Nazwa produktu | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | Kalkulator Kalorii | |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Waga g | (kcal) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (mcg) | (mcg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mcg) | (mg) | (IU) | (mg) | (mcg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mcg) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | ||
kurczak, mięso, smażony | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 219 | 31 | 9.1 | 1.7 | - | - | - | - | - | - | - | 2.2 | 3.4 | 2.5 | - | 18 | 0 | 0.085 | 0.2 | 1.2 | 0.48 | 0.34 | 0 | 5 | 0.46 | 7 | 17 | 1.4 | 27 | 205 | 257 | 91 | 2.2 | 0.075 | 0.028 | 25 | 1.3 | 0.36 | 1.5 | 0.84 | 2.6 | 1.6 | 2.3 | 1.2 | Dodaj | |
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
szklanka, produkt posiekany lub krojony w kostkę, 140g | 307 | 43 | 13 | 2.4 | - | - | - | - | - | - | - | 3 | 4.7 | 3.4 | - | 25 | 0 | 0.12 | 0.28 | 1.6 | 0.67 | 0.48 | 0 | 7 | 0.64 | 9.8 | 24 | 1.9 | 38 | 287 | 360 | 127 | 3.1 | 0.11 | 0.039 | 34 | 1.8 | 0.5 | 2.1 | 1.2 | 3.6 | 2.3 | 3.2 | 1.7 | Dodaj | |
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
kurczak, bez skóry i kości, 258g | 565 | 79 | 24 | 4.4 | - | - | - | - | - | - | - | 5.5 | 8.6 | 6.3 | - | 46 | 0 | 0.22 | 0.51 | 3 | 1.2 | 0.88 | 0 | 13 | 1.2 | 18 | 44 | 3.5 | 70 | 529 | 663 | 235 | 5.8 | 0.19 | 0.072 | 63 | 3.3 | 0.92 | 3.9 | 2.2 | 6.7 | 4.2 | 5.9 | 3.1 | Dodaj | |
kurczak, mięso, surowy | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 119 | 21 | 3.1 | 0 | - | - | - | - | - | - | - | 0.75 | 0.9 | 0.79 | - | 16 | 0 | 0.073 | 0.14 | 1.1 | 0.43 | 0.37 | 2.3 | 5 | 0.21 | 7 | 12 | 0.89 | 25 | 173 | 229 | 77 | 1.5 | 0.053 | 0.019 | 16 | 0.9 | 0.25 | 1.1 | 0.59 | 1.8 | 1.1 | 1.6 | 0.85 | Dodaj | |
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
kurczak, bez skóry i kości, 329g | 392 | 70 | 10 | 0 | - | - | - | - | - | - | - | 2.5 | 3 | 2.6 | - | 53 | 0 | 0.24 | 0.47 | 3.5 | 1.4 | 1.2 | 7.6 | 16 | 0.69 | 23 | 39 | 2.9 | 82 | 569 | 753 | 253 | 5.1 | 0.17 | 0.063 | 52 | 3 | 0.82 | 3.5 | 1.9 | 6 | 3.7 | 5.3 | 2.8 | Dodaj | |
kurczak, pieczony | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 234 | 27 | 13 | 0.06 | - | - | - | - | - | - | - | 2.9 | 5.2 | 3.7 | - | 191 | 0 | 0.063 | 0.22 | 1.1 | 0.38 | 0.94 | 0.5 | 1 | 0.33 | 29 | 15 | 1.7 | 23 | 182 | 212 | 79 | 2.2 | 0.08 | 0.031 | 16 | 1.1 | 0.3 | 1.3 | 0.71 | 2.2 | 1.3 | 2 | 1.1 | Dodaj | |
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
kurczak, 682g | 1596 | 183 | 91 | 0.41 | - | - | - | - | - | - | - | 20 | 35 | 25 | - | 1303 | 0 | 0.43 | 1.5 | 7.7 | 2.6 | 6.4 | 3.4 | 6.8 | 2.3 | 198 | 102 | 11 | 157 | 1241 | 1446 | 539 | 15 | 0.55 | 0.21 | 108 | 7.6 | 2 | 8.9 | 4.8 | 15 | 9.1 | 13 | 7.2 | Dodaj | |
kurczak, pierś, mięso ze skórą, duszony | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 184 | 27 | 7.4 | 0 | - | - | - | - | - | - | - | 1.6 | 2.9 | 2.1 | - | 25 | 0 | 0.041 | 0.12 | 0.55 | 0.29 | 0.21 | 0 | 5 | 0.27 | 3 | 13 | 0.92 | 22 | 156 | 178 | 62 | 0.97 | 0.044 | 0.018 | 22 | 1.1 | 0.31 | 1.3 | 0.74 | 2.3 | 1.4 | 2 | 1.1 | Dodaj | |
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
szklanka, produkt posiekany lub krojony w kostkę, 140g | 258 | 38 | 10 | 0 | - | - | - | - | - | - | - | 2.2 | 4.1 | 2.9 | - | 35 | 0 | 0.057 | 0.16 | 0.77 | 0.41 | 0.29 | 0 | 7 | 0.38 | 4.2 | 18 | 1.3 | 31 | 218 | 249 | 87 | 1.4 | 0.062 | 0.025 | 31 | 1.6 | 0.44 | 1.9 | 1 | 3.2 | 2 | 2.8 | 1.5 | Dodaj | |
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
pierś bez kości, 110g | 202 | 30 | 8.2 | 0 | - | - | - | - | - | - | - | 1.7 | 3.2 | 2.3 | - | 28 | 0 | 0.045 | 0.13 | 0.6 | 0.32 | 0.23 | 0 | 5.5 | 0.3 | 3.3 | 14 | 1 | 24 | 172 | 196 | 68 | 1.1 | 0.048 | 0.02 | 24 | 1.3 | 0.34 | 1.5 | 0.82 | 2.5 | 1.5 | 2.2 | 1.2 | Dodaj | |
kurczak, pierś, mięso ze skórą, pieczony | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 197 | 30 | 7.8 | 0 | - | - | - | - | - | - | - | 1.7 | 3 | 2.2 | - | 28 | 0 | 0.066 | 0.12 | 0.94 | 0.56 | 0.32 | 0 | 5 | 0.27 | 4 | 14 | 1.1 | 27 | 214 | 245 | 71 | 1 | 0.05 | 0.018 | 25 | 1.2 | 0.34 | 1.5 | 0.81 | 2.5 | 1.5 | 2.2 | 1.2 | Dodaj | |
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
szklanka, produkt posiekany lub krojony w kostkę, 140g | 276 | 42 | 11 | 0 | - | - | - | - | - | - | - | 2.3 | 4.2 | 3.1 | - | 39 | 0 | 0.092 | 0.17 | 1.3 | 0.78 | 0.45 | 0 | 7 | 0.38 | 5.6 | 20 | 1.5 | 38 | 300 | 343 | 99 | 1.4 | 0.07 | 0.025 | 35 | 1.7 | 0.48 | 2 | 1.1 | 3.5 | 2.1 | 3.1 | 1.6 | Dodaj | |
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
pierś bez kości, 98g | 193 | 29 | 7.6 | 0 | - | - | - | - | - | - | - | 1.6 | 3 | 2.1 | - | 27 | 0 | 0.065 | 0.12 | 0.92 | 0.55 | 0.31 | 0 | 4.9 | 0.26 | 3.9 | 14 | 1 | 26 | 210 | 240 | 70 | 1 | 0.049 | 0.018 | 24 | 1.2 | 0.33 | 1.4 | 0.79 | 2.4 | 1.5 | 2.2 | 1.1 | Dodaj |
Najnowsze wpisy na blogu
Jedno z pytań, jakie najczęściej słyszą wegetarianie, brzmi „to skąd właściwie bierzesz białko?”. Nic w tym dziwnego, w końcu na biologii... więcej »
Już niebawem jesień, więc coraz częściej słyszymy o oczyszczaniu organizmu. Detoks czy oczyszczające diety to typowy jesienny temat numer jeden.... więcej »
Odchudzanie się jest bardzo demonizowane – jesteśmy namawiani do przyjmowania odpowiednich wspomagających zrzucenie zbędnych kilogramów suplementów,... więcej »
Wielu osobom zdrowa dieta automatycznie kojarzy się z dużymi wydatkami... Cóż, faktycznie napakowane cukrem i sztucznymi dodatkami przekąski kosztują... więcej »
Warzywa strączkowe znane są na całym świecie od wieków – bób uprawiano już w znanej wszystkim doskonale z lekcji historii Troi, soczewica była... więcej »
Z jednej strony panuje moda na zdrową, nieprzetworzoną żywność, a sztuczne dodatki do żywności są szkalowane, z drugiej – nie udowodniono w 100%, że... więcej »
Najnowsze przepisy
Danie szybkie i proste w przygotowaniu a do tego również tanie. więcej »
Któż nie lubi jagód? Te niewielkie owoce mają wiele korzystnych właściwości zdrowotnych i znakomicie smakują! Zawierają wiele witamin oraz... więcej »
Smaczna owsianka, idealna na śniadanie. Dobrze zbilansowana ilość węglowodanów i białka, która zasili Wasz organizm na min. 3 godziny, dając... więcej »
Przepyszna sałatka na każdą okazję. Idealna nie tylko jako danie główne ale również jako szybkie rozwiązanie gdy zjawią się goście. Prosta i... więcej »