Nazwa produktu | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | Kalkulator Kalorii | |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Waga g | (kcal) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (mcg) | (mcg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mcg) | (mg) | (IU) | (mg) | (mcg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mcg) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | ||
indyk, wszystkie rodzaje, skrzydło, mięso ze skórą, pieczony | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 229 | 27 | 12 | 0 | - | - | - | - | - | - | - | 2.9 | 4.7 | 3.4 | - | 0 | 0 | 0.05 | 0.13 | 0.58 | 0.42 | 0.34 | 0 | 4 | 0.17 | 6 | 24 | 1.5 | 25 | 197 | 266 | 61 | 2.1 | 0.056 | 0.02 | 30 | 1.2 | 0.3 | 1.4 | 0.75 | 2.4 | 1.3 | 2.1 | 1.1 | Dodaj | |
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
skrzydło, bez kości, 186g | 426 | 51 | 23 | 0 | - | - | - | - | - | - | - | 5.5 | 8.7 | 6.3 | - | 0 | 0 | 0.093 | 0.25 | 1.1 | 0.78 | 0.63 | 0 | 7.4 | 0.32 | 11 | 45 | 2.7 | 47 | 366 | 495 | 113 | 3.9 | 0.1 | 0.037 | 56 | 2.2 | 0.55 | 2.6 | 1.4 | 4.5 | 2.5 | 3.9 | 2 | Dodaj | |
indyk, wszystkie rodzaje, szyja, samo mięso, duszona na wolnym ogniu | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 180 | 27 | 7.3 | 0.1 | - | - | - | - | - | - | - | 2.3 | 1.7 | 2.2 | - | 0 | 0 | 0.036 | 0.19 | 0.7 | 0.21 | 0.23 | 0 | 8 | 0.64 | 8 | 37 | 2.3 | 15 | 122 | 149 | 56 | 7.1 | 0.15 | 0.022 | 36 | 1.2 | 0.31 | 1.4 | 0.78 | 2.5 | 1.4 | 2.1 | 1.1 | Dodaj | |
indyk, wszystkie rodzaje, szyja, samo mięso, surowa | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 135 | 20 | 5.4 | 0 | - | - | - | - | - | - | - | 1.6 | 1.2 | 1.8 | - | 0 | - | 0.089 | 0.23 | 1.1 | 0.37 | 0.41 | 0 | - | - | 11 | 34 | 2 | 19 | 186 | 302 | 93 | 5.1 | 0.14 | 0.026 | 29 | 0.9 | 0.23 | 1.1 | 0.58 | 1.9 | 1 | 1.6 | 0.8 | Dodaj | |
indyk, wszystkie rodzaje, udziec, mięso ze skórą, na surowo | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 144 | 20 | 6.7 | 0 | - | - | - | - | - | - | - | 1.8 | 2.1 | 2.1 | - | 1 | - | 0.077 | 0.21 | 1.1 | 0.34 | 0.39 | 0 | - | - | 10 | 17 | 1.7 | 21 | 177 | 273 | 74 | 3.1 | 0.14 | 0.022 | 26 | 0.86 | 0.22 | 1 | 0.56 | 1.8 | 1 | 1.5 | 0.77 | Dodaj | |
indyk, wszystkie rodzaje, udziec, mięso ze skórą, pieczony | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 208 | 28 | 9.8 | 0.13 | - | - | - | - | - | - | - | 2.7 | 2.9 | 3.1 | - | 0 | 0 | 0.06 | 0.24 | 1.2 | 0.33 | 0.36 | 0 | 4 | 0.62 | 9 | 32 | 2.3 | 23 | 199 | 280 | 77 | 4.3 | 0.15 | 0.023 | 38 | 1.2 | 0.31 | 1.5 | 0.79 | 2.6 | 1.4 | 2.2 | 1.1 | Dodaj |
Najnowsze wpisy na blogu
Jedno z pytań, jakie najczęściej słyszą wegetarianie, brzmi „to skąd właściwie bierzesz białko?”. Nic w tym dziwnego, w końcu na biologii... więcej »
Już niebawem jesień, więc coraz częściej słyszymy o oczyszczaniu organizmu. Detoks czy oczyszczające diety to typowy jesienny temat numer jeden.... więcej »
Odchudzanie się jest bardzo demonizowane – jesteśmy namawiani do przyjmowania odpowiednich wspomagających zrzucenie zbędnych kilogramów suplementów,... więcej »
Wielu osobom zdrowa dieta automatycznie kojarzy się z dużymi wydatkami... Cóż, faktycznie napakowane cukrem i sztucznymi dodatkami przekąski kosztują... więcej »
Warzywa strączkowe znane są na całym świecie od wieków – bób uprawiano już w znanej wszystkim doskonale z lekcji historii Troi, soczewica była... więcej »
Z jednej strony panuje moda na zdrową, nieprzetworzoną żywność, a sztuczne dodatki do żywności są szkalowane, z drugiej – nie udowodniono w 100%, że... więcej »
Najnowsze przepisy
Danie szybkie i proste w przygotowaniu a do tego również tanie. więcej »
Któż nie lubi jagód? Te niewielkie owoce mają wiele korzystnych właściwości zdrowotnych i znakomicie smakują! Zawierają wiele witamin oraz... więcej »
Smaczna owsianka, idealna na śniadanie. Dobrze zbilansowana ilość węglowodanów i białka, która zasili Wasz organizm na min. 3 godziny, dając... więcej »
Przepyszna sałatka na każdą okazję. Idealna nie tylko jako danie główne ale również jako szybkie rozwiązanie gdy zjawią się goście. Prosta i... więcej »