Nazwa produktu | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | Kalkulator Kalorii | |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Waga g | (kcal) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (mcg) | (mcg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mcg) | (mg) | (IU) | (mg) | (mcg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mcg) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | ||
jagnięcina, z Nowej Zelandii, z importu, produkt mrożony, polędwica, mięso chude i tłuste, po upieczeniu | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 315 | 23 | 24 | 0 | - | - | - | - | - | - | - | 1.1 | 9.2 | 12 | - | 0 | 0 | 0.12 | 0.36 | 0.5 | 0.11 | 2.5 | 0 | 2 | 0.13 | 1 | 23 | 2.1 | 19 | 208 | 159 | 49 | 2.7 | 0.11 | 0.021 | 2 | 1 | 0.27 | 1.3 | 0.6 | 2.1 | 1.1 | 1.8 | 0.95 | Dodaj | |
jagnięcina, z Nowej Zelandii, z importu, produkt mrożony, polędwica, mięso chude, na surowo | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 130 | 21 | 4.4 | 0 | - | - | - | - | - | - | - | 0.22 | 1.7 | 1.9 | - | 0 | - | 0.16 | 0.35 | 0.46 | 0.15 | 2.3 | 0 | - | 0.19 | 0 | 15 | 1.8 | 19 | 203 | 157 | 45 | 2.4 | 0.1 | 0.024 | 1.4 | 0.91 | 0.25 | 1.1 | 0.54 | 1.9 | 1 | 1.6 | 0.86 | Dodaj | |
jagnięcina, z Nowej Zelandii, z importu, produkt mrożony, polędwica, mięso chude, po upieczeniu | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 199 | 29 | 8.2 | 0 | - | - | - | - | - | - | - | 0.47 | 3.2 | 3.6 | - | 0 | - | 0.13 | 0.43 | 0.46 | 0.14 | 2.6 | 0 | - | 0.16 | 0 | 21 | 2.3 | 22 | 240 | 189 | 55 | 3.3 | 0.13 | 0.028 | 2 | 1.3 | 0.34 | 1.6 | 0.75 | 2.6 | 1.4 | 2.3 | 1.2 | Dodaj | |
jagnięcina, z Nowej Zelandii, z importu, produkt mrożony, udziec, cały (polędwica i golonka), mięso chude i tłuste, 1/8 tłuszczu, na surowo | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 201 | 19 | 13 | 0 | - | - | - | - | - | - | - | 0.59 | 5.1 | 6.7 | - | 0 | - | 0.14 | 0.38 | 0.51 | 0.13 | 2.5 | 0 | - | - | 1 | 7 | 1.6 | 18 | 189 | 160 | 41 | 2.7 | 0.095 | 0.021 | 3 | 0.8 | 0.22 | 1 | 0.48 | 1.7 | 0.91 | 1.5 | 0.76 | Dodaj | |
jagnięcina, z Nowej Zelandii, z importu, produkt mrożony, udziec, cały (polędwica i golonka), mięso chude i tłuste, 1/8 tłuszczu, po upieczeniu | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 234 | 25 | 14 | 0 | - | - | - | - | - | - | - | 0.68 | 5.4 | 6.8 | - | 0 | - | 0.12 | 0.46 | 0.55 | 0.13 | 2.6 | 0 | - | - | 1 | 9 | 2.1 | 20 | 221 | 170 | 44 | 3.7 | 0.11 | 0.024 | 4.1 | 1.1 | 0.3 | 1.4 | 0.65 | 2.2 | 1.2 | 2 | 1 | Dodaj |
Najnowsze wpisy na blogu
Jedno z pytań, jakie najczęściej słyszą wegetarianie, brzmi „to skąd właściwie bierzesz białko?”. Nic w tym dziwnego, w końcu na biologii... więcej »
Już niebawem jesień, więc coraz częściej słyszymy o oczyszczaniu organizmu. Detoks czy oczyszczające diety to typowy jesienny temat numer jeden.... więcej »
Odchudzanie się jest bardzo demonizowane – jesteśmy namawiani do przyjmowania odpowiednich wspomagających zrzucenie zbędnych kilogramów suplementów,... więcej »
Wielu osobom zdrowa dieta automatycznie kojarzy się z dużymi wydatkami... Cóż, faktycznie napakowane cukrem i sztucznymi dodatkami przekąski kosztują... więcej »
Warzywa strączkowe znane są na całym świecie od wieków – bób uprawiano już w znanej wszystkim doskonale z lekcji historii Troi, soczewica była... więcej »
Z jednej strony panuje moda na zdrową, nieprzetworzoną żywność, a sztuczne dodatki do żywności są szkalowane, z drugiej – nie udowodniono w 100%, że... więcej »
Najnowsze przepisy
Danie szybkie i proste w przygotowaniu a do tego również tanie. więcej »
Któż nie lubi jagód? Te niewielkie owoce mają wiele korzystnych właściwości zdrowotnych i znakomicie smakują! Zawierają wiele witamin oraz... więcej »
Smaczna owsianka, idealna na śniadanie. Dobrze zbilansowana ilość węglowodanów i białka, która zasili Wasz organizm na min. 3 godziny, dając... więcej »
Przepyszna sałatka na każdą okazję. Idealna nie tylko jako danie główne ale również jako szybkie rozwiązanie gdy zjawią się goście. Prosta i... więcej »