 | 4.3 | 1.1 | 1283 | 49 | 12 | 59 | 32 | 102 | 57 | 88 | 44 | Dodaj | |
indyk, wszystkie rodzaje, pierś, mięso ze skórą, na surowo | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 157 | 22 | 7 | 0 | - | - | - | - | - | - | - | 1.7 | 2.7 | 1.9 | - | 2 | - | 0.058 | 0.12 | 0.62 | 0.48 | 0.42 | 0 | - | - | 7 | 13 | 1.2 | 24 | 186 | 275 | 59 | 1.6 | 0.074 | 0.018 | 22 | 0.96 | 0.24 | 1.1 | 0.62 | 2 | 1.1 | 1.7 | 0.86 | Dodaj | |
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
pierś bez kości, 1132g | 1777 | 248 | 79 | 0 | - | - | - | - | - | - | - | 19 | 30 | 22 | - | 23 | - | 0.66 | 1.3 | 7 | 5.4 | 4.8 | 0 | - | - | 79 | 147 | 14 | 272 | 2106 | 3113 | 668 | 18 | 0.84 | 0.2 | 254 | 11 | 2.7 | 13 | 7 | 23 | 12 | 19 | 9.7 | Dodaj | |
indyk, wszystkie rodzaje, pierś, mięso ze skórą, pieczony | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 189 | 29 | 7.4 | 0 | - | - | - | - | - | - | - | 1.8 | 2.5 | 2.1 | - | 0 | - | 0.057 | 0.13 | 0.63 | 0.48 | 0.36 | 0 | - | - | 6 | 21 | 1.4 | 27 | 210 | 288 | 63 | 2 | 0.047 | 0.02 | 29 | 1.3 | 0.32 | 1.5 | 0.81 | 2.6 | 1.4 | 2.2 | 1.1 | Dodaj | |
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
pierś bez kości, 864g | 1633 | 248 | 64 | 0 | - | - | - | - | - | - | - | 16 | 21 | 18 | - | 0 | - | 0.49 | 1.1 | 5.5 | 4.1 | 3.1 | 0 | - | - | 52 | 181 | 12 | 233 | 1814 | 2488 | 544 | 18 | 0.41 | 0.17 | 251 | 11 | 2.7 | 13 | 7 | 23 | 13 | 19 | 9.7 | Dodaj | |
indyk, wszystkie rodzaje, podroby, na surowo | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 129 | 19 | 4.2 | 2.1 | - | - | - | - | - | - | - | 1 | 0.91 | 1.3 | - | 2302 | - | 0.076 | 1.1 | 4 | 0.43 | 28 | 3.8 | - | - | 342 | 8 | 6.8 | 19 | 220 | 316 | 87 | 2.4 | 0.31 | 0.16 | 142 | 0.88 | 0.23 | 1 | 0.48 | 1.4 | 0.98 | 1.6 | 0.88 | Dodaj |
Najnowsze wpisy na blogu
Jedno z pytań, jakie najczęściej słyszą wegetarianie, brzmi „to skąd właściwie bierzesz białko?”. Nic w tym dziwnego, w końcu na biologii... więcej »
Już niebawem jesień, więc coraz częściej słyszymy o oczyszczaniu organizmu. Detoks czy oczyszczające diety to typowy jesienny temat numer jeden.... więcej »
Odchudzanie się jest bardzo demonizowane – jesteśmy namawiani do przyjmowania odpowiednich wspomagających zrzucenie zbędnych kilogramów suplementów,... więcej »
Wielu osobom zdrowa dieta automatycznie kojarzy się z dużymi wydatkami... Cóż, faktycznie napakowane cukrem i sztucznymi dodatkami przekąski kosztują... więcej »
Warzywa strączkowe znane są na całym świecie od wieków – bób uprawiano już w znanej wszystkim doskonale z lekcji historii Troi, soczewica była... więcej »
Z jednej strony panuje moda na zdrową, nieprzetworzoną żywność, a sztuczne dodatki do żywności są szkalowane, z drugiej – nie udowodniono w 100%, że... więcej »
Najnowsze przepisy
Danie szybkie i proste w przygotowaniu a do tego również tanie. więcej »
Któż nie lubi jagód? Te niewielkie owoce mają wiele korzystnych właściwości zdrowotnych i znakomicie smakują! Zawierają wiele witamin oraz... więcej »
Smaczna owsianka, idealna na śniadanie. Dobrze zbilansowana ilość węglowodanów i białka, która zasili Wasz organizm na min. 3 godziny, dając... więcej »
Przepyszna sałatka na każdą okazję. Idealna nie tylko jako danie główne ale również jako szybkie rozwiązanie gdy zjawią się goście. Prosta i... więcej »