Nazwa produktu | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | Kalkulator Kalorii | |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Waga g | (kcal) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (mcg) | (mcg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mcg) | (mg) | (IU) | (mg) | (mcg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mcg) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | ||
kaczka, młoda kaczka, z hodowli, pekińska, udziec, mięso ze skórą, z kością, pieczony | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 217 | 27 | 11 | 0 | - | - | - | - | - | - | - | 1.9 | 5.6 | 3 | - | - | - | - | - | - | - | - | 1.5 | - | - | - | 10 | 2.1 | - | - | - | 110 | - | - | - | 22 | 1.1 | 0.37 | 1.4 | 0.72 | 2.3 | 1.4 | 2.2 | 1.1 | Dodaj | |
kaczka, młoda kaczka, z hodowli, pekińska, udziec, samo mięso, z kością, po przyrządzeniu bez skóry, duszona | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 178 | 29 | 6 | 0 | - | - | - | - | - | - | - | 0.91 | 2.6 | 1.3 | - | - | - | - | - | - | - | - | 2.3 | - | - | - | 10 | 2.3 | - | - | - | 108 | - | - | - | 22 | 1.2 | 0.4 | 1.5 | 0.78 | 2.5 | 1.5 | 2.4 | 1.2 | Dodaj | |
kaczka, z hodowli, mięso ze skórą, pieczony | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 337 | 19 | 28 | 0 | - | - | - | - | - | - | - | 3.7 | 13 | 9.7 | - | 63 | 0 | 0.17 | 0.27 | 1.1 | 0.18 | 0.3 | 0 | 3 | 0.7 | 6 | 11 | 2.7 | 16 | 156 | 204 | 59 | 1.9 | 0.23 | 0.019 | 20 | 0.77 | 0.23 | 0.94 | 0.48 | 1.5 | 0.87 | 1.5 | 0.75 | Dodaj | |
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
szklanka, produkt posiekany lub krojony w kostkę, 140g | 472 | 27 | 40 | 0 | - | - | - | - | - | - | - | 5.1 | 18 | 14 | - | 88 | 0 | 0.24 | 0.38 | 1.5 | 0.25 | 0.42 | 0 | 4.2 | 0.98 | 8.4 | 15 | 3.8 | 22 | 218 | 286 | 83 | 2.6 | 0.32 | 0.027 | 28 | 1.1 | 0.32 | 1.3 | 0.67 | 2.1 | 1.2 | 2.1 | 1.1 | Dodaj | |
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
kaczka, 382g | 1287 | 73 | 108 | 0 | - | - | - | - | - | - | - | 14 | 49 | 37 | - | 241 | 0 | 0.66 | 1 | 4.2 | 0.69 | 1.1 | 0 | 11 | 2.7 | 23 | 42 | 10 | 61 | 596 | 779 | 225 | 7.1 | 0.87 | 0.073 | 76 | 3 | 0.89 | 3.6 | 1.8 | 5.7 | 3.3 | 5.6 | 2.9 | Dodaj | |
kaczka, z hodowli, mięso ze skórą, surowa | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 404 | 11 | 39 | 0 | - | - | - | - | - | - | - | 5.1 | 19 | 13 | - | 50 | 0 | 0.2 | 0.21 | 0.95 | 0.19 | 0.25 | 2.8 | 26 | 0.7 | 13 | 11 | 2.4 | 15 | 139 | 209 | 63 | 1.4 | 0.24 | 0.017 | 12 | 0.47 | 0.14 | 0.57 | 0.29 | 0.91 | 0.54 | 0.9 | 0.46 | Dodaj | |
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
kaczka, 634g | 2561 | 73 | 249 | 0 | - | - | - | - | - | - | - | 32 | 118 | 84 | - | 317 | 0 | 1.2 | 1.3 | 6 | 1.2 | 1.6 | 18 | 165 | 4.4 | 82 | 70 | 15 | 95 | 881 | 1325 | 399 | 8.6 | 1.5 | 0.11 | 79 | 3 | 0.91 | 3.6 | 1.8 | 5.8 | 3.4 | 5.7 | 2.9 | Dodaj | |
kaczka, z hodowli, samo mięso, pieczony | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 201 | 23 | 11 | 0 | - | - | - | - | - | - | - | 1.5 | 3.9 | 4 | - | 23 | 0 | 0.26 | 0.47 | 1.5 | 0.25 | 0.4 | 0 | 4 | 0.7 | 10 | 12 | 2.7 | 20 | 203 | 252 | 65 | 2.6 | 0.23 | 0.019 | 22 | 1 | 0.33 | 1.2 | 0.64 | 2 | 1.2 | 2 | 0.98 | Dodaj | |
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
szklanka, produkt posiekany lub krojony w kostkę, 140g | 281 | 33 | 16 | 0 | - | - | - | - | - | - | - | 2.1 | 5.4 | 5.5 | - | 32 | 0 | 0.36 | 0.66 | 2.1 | 0.35 | 0.56 | 0 | 5.6 | 0.98 | 14 | 17 | 3.8 | 28 | 284 | 353 | 91 | 3.6 | 0.32 | 0.027 | 31 | 1.4 | 0.46 | 1.7 | 0.89 | 2.8 | 1.7 | 2.8 | 1.4 | Dodaj | |
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
kaczka, 221g | 444 | 52 | 25 | 0 | - | - | - | - | - | - | - | 3.3 | 8.5 | 8.7 | - | 51 | 0 | 0.57 | 1 | 3.3 | 0.55 | 0.88 | 0 | 8.8 | 1.5 | 22 | 27 | 6 | 44 | 449 | 557 | 144 | 5.7 | 0.51 | 0.042 | 50 | 2.2 | 0.72 | 2.7 | 1.4 | 4.4 | 2.7 | 4.4 | 2.2 | Dodaj |
Najnowsze wpisy na blogu
Jedno z pytań, jakie najczęściej słyszą wegetarianie, brzmi „to skąd właściwie bierzesz białko?”. Nic w tym dziwnego, w końcu na biologii... więcej »
Już niebawem jesień, więc coraz częściej słyszymy o oczyszczaniu organizmu. Detoks czy oczyszczające diety to typowy jesienny temat numer jeden.... więcej »
Odchudzanie się jest bardzo demonizowane – jesteśmy namawiani do przyjmowania odpowiednich wspomagających zrzucenie zbędnych kilogramów suplementów,... więcej »
Wielu osobom zdrowa dieta automatycznie kojarzy się z dużymi wydatkami... Cóż, faktycznie napakowane cukrem i sztucznymi dodatkami przekąski kosztują... więcej »
Warzywa strączkowe znane są na całym świecie od wieków – bób uprawiano już w znanej wszystkim doskonale z lekcji historii Troi, soczewica była... więcej »
Z jednej strony panuje moda na zdrową, nieprzetworzoną żywność, a sztuczne dodatki do żywności są szkalowane, z drugiej – nie udowodniono w 100%, że... więcej »
Najnowsze przepisy
Danie szybkie i proste w przygotowaniu a do tego również tanie. więcej »
Któż nie lubi jagód? Te niewielkie owoce mają wiele korzystnych właściwości zdrowotnych i znakomicie smakują! Zawierają wiele witamin oraz... więcej »
Smaczna owsianka, idealna na śniadanie. Dobrze zbilansowana ilość węglowodanów i białka, która zasili Wasz organizm na min. 3 godziny, dając... więcej »
Przepyszna sałatka na każdą okazję. Idealna nie tylko jako danie główne ale również jako szybkie rozwiązanie gdy zjawią się goście. Prosta i... więcej »