Nazwa produktu | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | Kalkulator Kalorii | |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Waga g | (kcal) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (mcg) | (mcg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mcg) | (mg) | (IU) | (mg) | (mcg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mcg) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | ||
kurczak, ciemne mięso, surowy | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 125 | 20 | 4.3 | 0 | - | - | - | - | - | - | - | 1.1 | 1.3 | 1.1 | - | 22 | 0 | 0.077 | 0.18 | 1.2 | 0.33 | 0.36 | 3.1 | - | 0.21 | 10 | 12 | 1 | 23 | 162 | 222 | 85 | 2 | 0.063 | 0.021 | 14 | 0.85 | 0.24 | 1 | 0.56 | 1.7 | 1.1 | 1.5 | 0.8 | Dodaj | |
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
kurczak, bez skóry i kości, 182g | 228 | 37 | 7.8 | 0 | - | - | - | - | - | - | - | 1.9 | 2.4 | 2 | - | 40 | 0 | 0.14 | 0.33 | 2.3 | 0.6 | 0.66 | 5.6 | - | 0.38 | 18 | 22 | 1.9 | 42 | 295 | 404 | 155 | 3.6 | 0.11 | 0.038 | 25 | 1.5 | 0.43 | 1.8 | 1 | 3.1 | 1.9 | 2.7 | 1.5 | Dodaj | |
kurczak, części tłuste, surowy | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 629 | 3.7 | 68 | 0 | - | - | - | - | - | - | - | 14 | 30 | 20 | 0.75 | 125 | 0 | 0.021 | 0.059 | 0.19 | 0.02 | 0.07 | 0 | 130 | 2.7 | 1 | 7 | 0.7 | 6 | 54 | 64 | 32 | 0.45 | 0.029 | 0.014 | 9.7 | 0.13 | 0.03 | 0.16 | 0.075 | 0.22 | 0.12 | 0.22 | 0.13 | Dodaj | |
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
łyżka stołowa, 12.8g | 81 | 0.48 | 8.7 | 0 | - | - | - | - | - | - | - | 1.8 | 3.9 | 2.6 | 0.096 | 16 | 0 | 0.0027 | 0.0076 | 0.024 | 0.0026 | 0.009 | 0 | 17 | 0.35 | 0.13 | 0.9 | 0.09 | 0.77 | 6.9 | 8.2 | 4.1 | 0.058 | 0.0037 | 0.0018 | 1.2 | 0.017 | 0.0038 | 0.02 | 0.0096 | 0.029 | 0.015 | 0.028 | 0.016 | Dodaj | |
kurczak, drugi żołądek, duszony | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 154 | 30 | 2.7 | 0 | - | - | - | - | - | - | - | 0.35 | 0.53 | 0.67 | 0.13 | 0 | 0 | 0.026 | 0.21 | 0.47 | 0.071 | 1 | 0 | 0 | 0.2 | 5 | 17 | 3.2 | 3 | 189 | 179 | 56 | 4.4 | 0.16 | 0.074 | 41 | - | - | - | - | - | - | - | - | Dodaj | |
kurczak, duszony | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 216 | 24 | 12 | 0.06 | - | - | - | - | - | - | - | 2.7 | 4.8 | 3.5 | - | 174 | - | 0.048 | 0.2 | 0.8 | 0.22 | 0.79 | 0.5 | - | - | 27 | 14 | 1.5 | 19 | 144 | 163 | 66 | 2 | 0.071 | 0.029 | 16 | 1 | 0.27 | 1.2 | 0.65 | 2 | 1.2 | 1.8 | 0.96 | Dodaj | |
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
kurczak, 751g | 1622 | 184 | 93 | 0.45 | - | - | - | - | - | - | - | 20 | 36 | 26 | - | 1307 | - | 0.36 | 1.5 | 6 | 1.7 | 5.9 | 3.8 | - | - | 203 | 105 | 11 | 143 | 1081 | 1224 | 496 | 15 | 0.53 | 0.22 | 119 | 7.6 | 2.1 | 9 | 4.9 | 15 | 9.2 | 13 | 7.2 | Dodaj | |
kurczak, grzbiet, mięso bez skóry, duszony | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 209 | 25 | 11 | 0 | - | - | - | - | - | - | - | 2.6 | 4 | 3 | - | 27 | 0 | 0.047 | 0.17 | 0.84 | 0.2 | 0.21 | 0 | 5 | 0.27 | 7 | 21 | 1.3 | 17 | 130 | 158 | 67 | 2.4 | 0.071 | 0.02 | 17 | 1.1 | 0.3 | 1.3 | 0.7 | 2.2 | 1.3 | 1.9 | 1 | Dodaj |
Najnowsze wpisy na blogu
Jedno z pytań, jakie najczęściej słyszą wegetarianie, brzmi „to skąd właściwie bierzesz białko?”. Nic w tym dziwnego, w końcu na biologii... więcej »
Już niebawem jesień, więc coraz częściej słyszymy o oczyszczaniu organizmu. Detoks czy oczyszczające diety to typowy jesienny temat numer jeden.... więcej »
Odchudzanie się jest bardzo demonizowane – jesteśmy namawiani do przyjmowania odpowiednich wspomagających zrzucenie zbędnych kilogramów suplementów,... więcej »
Wielu osobom zdrowa dieta automatycznie kojarzy się z dużymi wydatkami... Cóż, faktycznie napakowane cukrem i sztucznymi dodatkami przekąski kosztują... więcej »
Warzywa strączkowe znane są na całym świecie od wieków – bób uprawiano już w znanej wszystkim doskonale z lekcji historii Troi, soczewica była... więcej »
Z jednej strony panuje moda na zdrową, nieprzetworzoną żywność, a sztuczne dodatki do żywności są szkalowane, z drugiej – nie udowodniono w 100%, że... więcej »
Najnowsze przepisy
Danie szybkie i proste w przygotowaniu a do tego również tanie. więcej »
Któż nie lubi jagód? Te niewielkie owoce mają wiele korzystnych właściwości zdrowotnych i znakomicie smakują! Zawierają wiele witamin oraz... więcej »
Smaczna owsianka, idealna na śniadanie. Dobrze zbilansowana ilość węglowodanów i białka, która zasili Wasz organizm na min. 3 godziny, dając... więcej »
Przepyszna sałatka na każdą okazję. Idealna nie tylko jako danie główne ale również jako szybkie rozwiązanie gdy zjawią się goście. Prosta i... więcej »