Nazwa produktu | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | Kalkulator Kalorii | |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Waga g | (kcal) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (mcg) | (mcg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mcg) | (mg) | (IU) | (mg) | (mcg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mcg) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | ||
USDA Commodity Foods, kurczak, z puszki/słoika, samo mięso, z wodą | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 129 | 22 | 4.6 | 0 | - | - | - | - | - | - | - | 1.1 | 1.6 | 1.3 | - | 10 | 0 | 0.041 | 0.14 | 0.6 | 0.21 | 0.18 | 0 | 0 | 0.21 | 5 | 10 | 0.93 | 18 | 125 | 151 | 251 | 1.6 | 0.051 | 0.015 | 20 | 0.93 | 0.26 | 1.1 | 0.61 | 1.9 | 1.2 | 1.7 | 0.87 | Dodaj | |
kura rosołowa, białe mięso, duszone | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 213 | 33 | 8 | 0 | - | - | - | - | - | - | - | 1.9 | 2.7 | 2 | - | 22 | - | 0.094 | 0.2 | 0.69 | 0.39 | 0.27 | 0 | - | - | 4 | 14 | 1.2 | 23 | 225 | 199 | 58 | 0.83 | 0.085 | 0.02 | 29 | 1.4 | 0.39 | 1.6 | 0.91 | 2.8 | 1.7 | 2.5 | 1.3 | Dodaj | |
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
szklanka, produkt posiekany lub krojony w kostkę, 140g | 298 | 46 | 11 | 0 | - | - | - | - | - | - | - | 2.6 | 3.8 | 2.8 | - | 31 | - | 0.13 | 0.27 | 0.97 | 0.55 | 0.38 | 0 | - | - | 5.6 | 20 | 1.7 | 32 | 315 | 279 | 81 | 1.2 | 0.12 | 0.028 | 40 | 2 | 0.54 | 2.3 | 1.3 | 3.9 | 2.4 | 3.5 | 1.8 | Dodaj | |
kura rosołowa, białe mięso, surowe | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 137 | 23 | 4.2 | 0 | - | - | - | - | - | - | - | 1 | 1.3 | 0.97 | - | 21 | 0 | 0.13 | 0.12 | 0.89 | 0.57 | 0.4 | 1.8 | - | 0.23 | 4 | 11 | 0.92 | 26 | 231 | 261 | 53 | 0.6 | 0.067 | 0.018 | 18 | 0.98 | 0.27 | 1.1 | 0.64 | 2 | 1.2 | 1.7 | 0.92 | Dodaj | |
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
kurczak, bez skóry i kości, 130g | 178 | 30 | 5.5 | 0 | - | - | - | - | - | - | - | 1.4 | 1.6 | 1.3 | - | 27 | 0 | 0.17 | 0.16 | 1.2 | 0.74 | 0.52 | 2.3 | - | 0.3 | 5.2 | 14 | 1.2 | 34 | 300 | 339 | 69 | 0.78 | 0.087 | 0.023 | 23 | 1.3 | 0.35 | 1.5 | 0.83 | 2.6 | 1.6 | 2.3 | 1.2 | Dodaj | |
kura rosołowa, ciemne mięso, duszone | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 258 | 28 | 15 | 0 | - | - | - | - | - | - | - | 3.7 | 5.2 | 4.1 | - | 44 | - | 0.13 | 0.35 | 1 | 0.24 | 0.25 | 0 | - | - | 8 | 12 | 1.6 | 22 | 187 | 204 | 95 | 3.1 | 0.14 | 0.023 | 22 | 1.2 | 0.33 | 1.4 | 0.78 | 2.4 | 1.5 | 2.1 | 1.1 | Dodaj | |
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
szklanka, produkt posiekany lub krojony w kostkę, 140g | 361 | 39 | 21 | 0 | - | - | - | - | - | - | - | 5.1 | 7.3 | 5.7 | - | 62 | - | 0.18 | 0.49 | 1.4 | 0.34 | 0.35 | 0 | - | - | 11 | 17 | 2.3 | 31 | 262 | 286 | 133 | 4.4 | 0.2 | 0.032 | 31 | 1.7 | 0.46 | 2 | 1.1 | 3.3 | 2.1 | 3 | 1.6 | Dodaj | |
kura rosołowa, ciemne mięso, surowe | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 157 | 20 | 8.1 | 0 | - | - | - | - | - | - | - | 2 | 2.5 | 2.1 | - | 41 | 0 | 0.16 | 0.28 | 1.3 | 0.34 | 0.37 | 4.6 | - | 0.24 | 10 | 10 | 1.2 | 23 | 190 | 242 | 101 | 2.1 | 0.11 | 0.021 | 14 | 0.83 | 0.23 | 0.98 | 0.55 | 1.7 | 1 | 1.5 | 0.78 | Dodaj | |
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
kurczak, bez skóry i kości, 154g | 242 | 30 | 13 | 0 | - | - | - | - | - | - | - | 3.1 | 3.9 | 3.2 | - | 63 | 0 | 0.25 | 0.43 | 1.9 | 0.52 | 0.57 | 7.1 | - | 0.37 | 15 | 15 | 1.9 | 35 | 293 | 373 | 156 | 3.2 | 0.16 | 0.032 | 21 | 1.3 | 0.35 | 1.5 | 0.84 | 2.6 | 1.6 | 2.3 | 1.2 | Dodaj |
Najnowsze wpisy na blogu
Jedno z pytań, jakie najczęściej słyszą wegetarianie, brzmi „to skąd właściwie bierzesz białko?”. Nic w tym dziwnego, w końcu na biologii... więcej »
Już niebawem jesień, więc coraz częściej słyszymy o oczyszczaniu organizmu. Detoks czy oczyszczające diety to typowy jesienny temat numer jeden.... więcej »
Odchudzanie się jest bardzo demonizowane – jesteśmy namawiani do przyjmowania odpowiednich wspomagających zrzucenie zbędnych kilogramów suplementów,... więcej »
Wielu osobom zdrowa dieta automatycznie kojarzy się z dużymi wydatkami... Cóż, faktycznie napakowane cukrem i sztucznymi dodatkami przekąski kosztują... więcej »
Warzywa strączkowe znane są na całym świecie od wieków – bób uprawiano już w znanej wszystkim doskonale z lekcji historii Troi, soczewica była... więcej »
Z jednej strony panuje moda na zdrową, nieprzetworzoną żywność, a sztuczne dodatki do żywności są szkalowane, z drugiej – nie udowodniono w 100%, że... więcej »
Najnowsze przepisy
Danie szybkie i proste w przygotowaniu a do tego również tanie. więcej »
Któż nie lubi jagód? Te niewielkie owoce mają wiele korzystnych właściwości zdrowotnych i znakomicie smakują! Zawierają wiele witamin oraz... więcej »
Smaczna owsianka, idealna na śniadanie. Dobrze zbilansowana ilość węglowodanów i białka, która zasili Wasz organizm na min. 3 godziny, dając... więcej »
Przepyszna sałatka na każdą okazję. Idealna nie tylko jako danie główne ale również jako szybkie rozwiązanie gdy zjawią się goście. Prosta i... więcej »