Nazwa produktu | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | Kalkulator Kalorii | |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Waga g | (kcal) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (mcg) | (mcg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mcg) | (mg) | (IU) | (mg) | (mcg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mcg) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | ||
kurczak, białe mięso ze skórą, smażony w mące | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 246 | 30 | 12 | 1.8 | - | - | - | - | - | - | - | 2.7 | 4.8 | 3.3 | - | 20 | 0 | 0.076 | 0.13 | 0.97 | 0.54 | 0.33 | 0 | 5 | 0.57 | 7 | 16 | 1.2 | 27 | 213 | 239 | 77 | 1.3 | 0.058 | 0.026 | 29 | 1.3 | 0.34 | 1.5 | 0.82 | 2.5 | 1.5 | 2.2 | 1.2 | Dodaj | |
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
kurczak, bez kości, 130g | 320 | 40 | 16 | 2.4 | - | - | - | - | - | - | - | 3.5 | 6.2 | 4.3 | - | 26 | 0 | 0.099 | 0.17 | 1.3 | 0.7 | 0.43 | 0 | 6.5 | 0.74 | 9.1 | 21 | 1.6 | 35 | 277 | 311 | 100 | 1.6 | 0.075 | 0.034 | 38 | 1.6 | 0.45 | 1.9 | 1.1 | 3.2 | 2 | 2.9 | 1.5 | Dodaj | |
kurczak, białe mięso ze skórą, smażony w panierce | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 277 | 24 | 15 | 9.5 | - | - | - | - | - | - | - | 3.6 | 6.4 | 4.1 | - | 24 | - | 0.11 | 0.15 | 0.79 | 0.39 | 0.28 | 0 | - | - | 16 | 20 | 1.3 | 22 | 168 | 185 | 287 | 1.1 | 0.061 | 0.055 | 27 | 0.96 | 0.27 | 1.1 | 0.62 | 1.8 | 1.2 | 1.7 | 0.94 | Dodaj | |
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
kurczak, bez kości, 188g | 521 | 44 | 29 | 18 | - | - | - | - | - | - | - | 6.8 | 12 | 7.7 | - | 45 | - | 0.21 | 0.28 | 1.5 | 0.73 | 0.53 | 0 | - | - | 30 | 38 | 2.4 | 41 | 316 | 348 | 540 | 2 | 0.11 | 0.1 | 51 | 1.8 | 0.5 | 2.2 | 1.2 | 3.5 | 2.2 | 3.2 | 1.8 | Dodaj | |
kurczak, białe mięso ze skórą, surowy | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 186 | 20 | 11 | 0 | - | - | - | - | - | - | - | 2.3 | 4.5 | 3.2 | - | 29 | 0 | 0.059 | 0.086 | 0.79 | 0.48 | 0.34 | 0 | - | 0.27 | 4 | 11 | 0.79 | 23 | 163 | 204 | 65 | 0.93 | 0.04 | 0.018 | 16 | 0.84 | 0.23 | 0.99 | 0.54 | 1.7 | 1 | 1.5 | 0.79 | Dodaj | |
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
kurczak, bez kości, 194g | 361 | 39 | 21 | 0 | - | - | - | - | - | - | - | 4.5 | 8.8 | 6.1 | - | 56 | 0 | 0.11 | 0.17 | 1.5 | 0.93 | 0.66 | 0 | - | 0.52 | 7.8 | 21 | 1.5 | 45 | 316 | 396 | 126 | 1.8 | 0.078 | 0.035 | 32 | 1.6 | 0.44 | 1.9 | 1 | 3.2 | 2 | 2.9 | 1.5 | Dodaj | |
kurczak, białe mięso, duszony | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 159 | 29 | 4 | 0 | - | - | - | - | - | - | - | 0.87 | 1.4 | 1.1 | - | 8 | 0 | 0.042 | 0.12 | 0.57 | 0.33 | 0.23 | 0 | 5 | 0.27 | 3 | 13 | 0.93 | 22 | 159 | 180 | 65 | 1.2 | 0.044 | 0.018 | 22 | 1.2 | 0.34 | 1.4 | 0.8 | 2.5 | 1.5 | 2.2 | 1.1 | Dodaj | |
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
szklanka, produkt posiekany lub krojony w kostkę, 140g | 223 | 40 | 5.6 | 0 | - | - | - | - | - | - | - | 1.2 | 1.9 | 1.6 | - | 11 | 0 | 0.059 | 0.16 | 0.8 | 0.46 | 0.32 | 0 | 7 | 0.38 | 4.2 | 18 | 1.3 | 31 | 223 | 252 | 91 | 1.7 | 0.062 | 0.025 | 31 | 1.7 | 0.47 | 2 | 1.1 | 3.4 | 2.1 | 3 | 1.6 | Dodaj | |
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
kurczak, bez skóry i kości, 119g | 189 | 34 | 4.7 | 0 | - | - | - | - | - | - | - | 1 | 1.6 | 1.3 | - | 9.5 | 0 | 0.05 | 0.14 | 0.68 | 0.39 | 0.27 | 0 | 6 | 0.32 | 3.6 | 15 | 1.1 | 26 | 189 | 214 | 77 | 1.4 | 0.052 | 0.021 | 27 | 1.5 | 0.4 | 1.7 | 0.95 | 2.9 | 1.8 | 2.6 | 1.4 | Dodaj | |
kurczak, białe mięso, pieczony | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 173 | 31 | 4.5 | 0 | - | - | - | - | - | - | - | 0.98 | 1.5 | 1.3 | - | 9 | 0 | 0.065 | 0.12 | 0.97 | 0.6 | 0.34 | 0 | 5 | 0.27 | 4 | 15 | 1.1 | 27 | 216 | 247 | 77 | 1.2 | 0.05 | 0.017 | 24 | 1.3 | 0.36 | 1.5 | 0.86 | 2.6 | 1.6 | 2.3 | 1.2 | Dodaj | |
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
szklanka, produkt posiekany lub krojony w kostkę, 140g | 242 | 43 | 6.3 | 0 | - | - | - | - | - | - | - | 1.4 | 2.2 | 1.8 | - | 13 | 0 | 0.091 | 0.16 | 1.4 | 0.84 | 0.48 | 0 | 7 | 0.38 | 5.6 | 21 | 1.5 | 38 | 302 | 346 | 108 | 1.7 | 0.07 | 0.024 | 34 | 1.8 | 0.51 | 2.1 | 1.2 | 3.7 | 2.3 | 3.2 | 1.7 | Dodaj | |
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
kurczak, bez skóry i kości, 107g | 185 | 33 | 4.8 | 0 | - | - | - | - | - | - | - | 1 | 1.6 | 1.4 | - | 9.6 | 0 | 0.07 | 0.12 | 1 | 0.64 | 0.36 | 0 | 5.4 | 0.29 | 4.3 | 16 | 1.1 | 29 | 231 | 264 | 82 | 1.3 | 0.054 | 0.018 | 26 | 1.4 | 0.39 | 1.6 | 0.91 | 2.8 | 1.7 | 2.5 | 1.3 | Dodaj |
Najnowsze wpisy na blogu
Jedno z pytań, jakie najczęściej słyszą wegetarianie, brzmi „to skąd właściwie bierzesz białko?”. Nic w tym dziwnego, w końcu na biologii... więcej »
Już niebawem jesień, więc coraz częściej słyszymy o oczyszczaniu organizmu. Detoks czy oczyszczające diety to typowy jesienny temat numer jeden.... więcej »
Odchudzanie się jest bardzo demonizowane – jesteśmy namawiani do przyjmowania odpowiednich wspomagających zrzucenie zbędnych kilogramów suplementów,... więcej »
Wielu osobom zdrowa dieta automatycznie kojarzy się z dużymi wydatkami... Cóż, faktycznie napakowane cukrem i sztucznymi dodatkami przekąski kosztują... więcej »
Warzywa strączkowe znane są na całym świecie od wieków – bób uprawiano już w znanej wszystkim doskonale z lekcji historii Troi, soczewica była... więcej »
Z jednej strony panuje moda na zdrową, nieprzetworzoną żywność, a sztuczne dodatki do żywności są szkalowane, z drugiej – nie udowodniono w 100%, że... więcej »
Najnowsze przepisy
Danie szybkie i proste w przygotowaniu a do tego również tanie. więcej »
Któż nie lubi jagód? Te niewielkie owoce mają wiele korzystnych właściwości zdrowotnych i znakomicie smakują! Zawierają wiele witamin oraz... więcej »
Smaczna owsianka, idealna na śniadanie. Dobrze zbilansowana ilość węglowodanów i białka, która zasili Wasz organizm na min. 3 godziny, dając... więcej »
Przepyszna sałatka na każdą okazję. Idealna nie tylko jako danie główne ale również jako szybkie rozwiązanie gdy zjawią się goście. Prosta i... więcej »