Nazwa produktu | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | Kalkulator Kalorii | |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Waga g | (kcal) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (mcg) | (mcg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mcg) | (mg) | (IU) | (mg) | (mcg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mcg) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | ||
indyk, z puszki/słoika, samo mięso, w rosole | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 169 | 24 | 6.9 | 1.5 | - | - | - | - | - | - | - | 1.8 | 2.3 | 2 | - | 0 | 0 | 0.014 | 0.17 | 0.69 | 0.33 | 0.28 | 2 | 11 | 0.27 | 6 | 12 | 1.9 | 20 | 162 | 224 | 467 | 2.4 | 0.074 | 0.017 | 26 | 1 | 0.26 | 1.2 | 0.66 | 2.1 | 1.2 | 1.8 | 0.92 | Dodaj | |
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
puszka, 142g | 240 | 34 | 9.7 | 2.1 | - | - | - | - | - | - | - | 2.5 | 3.2 | 2.8 | - | 0 | 0 | 0.02 | 0.24 | 0.97 | 0.47 | 0.4 | 2.8 | 16 | 0.38 | 8.5 | 17 | 2.6 | 28 | 230 | 318 | 663 | 3.4 | 0.11 | 0.024 | 37 | 1.5 | 0.37 | 1.7 | 0.94 | 3 | 1.7 | 2.6 | 1.3 | Dodaj | |
kaczka, dzika, mięso ze skórą, surowa | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 211 | 17 | 15 | 0 | - | - | - | - | - | - | - | 2 | 6.8 | 5 | - | 26 | - | 0.35 | 0.27 | 0.7 | 0.53 | 0.65 | 5.2 | - | - | 21 | 5 | 4.2 | 20 | 168 | 249 | 56 | 0.77 | 0.31 | 0.019 | 13 | 0.74 | 0.24 | 0.9 | 0.47 | 1.5 | 0.88 | 1.4 | 0.72 | Dodaj | |
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
kaczka, 270g | 570 | 47 | 41 | 0 | - | - | - | - | - | - | - | 5.5 | 18 | 14 | - | 70 | - | 0.95 | 0.73 | 1.9 | 1.4 | 1.8 | 14 | - | - | 57 | 14 | 11 | 54 | 454 | 672 | 151 | 2.1 | 0.84 | 0.051 | 35 | 2 | 0.64 | 2.4 | 1.3 | 4 | 2.4 | 3.9 | 2 | Dodaj | |
kaczka, dzika, pierś, samo mięso, surowa | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 123 | 20 | 4.3 | 0 | - | - | - | - | - | - | - | 0.58 | 1.2 | 1.3 | - | 16 | - | 0.42 | 0.31 | 0.77 | 0.63 | 0.76 | 6.2 | - | - | 25 | 3 | 4.5 | 22 | 186 | 268 | 57 | 0.74 | 0.33 | 0.019 | 14 | 0.85 | 0.28 | 1 | 0.54 | 1.7 | 1 | 1.7 | 0.83 | Dodaj | |
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
pierś bez skóry i kości, 83g | 102 | 16 | 3.5 | 0 | - | - | - | - | - | - | - | 0.48 | 1 | 1.1 | - | 13 | - | 0.35 | 0.26 | 0.64 | 0.52 | 0.63 | 5.1 | - | - | 21 | 2.5 | 3.7 | 18 | 154 | 222 | 47 | 0.61 | 0.27 | 0.016 | 12 | 0.7 | 0.23 | 0.86 | 0.45 | 1.4 | 0.85 | 1.4 | 0.69 | Dodaj | |
kaczka, młoda kaczka, z hodowli, pekińska, pierś, mięso ze skórą, bez kości, pieczony | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 202 | 25 | 11 | 0 | - | - | - | - | - | - | - | 1.6 | 5.4 | 2.9 | - | - | - | - | - | - | - | - | 2.8 | - | - | - | 8 | 3.3 | - | - | - | 84 | - | - | - | 26 | 1 | 0.34 | 1.3 | 0.66 | 2.1 | 1.2 | 2.1 | 1 | Dodaj | |
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
pierś bez kości, 120g | 242 | 29 | 13 | 0 | - | - | - | - | - | - | - | 2 | 6.5 | 3.5 | - | - | - | - | - | - | - | - | 3.4 | - | - | - | 9.6 | 3.9 | - | - | - | 101 | - | - | - | 32 | 1.2 | 0.4 | 1.5 | 0.79 | 2.5 | 1.5 | 2.5 | 1.2 | Dodaj | |
kaczka, młoda kaczka, z hodowli, pekińska, pierś, samo mięso, bez kości, po przyrządzeniu bez skóry, po upieczeniu | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 140 | 28 | 2.5 | 0 | - | - | - | - | - | - | - | 0.38 | 0.87 | 0.58 | - | - | - | - | - | - | - | - | 3.2 | - | - | - | 9 | 4.5 | - | - | - | 105 | - | - | - | 29 | 1.2 | 0.38 | 1.4 | 0.74 | 2.3 | 1.4 | 2.3 | 1.1 | Dodaj | |
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
szklanka, produkt posiekany lub krojony w kostkę, 174g | 244 | 48 | 4.4 | 0 | - | - | - | - | - | - | - | 0.66 | 1.5 | 1 | - | - | - | - | - | - | - | - | 5.6 | - | - | - | 16 | 7.8 | - | - | - | 183 | - | - | - | 50 | 2 | 0.66 | 2.5 | 1.3 | 4.1 | 2.4 | 4 | 2 | Dodaj | |
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
pierś bez skóry i kości, 95g | 133 | 26 | 2.4 | 0 | - | - | - | - | - | - | - | 0.36 | 0.83 | 0.55 | - | - | - | - | - | - | - | - | 3 | - | - | - | 8.6 | 4.3 | - | - | - | 100 | - | - | - | 28 | 1.1 | 0.36 | 1.4 | 0.7 | 2.2 | 1.3 | 2.2 | 1.1 | Dodaj |
Najnowsze wpisy na blogu
Jedno z pytań, jakie najczęściej słyszą wegetarianie, brzmi „to skąd właściwie bierzesz białko?”. Nic w tym dziwnego, w końcu na biologii... więcej »
Już niebawem jesień, więc coraz częściej słyszymy o oczyszczaniu organizmu. Detoks czy oczyszczające diety to typowy jesienny temat numer jeden.... więcej »
Odchudzanie się jest bardzo demonizowane – jesteśmy namawiani do przyjmowania odpowiednich wspomagających zrzucenie zbędnych kilogramów suplementów,... więcej »
Wielu osobom zdrowa dieta automatycznie kojarzy się z dużymi wydatkami... Cóż, faktycznie napakowane cukrem i sztucznymi dodatkami przekąski kosztują... więcej »
Warzywa strączkowe znane są na całym świecie od wieków – bób uprawiano już w znanej wszystkim doskonale z lekcji historii Troi, soczewica była... więcej »
Z jednej strony panuje moda na zdrową, nieprzetworzoną żywność, a sztuczne dodatki do żywności są szkalowane, z drugiej – nie udowodniono w 100%, że... więcej »
Najnowsze przepisy
Danie szybkie i proste w przygotowaniu a do tego również tanie. więcej »
Któż nie lubi jagód? Te niewielkie owoce mają wiele korzystnych właściwości zdrowotnych i znakomicie smakują! Zawierają wiele witamin oraz... więcej »
Smaczna owsianka, idealna na śniadanie. Dobrze zbilansowana ilość węglowodanów i białka, która zasili Wasz organizm na min. 3 godziny, dając... więcej »
Przepyszna sałatka na każdą okazję. Idealna nie tylko jako danie główne ale również jako szybkie rozwiązanie gdy zjawią się goście. Prosta i... więcej »