Nazwa produktu | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | Kalkulator Kalorii | |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Waga g | (kcal) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (mcg) | (mcg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mcg) | (mg) | (IU) | (mg) | (mcg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mcg) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | ||
kurczak, pierś, samo mięso, smażony | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 187 | 33 | 4.7 | 0.51 | - | - | - | - | - | - | - | 1.1 | 1.7 | 1.3 | - | 7 | 0 | 0.079 | 0.13 | 1 | 0.64 | 0.37 | 0 | 5 | 0.42 | 4 | 16 | 1.1 | 31 | 246 | 276 | 79 | 1.1 | 0.054 | 0.021 | 26 | 1.4 | 0.39 | 1.7 | 0.93 | 2.8 | 1.8 | 2.5 | 1.3 | Dodaj | |
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
pierś bez skóry i kości, 86g | 161 | 29 | 4.1 | 0.44 | - | - | - | - | - | - | - | 0.92 | 1.5 | 1.1 | - | 6 | 0 | 0.068 | 0.11 | 0.89 | 0.55 | 0.32 | 0 | 4.3 | 0.36 | 3.4 | 14 | 0.98 | 27 | 212 | 237 | 68 | 0.93 | 0.046 | 0.018 | 23 | 1.2 | 0.34 | 1.4 | 0.8 | 2.4 | 1.5 | 2.2 | 1.1 | Dodaj | |
kurczak, pierś, samo mięso, surowy | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 114 | 21 | 2.6 | 0 | - | - | - | - | - | - | - | 0.4 | 0.76 | 0.57 | 0.012 | 9 | 0 | 0.064 | 0.1 | 1.4 | 0.75 | 0.2 | 1.2 | 5 | 0.19 | 4 | 5 | 0.37 | 26 | 210 | 370 | 116 | 0.58 | 0.027 | 0.015 | 32 | 0.95 | 0.27 | 1.1 | 0.55 | 2 | 1 | 1.8 | 0.86 | Dodaj | |
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
pierś bez skóry i kości, 118g | 135 | 25 | 3.1 | 0 | - | - | - | - | - | - | - | 0.47 | 0.9 | 0.67 | 0.014 | 11 | 0 | 0.076 | 0.12 | 1.7 | 0.88 | 0.24 | 1.4 | 5.9 | 0.22 | 4.7 | 5.9 | 0.44 | 31 | 248 | 437 | 137 | 0.68 | 0.032 | 0.018 | 38 | 1.1 | 0.32 | 1.3 | 0.65 | 2.4 | 1.2 | 2.1 | 1 | Dodaj | |
kurczak, podroby | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 124 | 18 | 4.5 | 1.8 | - | - | - | - | - | - | - | 1.1 | 1.1 | 1.4 | - | 2657 | - | 0.088 | 0.99 | 3.2 | 0.42 | 11 | 16 | - | - | 345 | 10 | 5.9 | 18 | 197 | 228 | 77 | 3.3 | 0.24 | 0.15 | 55 | 0.81 | 0.2 | 0.96 | 0.45 | 1.3 | 0.9 | 1.4 | 0.81 | Dodaj | |
kurczak, podroby, duszone | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 157 | 27 | 4.5 | 0 | - | - | - | - | - | - | - | 0.81 | 0.96 | 1.3 | 0.1 | 1751 | 13 | 0.14 | 1.1 | 3.3 | 0.4 | 9.4 | 13 | 0 | 0.46 | 257 | 14 | 7 | 14 | 289 | 224 | 67 | 4.2 | 0.33 | 0.2 | 60 | 0.45 | 0.11 | 0.62 | 0.27 | 0.83 | 0.5 | 0.94 | 0.51 | Dodaj | |
kurczak, podroby, smażone | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 277 | 33 | 13 | 4.4 | - | - | - | - | - | - | - | 3.4 | 4.4 | 3.8 | - | 3582 | - | 0.097 | 1.5 | 4.5 | 0.61 | 13 | 8.7 | - | - | 379 | 18 | 10 | 25 | 286 | 330 | 113 | 6.3 | 0.42 | 0.22 | 104 | 1.5 | 0.37 | 1.7 | 0.81 | 2.3 | 1.6 | 2.6 | 1.5 | Dodaj | |
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
szklanka, produkt posiekany lub krojony w kostkę, 145g | 402 | 47 | 20 | 6.3 | - | - | - | - | - | - | - | 4.9 | 6.4 | 5.5 | - | 5194 | - | 0.14 | 2.2 | 6.5 | 0.88 | 19 | 13 | - | - | 550 | 26 | 15 | 36 | 415 | 479 | 164 | 9.1 | 0.61 | 0.32 | 151 | 2.1 | 0.54 | 2.5 | 1.2 | 3.4 | 2.4 | 3.8 | 2.1 | Dodaj |
Najnowsze wpisy na blogu
Jedno z pytań, jakie najczęściej słyszą wegetarianie, brzmi „to skąd właściwie bierzesz białko?”. Nic w tym dziwnego, w końcu na biologii... więcej »
Już niebawem jesień, więc coraz częściej słyszymy o oczyszczaniu organizmu. Detoks czy oczyszczające diety to typowy jesienny temat numer jeden.... więcej »
Odchudzanie się jest bardzo demonizowane – jesteśmy namawiani do przyjmowania odpowiednich wspomagających zrzucenie zbędnych kilogramów suplementów,... więcej »
Wielu osobom zdrowa dieta automatycznie kojarzy się z dużymi wydatkami... Cóż, faktycznie napakowane cukrem i sztucznymi dodatkami przekąski kosztują... więcej »
Warzywa strączkowe znane są na całym świecie od wieków – bób uprawiano już w znanej wszystkim doskonale z lekcji historii Troi, soczewica była... więcej »
Z jednej strony panuje moda na zdrową, nieprzetworzoną żywność, a sztuczne dodatki do żywności są szkalowane, z drugiej – nie udowodniono w 100%, że... więcej »
Najnowsze przepisy
Danie szybkie i proste w przygotowaniu a do tego również tanie. więcej »
Któż nie lubi jagód? Te niewielkie owoce mają wiele korzystnych właściwości zdrowotnych i znakomicie smakują! Zawierają wiele witamin oraz... więcej »
Smaczna owsianka, idealna na śniadanie. Dobrze zbilansowana ilość węglowodanów i białka, która zasili Wasz organizm na min. 3 godziny, dając... więcej »
Przepyszna sałatka na każdą okazję. Idealna nie tylko jako danie główne ale również jako szybkie rozwiązanie gdy zjawią się goście. Prosta i... więcej »