Nazwa produktu | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | Kalkulator Kalorii | |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Waga g | (kcal) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (mcg) | (mcg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mcg) | (mg) | (IU) | (mg) | (mcg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mcg) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | ||
jagnięcina, z Nowej Zelandii, z importu, produkt mrożony, mieszanka z przycietych/pociętych kawałków, części tłuste, po obróbce termicznej | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 586 | 9.7 | 60 | 0 | - | - | - | - | - | - | - | 2.5 | 23 | 32 | - | 0 | - | 0.08 | 0.18 | 0.59 | 0.03 | 2.4 | 0 | - | 0.04 | 3 | 27 | 1.4 | 11 | 135 | 87 | 35 | 1.2 | 0.059 | 0.004 | 1.8 | 0.42 | 0.11 | 0.52 | 0.25 | 0.86 | 0.47 | 0.76 | 0.4 | Dodaj | |
jagnięcina, z Nowej Zelandii, z importu, produkt mrożony, mieszanka z przycietych/pociętych kawałków, mięso chude i tłuste, 1/8 tłuszczu, na surowo | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 232 | 18 | 17 | 0 | - | - | - | - | - | - | - | 0.75 | 6.6 | 8.6 | - | 0 | - | 0.13 | 0.35 | 0.52 | 0.12 | 2.5 | 0 | - | - | 1 | 11 | 1.5 | 16 | 179 | 147 | 41 | 2.6 | 0.089 | 0.02 | 1.4 | 0.77 | 0.21 | 0.97 | 0.46 | 1.6 | 0.87 | 1.4 | 0.73 | Dodaj | |
jagnięcina, z Nowej Zelandii, z importu, produkt mrożony, mieszanka z przycietych/pociętych kawałków, mięso chude i tłuste, 1/8 tłuszczu, po obróbce termicznej | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 270 | 25 | 18 | 0 | - | - | - | - | - | - | - | 0.88 | 7 | 8.8 | - | 0 | - | 0.11 | 0.41 | 0.53 | 0.11 | 2.7 | 0 | - | - | 1 | 15 | 2.1 | 19 | 211 | 161 | 46 | 3.6 | 0.1 | 0.023 | 2 | 1.1 | 0.3 | 1.4 | 0.65 | 2.2 | 1.2 | 2 | 1 | Dodaj | |
jagnięcina, z Nowej Zelandii, z importu, produkt mrożony, mieszanka z przycietych/pociętych kawałków, mięso chude i tłuste, na surowo | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 277 | 17 | 23 | 0 | - | - | - | - | - | - | - | 0.98 | 8.7 | 12 | - | 0 | - | 0.13 | 0.32 | 0.52 | 0.11 | 2.4 | 0 | - | 0.21 | 1 | 13 | 1.5 | 15 | 168 | 136 | 39 | 2.4 | 0.083 | 0.018 | 1.3 | 0.72 | 0.2 | 0.9 | 0.43 | 1.5 | 0.81 | 1.3 | 0.68 | Dodaj | |
jagnięcina, z Nowej Zelandii, z importu, produkt mrożony, mieszanka z przycietych/pociętych kawałków, mięso chude i tłuste, po obróbce termicznej | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 305 | 24 | 22 | 0 | - | - | - | - | - | - | - | 1 | 8.6 | 11 | - | 0 | - | 0.12 | 0.41 | 0.58 | 0.12 | 2.8 | 0 | - | 0.14 | 1 | 17 | 2.1 | 19 | 217 | 162 | 46 | 3.5 | 0.1 | 0.023 | 2 | 1 | 0.29 | 1.3 | 0.63 | 2.2 | 1.2 | 1.9 | 0.99 | Dodaj |
Najnowsze wpisy na blogu
Jedno z pytań, jakie najczęściej słyszą wegetarianie, brzmi „to skąd właściwie bierzesz białko?”. Nic w tym dziwnego, w końcu na biologii... więcej »
Już niebawem jesień, więc coraz częściej słyszymy o oczyszczaniu organizmu. Detoks czy oczyszczające diety to typowy jesienny temat numer jeden.... więcej »
Odchudzanie się jest bardzo demonizowane – jesteśmy namawiani do przyjmowania odpowiednich wspomagających zrzucenie zbędnych kilogramów suplementów,... więcej »
Wielu osobom zdrowa dieta automatycznie kojarzy się z dużymi wydatkami... Cóż, faktycznie napakowane cukrem i sztucznymi dodatkami przekąski kosztują... więcej »
Warzywa strączkowe znane są na całym świecie od wieków – bób uprawiano już w znanej wszystkim doskonale z lekcji historii Troi, soczewica była... więcej »
Z jednej strony panuje moda na zdrową, nieprzetworzoną żywność, a sztuczne dodatki do żywności są szkalowane, z drugiej – nie udowodniono w 100%, że... więcej »
Najnowsze przepisy
Danie szybkie i proste w przygotowaniu a do tego również tanie. więcej »
Któż nie lubi jagód? Te niewielkie owoce mają wiele korzystnych właściwości zdrowotnych i znakomicie smakują! Zawierają wiele witamin oraz... więcej »
Smaczna owsianka, idealna na śniadanie. Dobrze zbilansowana ilość węglowodanów i białka, która zasili Wasz organizm na min. 3 godziny, dając... więcej »
Przepyszna sałatka na każdą okazję. Idealna nie tylko jako danie główne ale również jako szybkie rozwiązanie gdy zjawią się goście. Prosta i... więcej »