Nazwa produktu | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | Kalkulator Kalorii | |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Waga g | (kcal) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (mcg) | (mcg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mcg) | (mg) | (IU) | (mg) | (mcg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mcg) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | ||
kurczak, kapłon, mięso ze skórą, pieczony | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 229 | 29 | 12 | 0 | - | - | - | - | - | - | - | 2.5 | 4.8 | 3.3 | - | - | - | 0.07 | 0.17 | 1.1 | 0.43 | 0.33 | 0 | - | - | 6 | 14 | 1.5 | 24 | 246 | 255 | 49 | 1.7 | 0.069 | 0.021 | 22 | 1.2 | 0.33 | 1.4 | 0.77 | 2.4 | 1.5 | 2.1 | 1.1 | Dodaj | |
kurczak, kapłon, mięso ze skórą, podrobami i szyją, pieczony | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 226 | 28 | 12 | 0.04 | - | - | - | - | - | - | - | 2.5 | 4.7 | 3.3 | - | 220 | - | 0.07 | 0.22 | 1.2 | 0.41 | 0.36 | 0.4 | - | - | 26 | 15 | 1.8 | 23 | 239 | 243 | 50 | 1.9 | 0.081 | 0.031 | 19 | 1.2 | 0.32 | 1.4 | 0.75 | 2.3 | 1.4 | 2.1 | 1.1 | Dodaj | |
kurczak, kapłon, mięso ze skórą, podrobami i szyją, surowy | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 232 | 19 | 17 | 0.08 | - | - | - | - | - | - | - | 3.6 | 7.2 | 4.9 | - | 272 | - | 0.065 | 0.18 | 1.1 | 0.36 | 1 | 2.6 | - | - | 27 | 11 | 1.4 | 21 | 181 | 213 | 47 | 1.3 | 0.063 | 0.028 | 12 | 0.78 | 0.21 | 0.91 | 0.5 | 1.5 | 0.93 | 1.4 | 0.73 | Dodaj | |
kurczak, kapłon, mięso ze skórą, surowy | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 234 | 19 | 17 | 0 | - | - | - | - | - | - | - | 3.6 | 7.3 | 5 | - | 37 | 0 | 0.064 | 0.13 | 0.97 | 0.36 | 0.34 | 1.7 | - | 0.32 | 6 | 11 | 1.1 | 21 | 183 | 217 | 45 | 1.2 | 0.05 | 0.02 | 15 | 0.79 | 0.21 | 0.92 | 0.51 | 1.6 | 0.95 | 1.4 | 0.74 | Dodaj | |
kurczak, kapłon, podroby, duszony na wolnym ogniu | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 164 | 26 | 5.4 | 0.76 | - | - | - | - | - | - | - | 1.1 | 1.4 | 1.8 | - | 3984 | - | 0.095 | 1.1 | 3.3 | 0.38 | 1.1 | 9 | - | - | 414 | 13 | 6.8 | 20 | 235 | 153 | 55 | 4.7 | 0.29 | 0.19 | 95 | 1.2 | 0.31 | 1.5 | 0.65 | 1.9 | 1.3 | 2.2 | 1.2 | Dodaj | |
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
szklanka, produkt posiekany lub krojony w kostkę, 145g | 238 | 38 | 7.8 | 1.1 | - | - | - | - | - | - | - | 1.6 | 2 | 2.6 | - | 5777 | - | 0.14 | 1.5 | 4.8 | 0.55 | 1.7 | 13 | - | - | 600 | 19 | 9.9 | 29 | 341 | 222 | 80 | 6.8 | 0.43 | 0.28 | 138 | 1.7 | 0.45 | 2.1 | 0.95 | 2.8 | 1.9 | 3.1 | 1.8 | Dodaj |
Najnowsze wpisy na blogu
Jedno z pytań, jakie najczęściej słyszą wegetarianie, brzmi „to skąd właściwie bierzesz białko?”. Nic w tym dziwnego, w końcu na biologii... więcej »
Już niebawem jesień, więc coraz częściej słyszymy o oczyszczaniu organizmu. Detoks czy oczyszczające diety to typowy jesienny temat numer jeden.... więcej »
Odchudzanie się jest bardzo demonizowane – jesteśmy namawiani do przyjmowania odpowiednich wspomagających zrzucenie zbędnych kilogramów suplementów,... więcej »
Wielu osobom zdrowa dieta automatycznie kojarzy się z dużymi wydatkami... Cóż, faktycznie napakowane cukrem i sztucznymi dodatkami przekąski kosztują... więcej »
Warzywa strączkowe znane są na całym świecie od wieków – bób uprawiano już w znanej wszystkim doskonale z lekcji historii Troi, soczewica była... więcej »
Z jednej strony panuje moda na zdrową, nieprzetworzoną żywność, a sztuczne dodatki do żywności są szkalowane, z drugiej – nie udowodniono w 100%, że... więcej »
Najnowsze przepisy
Danie szybkie i proste w przygotowaniu a do tego również tanie. więcej »
Któż nie lubi jagód? Te niewielkie owoce mają wiele korzystnych właściwości zdrowotnych i znakomicie smakują! Zawierają wiele witamin oraz... więcej »
Smaczna owsianka, idealna na śniadanie. Dobrze zbilansowana ilość węglowodanów i białka, która zasili Wasz organizm na min. 3 godziny, dając... więcej »
Przepyszna sałatka na każdą okazję. Idealna nie tylko jako danie główne ale również jako szybkie rozwiązanie gdy zjawią się goście. Prosta i... więcej »