Nazwa produktu | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | Kalkulator Kalorii | |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Waga g | (kcal) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (mcg) | (mcg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mcg) | (mg) | (IU) | (mg) | (mcg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mcg) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | ||
kapusta kiszona, z puszki/słoika, z obniżoną zawartością sodu | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 22 | 0.9 | 0.1 | 4.4 | - | - | - | - | - | - | - | 0.051 | 0.01 | 0.026 | - | 0 | 8 | 0.02 | 0.02 | 0.093 | 0.09 | 0 | 15 | 0 | 0.14 | 24 | 30 | 1.5 | 13 | 20 | 170 | 308 | 0.19 | 0.096 | 0.15 | 0.6 | - | - | - | - | - | - | - | - | Dodaj | |
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
szklanka, 142g | 31 | 1.3 | 0.14 | 6.2 | - | - | - | - | - | - | - | 0.072 | 0.014 | 0.037 | - | 0 | 11 | 0.028 | 0.028 | 0.13 | 0.13 | 0 | 21 | 0 | 0.2 | 34 | 43 | 2.1 | 18 | 28 | 241 | 437 | 0.27 | 0.14 | 0.21 | 0.85 | - | - | - | - | - | - | - | - | Dodaj | |
kapusta włoska, gotowana, odsączona, bez soli | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 28 | 1.9 | 0.4 | 5.6 | - | - | - | - | - | - | - | 0.19 | 0.03 | 0.052 | - | 0 | 8173 | 0.053 | 0.07 | 0.049 | 0.14 | 0 | 41 | 0 | 0.85 | 13 | 72 | 0.9 | 18 | 28 | 228 | 23 | 0.24 | 0.16 | 0.42 | 0.9 | 0.085 | 0.023 | 0.1 | 0.018 | 0.11 | 0.11 | 0.13 | 0.097 | Dodaj | |
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
szklanka, w formie posiekanej, 130g | 36 | 2.5 | 0.52 | 7.3 | - | - | - | - | - | - | - | 0.25 | 0.039 | 0.068 | - | 0 | 10625 | 0.069 | 0.091 | 0.064 | 0.18 | 0 | 53 | 0 | 1.1 | 17 | 94 | 1.2 | 23 | 36 | 296 | 30 | 0.31 | 0.2 | 0.54 | 1.2 | 0.11 | 0.03 | 0.14 | 0.023 | 0.15 | 0.15 | 0.17 | 0.13 | Dodaj | |
kapusta włoska, gotowana, odsączona, z solą | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 28 | 1.9 | 0.4 | 5.6 | - | - | - | - | - | - | - | 0.19 | 0.03 | 0.052 | - | 0 | 8173 | 0.053 | 0.07 | 0.049 | 0.14 | 0 | 41 | 0 | 0.85 | 13 | 72 | 0.9 | 18 | 28 | 228 | 259 | 0.24 | 0.16 | 0.42 | 0.9 | 0.085 | 0.023 | 0.1 | 0.018 | 0.11 | 0.11 | 0.13 | 0.097 | Dodaj | |
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
szklanka, w formie posiekanej, 130g | 36 | 2.5 | 0.52 | 7.3 | - | - | - | - | - | - | - | 0.25 | 0.039 | 0.068 | - | 0 | 10625 | 0.069 | 0.091 | 0.064 | 0.18 | 0 | 53 | 0 | 1.1 | 17 | 94 | 1.2 | 23 | 36 | 296 | 337 | 0.31 | 0.2 | 0.54 | 1.2 | 0.11 | 0.03 | 0.14 | 0.023 | 0.15 | 0.15 | 0.17 | 0.13 | Dodaj | |
kapusta włoska, kapusta czerwona, gotowana, odsączona, bez soli | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 28 | 1.9 | 0.41 | 5.6 | - | - | - | - | - | - | - | 0.2 | 0.03 | 0.053 | - | 0 | - | 0.04 | 0.039 | 0.048 | 0.14 | 0 | 53 | 0 | - | 13 | 132 | 1.9 | 57 | 38 | 274 | 45 | 0.24 | 0.16 | 0.42 | 0.9 | 0.085 | 0.023 | 0.1 | 0.018 | 0.11 | 0.11 | 0.13 | 0.097 | Dodaj | |
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
szklanka, w formie posiekanej, 130g | 36 | 2.5 | 0.53 | 7.3 | - | - | - | - | - | - | - | 0.25 | 0.039 | 0.069 | - | 0 | - | 0.052 | 0.051 | 0.062 | 0.18 | 0 | 69 | 0 | - | 17 | 172 | 2.5 | 74 | 49 | 356 | 59 | 0.31 | 0.2 | 0.54 | 1.2 | 0.11 | 0.03 | 0.14 | 0.023 | 0.15 | 0.15 | 0.17 | 0.13 | Dodaj | |
kapusta włoska, kapusta czerwona, gotowana, odsączona, z solą | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 28 | 1.9 | 0.41 | 5.6 | - | - | - | - | - | - | - | 0.2 | 0.03 | 0.053 | - | 0 | - | 0.04 | 0.039 | 0.048 | 0.14 | 0 | 53 | 0 | - | 13 | 132 | 1.9 | 57 | 38 | 274 | 281 | 0.24 | 0.16 | 0.42 | 0.9 | 0.085 | 0.023 | 0.1 | 0.018 | 0.11 | 0.11 | 0.13 | 0.097 | Dodaj | |
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
szklanka, w formie posiekanej, 130g | 36 | 2.5 | 0.53 | 7.3 | - | - | - | - | - | - | - | 0.25 | 0.039 | 0.069 | - | 0 | - | 0.052 | 0.051 | 0.062 | 0.18 | 0 | 69 | 0 | - | 17 | 172 | 2.5 | 74 | 49 | 356 | 365 | 0.31 | 0.2 | 0.54 | 1.2 | 0.11 | 0.03 | 0.14 | 0.023 | 0.15 | 0.15 | 0.17 | 0.13 | Dodaj |
Najnowsze wpisy na blogu
Jedno z pytań, jakie najczęściej słyszą wegetarianie, brzmi „to skąd właściwie bierzesz białko?”. Nic w tym dziwnego, w końcu na biologii... więcej »
Już niebawem jesień, więc coraz częściej słyszymy o oczyszczaniu organizmu. Detoks czy oczyszczające diety to typowy jesienny temat numer jeden.... więcej »
Odchudzanie się jest bardzo demonizowane – jesteśmy namawiani do przyjmowania odpowiednich wspomagających zrzucenie zbędnych kilogramów suplementów,... więcej »
Wielu osobom zdrowa dieta automatycznie kojarzy się z dużymi wydatkami... Cóż, faktycznie napakowane cukrem i sztucznymi dodatkami przekąski kosztują... więcej »
Warzywa strączkowe znane są na całym świecie od wieków – bób uprawiano już w znanej wszystkim doskonale z lekcji historii Troi, soczewica była... więcej »
Z jednej strony panuje moda na zdrową, nieprzetworzoną żywność, a sztuczne dodatki do żywności są szkalowane, z drugiej – nie udowodniono w 100%, że... więcej »
Najnowsze przepisy
Danie szybkie i proste w przygotowaniu a do tego również tanie. więcej »
Któż nie lubi jagód? Te niewielkie owoce mają wiele korzystnych właściwości zdrowotnych i znakomicie smakują! Zawierają wiele witamin oraz... więcej »
Smaczna owsianka, idealna na śniadanie. Dobrze zbilansowana ilość węglowodanów i białka, która zasili Wasz organizm na min. 3 godziny, dając... więcej »
Przepyszna sałatka na każdą okazję. Idealna nie tylko jako danie główne ale również jako szybkie rozwiązanie gdy zjawią się goście. Prosta i... więcej »