Nazwa produktu | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | Kalkulator Kalorii | |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Waga g | (kcal) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (mcg) | (mcg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mcg) | (mg) | (IU) | (mg) | (mcg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mcg) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | ||
kapusta włoska, kapusta czerwona, surowa | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 42 | 2.8 | 0.6 | 8.3 | - | - | - | - | - | - | - | 0.29 | 0.045 | 0.078 | - | 0 | - | 0.07 | 0.06 | 0.076 | 0.23 | 0 | 130 | 0 | - | 28 | 205 | 3 | 88 | 62 | 450 | 70 | 0.37 | 0.24 | 0.65 | 0.9 | 0.13 | 0.034 | 0.15 | 0.027 | 0.17 | 0.17 | 0.2 | 0.14 | Dodaj | |
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
szklanka, w formie posiekanej, 67g | 28 | 1.9 | 0.4 | 5.6 | - | - | - | - | - | - | - | 0.19 | 0.03 | 0.052 | - | 0 | - | 0.047 | 0.04 | 0.051 | 0.15 | 0 | 87 | 0 | - | 19 | 137 | 2 | 59 | 42 | 302 | 47 | 0.25 | 0.16 | 0.43 | 0.6 | 0.084 | 0.023 | 0.1 | 0.018 | 0.11 | 0.11 | 0.13 | 0.096 | Dodaj | |
kapusta włoska, mrożona, bez przyrządzenia | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 28 | 2.7 | 0.46 | 4.9 | - | - | - | - | - | - | - | 0.22 | 0.034 | 0.059 | - | 0 | - | 0.056 | 0.11 | 0.052 | 0.09 | 0 | 39 | 0 | - | 17 | 136 | 0.93 | 18 | 29 | 333 | 15 | 0.18 | 0.046 | 0.44 | 0.9 | 0.12 | 0.032 | 0.15 | 0.026 | 0.16 | 0.16 | 0.19 | 0.14 | Dodaj | |
kapusta włoska, mrożona, gotowana, odsączona, bez soli | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 30 | 2.8 | 0.49 | 5.2 | - | - | - | - | - | - | - | 0.24 | 0.036 | 0.063 | - | 0 | 8823 | 0.043 | 0.11 | 0.053 | 0.086 | 0 | 25 | 0 | 0.92 | 14 | 138 | 0.94 | 18 | 28 | 321 | 15 | 0.18 | 0.047 | 0.45 | 0.9 | 0.13 | 0.035 | 0.16 | 0.027 | 0.17 | 0.17 | 0.2 | 0.15 | Dodaj | |
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
szklanka, w formie posiekanej, 130g | 39 | 3.7 | 0.64 | 6.8 | - | - | - | - | - | - | - | 0.31 | 0.047 | 0.082 | - | 0 | 11470 | 0.056 | 0.15 | 0.069 | 0.11 | 0 | 33 | 0 | 1.2 | 18 | 179 | 1.2 | 23 | 36 | 417 | 20 | 0.23 | 0.061 | 0.59 | 1.2 | 0.17 | 0.046 | 0.2 | 0.035 | 0.22 | 0.22 | 0.26 | 0.19 | Dodaj | |
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
szklanka, produkt posiekany lub krojony w kostkę, 65g | 20 | 1.8 | 0.32 | 3.4 | - | - | - | - | - | - | - | 0.15 | 0.023 | 0.041 | - | 0 | 5735 | 0.028 | 0.074 | 0.034 | 0.056 | 0 | 16 | 0 | 0.6 | 9.1 | 90 | 0.61 | 12 | 18 | 209 | 9.8 | 0.12 | 0.031 | 0.29 | 0.59 | 0.083 | 0.023 | 0.1 | 0.018 | 0.11 | 0.11 | 0.13 | 0.095 | Dodaj | |
kapusta włoska, mrożona, gotowana, odsączona, z solą | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 30 | 2.8 | 0.49 | 5.2 | - | - | - | - | - | - | - | 0.24 | 0.036 | 0.063 | - | 0 | 8823 | 0.043 | 0.11 | 0.053 | 0.086 | 0 | 25 | 0 | 0.92 | 14 | 138 | 0.94 | 18 | 28 | 321 | 251 | 0.18 | 0.047 | 0.45 | 0.9 | 0.13 | 0.035 | 0.16 | 0.027 | 0.17 | 0.17 | 0.2 | 0.15 | Dodaj | |
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
szklanka, w formie posiekanej, 130g | 39 | 3.7 | 0.64 | 6.8 | - | - | - | - | - | - | - | 0.31 | 0.047 | 0.082 | - | 0 | 11470 | 0.056 | 0.15 | 0.069 | 0.11 | 0 | 33 | 0 | 1.2 | 18 | 179 | 1.2 | 23 | 36 | 417 | 326 | 0.23 | 0.061 | 0.59 | 1.2 | 0.17 | 0.046 | 0.2 | 0.035 | 0.22 | 0.22 | 0.26 | 0.19 | Dodaj | |
kapusta włoska, surowa | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 50 | 3.3 | 0.7 | 10 | - | - | - | - | - | - | - | 0.34 | 0.052 | 0.091 | - | 0 | 9226 | 0.11 | 0.13 | 0.091 | 0.27 | 0 | 120 | 0 | - | 29 | 135 | 1.7 | 34 | 56 | 447 | 43 | 0.44 | 0.29 | 0.77 | 0.9 | 0.15 | 0.04 | 0.18 | 0.032 | 0.2 | 0.2 | 0.23 | 0.17 | Dodaj | |
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
szklanka, w formie posiekanej, 67g | 34 | 2.2 | 0.47 | 6.7 | - | - | - | - | - | - | - | 0.23 | 0.035 | 0.061 | - | 0 | 6181 | 0.074 | 0.087 | 0.061 | 0.18 | 0 | 80 | 0 | - | 19 | 90 | 1.1 | 23 | 38 | 299 | 29 | 0.29 | 0.19 | 0.52 | 0.6 | 0.098 | 0.027 | 0.12 | 0.021 | 0.13 | 0.13 | 0.15 | 0.11 | Dodaj |
Najnowsze wpisy na blogu
Jedno z pytań, jakie najczęściej słyszą wegetarianie, brzmi „to skąd właściwie bierzesz białko?”. Nic w tym dziwnego, w końcu na biologii... więcej »
Już niebawem jesień, więc coraz częściej słyszymy o oczyszczaniu organizmu. Detoks czy oczyszczające diety to typowy jesienny temat numer jeden.... więcej »
Odchudzanie się jest bardzo demonizowane – jesteśmy namawiani do przyjmowania odpowiednich wspomagających zrzucenie zbędnych kilogramów suplementów,... więcej »
Wielu osobom zdrowa dieta automatycznie kojarzy się z dużymi wydatkami... Cóż, faktycznie napakowane cukrem i sztucznymi dodatkami przekąski kosztują... więcej »
Warzywa strączkowe znane są na całym świecie od wieków – bób uprawiano już w znanej wszystkim doskonale z lekcji historii Troi, soczewica była... więcej »
Z jednej strony panuje moda na zdrową, nieprzetworzoną żywność, a sztuczne dodatki do żywności są szkalowane, z drugiej – nie udowodniono w 100%, że... więcej »
Najnowsze przepisy
Danie szybkie i proste w przygotowaniu a do tego również tanie. więcej »
Któż nie lubi jagód? Te niewielkie owoce mają wiele korzystnych właściwości zdrowotnych i znakomicie smakują! Zawierają wiele witamin oraz... więcej »
Smaczna owsianka, idealna na śniadanie. Dobrze zbilansowana ilość węglowodanów i białka, która zasili Wasz organizm na min. 3 godziny, dając... więcej »
Przepyszna sałatka na każdą okazję. Idealna nie tylko jako danie główne ale również jako szybkie rozwiązanie gdy zjawią się goście. Prosta i... więcej »