Nazwa produktu | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | Kalkulator Kalorii | |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Waga g | (kcal) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (mcg) | (mcg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mcg) | (mg) | (IU) | (mg) | (mcg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mcg) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | ||
jagnięcina, z Nowej Zelandii, z importu, produkt mrożony, udziec, cały (polędwica i golonka), mięso chude i tłuste, na surowo | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 216 | 18 | 15 | 0 | - | - | - | - | - | - | - | 0.67 | 5.9 | 7.7 | - | 0 | - | 0.14 | 0.38 | 0.52 | 0.13 | 2.5 | 0 | - | 0.21 | 1 | 8 | 1.6 | 17 | 186 | 156 | 40 | 2.7 | 0.093 | 0.02 | 2.7 | 0.79 | 0.21 | 0.99 | 0.47 | 1.6 | 0.89 | 1.4 | 0.75 | Dodaj | |
jagnięcina, z Nowej Zelandii, z importu, produkt mrożony, udziec, cały (polędwica i golonka), mięso chude i tłuste, po upieczeniu | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 246 | 25 | 16 | 0 | - | - | - | - | - | - | - | 0.75 | 6 | 7.6 | - | 0 | - | 0.12 | 0.45 | 0.55 | 0.13 | 2.6 | 0 | - | 0.15 | 1 | 10 | 2.1 | 20 | 218 | 167 | 43 | 3.6 | 0.1 | 0.023 | 4 | 1.1 | 0.29 | 1.3 | 0.64 | 2.2 | 1.2 | 1.9 | 1 | Dodaj | |
jagnięcina, z Nowej Zelandii, z importu, produkt mrożony, udziec, cały (polędwica i golonka), mięso chude, na surowo | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 123 | 21 | 3.8 | 0 | - | - | - | - | - | - | - | 0.19 | 1.5 | 1.6 | - | 0 | - | 0.15 | 0.42 | 0.5 | 0.15 | 2.6 | 0 | - | 0.22 | 0 | 4 | 1.7 | 20 | 207 | 179 | 44 | 3.1 | 0.1 | 0.024 | 3.2 | 0.89 | 0.24 | 1.1 | 0.54 | 1.8 | 1 | 1.6 | 0.85 | Dodaj | |
jagnięcina, z Nowej Zelandii, z importu, produkt mrożony, udziec, cały (polędwica i golonka), mięso chude, po upieczeniu | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 181 | 28 | 7 | 0 | - | - | - | - | - | - | - | 0.41 | 2.8 | 3.1 | - | 0 | - | 0.12 | 0.5 | 0.54 | 0.14 | 2.6 | 0 | - | 0.18 | 0 | 7 | 2.2 | 21 | 234 | 183 | 45 | 4 | 0.11 | 0.027 | 4.2 | 1.2 | 0.32 | 1.5 | 0.71 | 2.4 | 1.3 | 2.2 | 1.1 | Dodaj | |
jagnięcina, z Nowej Zelandii, z importu, produkt mrożony, żebro, mięso chude i tłuste, 1/8 tłuszczu, na surowo | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 311 | 16 | 27 | 0 | - | - | - | - | - | - | - | 1.2 | 10 | 14 | - | 0 | - | 0.12 | 0.26 | 0.5 | 0.09 | 2.2 | 0 | - | - | 1 | 15 | 1.4 | 13 | 153 | 120 | 42 | 2.2 | 0.067 | 0.017 | 1.3 | 0.68 | 0.19 | 0.86 | 0.41 | 1.4 | 0.77 | 1.2 | 0.65 | Dodaj |
Najnowsze wpisy na blogu
Jedno z pytań, jakie najczęściej słyszą wegetarianie, brzmi „to skąd właściwie bierzesz białko?”. Nic w tym dziwnego, w końcu na biologii... więcej »
Już niebawem jesień, więc coraz częściej słyszymy o oczyszczaniu organizmu. Detoks czy oczyszczające diety to typowy jesienny temat numer jeden.... więcej »
Odchudzanie się jest bardzo demonizowane – jesteśmy namawiani do przyjmowania odpowiednich wspomagających zrzucenie zbędnych kilogramów suplementów,... więcej »
Wielu osobom zdrowa dieta automatycznie kojarzy się z dużymi wydatkami... Cóż, faktycznie napakowane cukrem i sztucznymi dodatkami przekąski kosztują... więcej »
Warzywa strączkowe znane są na całym świecie od wieków – bób uprawiano już w znanej wszystkim doskonale z lekcji historii Troi, soczewica była... więcej »
Z jednej strony panuje moda na zdrową, nieprzetworzoną żywność, a sztuczne dodatki do żywności są szkalowane, z drugiej – nie udowodniono w 100%, że... więcej »
Najnowsze przepisy
Danie szybkie i proste w przygotowaniu a do tego również tanie. więcej »
Któż nie lubi jagód? Te niewielkie owoce mają wiele korzystnych właściwości zdrowotnych i znakomicie smakują! Zawierają wiele witamin oraz... więcej »
Smaczna owsianka, idealna na śniadanie. Dobrze zbilansowana ilość węglowodanów i białka, która zasili Wasz organizm na min. 3 godziny, dając... więcej »
Przepyszna sałatka na każdą okazję. Idealna nie tylko jako danie główne ale również jako szybkie rozwiązanie gdy zjawią się goście. Prosta i... więcej »