Nazwa produktu | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | Kalkulator Kalorii | |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Waga g | (kcal) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (mcg) | (mcg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mcg) | (mg) | (IU) | (mg) | (mcg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mcg) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | ||
kura rosołowa, duszona | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 214 | 25 | 12 | 0 | - | - | - | - | - | - | - | 2.6 | 4.6 | 3.3 | 0.008 | 182 | 1 | 0.054 | 0.22 | 0.88 | 0.23 | 0.95 | 1 | 1 | 0.28 | 25 | 13 | 1.6 | 19 | 151 | 171 | 67 | 2 | 0.079 | 0.034 | 21 | 0.97 | 0.26 | 1.2 | 0.63 | 1.9 | 1.2 | 1.7 | 0.92 | Dodaj | |
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
szklanka, produkt posiekany lub krojony w kostkę, 160g | 342 | 40 | 19 | 0 | - | - | - | - | - | - | - | 4.1 | 7.4 | 5.3 | 0.013 | 291 | 1.6 | 0.086 | 0.35 | 1.4 | 0.37 | 1.5 | 1.6 | 1.6 | 0.45 | 40 | 21 | 2.6 | 30 | 242 | 274 | 107 | 3.1 | 0.13 | 0.054 | 34 | 1.6 | 0.42 | 1.8 | 1 | 3.1 | 1.9 | 2.8 | 1.5 | Dodaj | |
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
kurczak, bez kości, 593g | 1269 | 148 | 71 | 0 | - | - | - | - | - | - | - | 15 | 27 | 20 | 0.047 | 1079 | 5.9 | 0.32 | 1.3 | 5.2 | 1.4 | 5.6 | 5.9 | 5.9 | 1.7 | 148 | 77 | 9.7 | 113 | 895 | 1014 | 397 | 12 | 0.47 | 0.2 | 127 | 5.8 | 1.6 | 6.8 | 3.7 | 11 | 7 | 10 | 5.5 | Dodaj | |
kura rosołowa, podroby, duszone | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 194 | 26 | 9.3 | 0.11 | - | - | - | - | - | - | - | 1.9 | 2.9 | 2.7 | - | 2864 | - | 0.09 | 1 | 3 | 0.41 | 9.5 | 5.5 | - | - | 367 | 13 | 6.4 | 20 | 223 | 154 | 56 | 4.3 | 0.3 | 0.18 | 90 | 1.2 | 0.29 | 1.4 | 0.65 | 1.9 | 1.3 | 2 | 1.2 | Dodaj | |
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
szklanka, produkt posiekany lub krojony w kostkę, 145g | 281 | 37 | 13 | 0.16 | - | - | - | - | - | - | - | 2.7 | 4.3 | 3.9 | - | 4153 | - | 0.13 | 1.5 | 4.3 | 0.59 | 14 | 8 | - | - | 532 | 19 | 9.3 | 29 | 323 | 223 | 81 | 6.2 | 0.43 | 0.26 | 131 | 1.7 | 0.42 | 2 | 0.94 | 2.7 | 1.9 | 3 | 1.7 | Dodaj | |
kura rosołowa, podroby, surowe | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 168 | 18 | 9.2 | 2.1 | - | - | - | - | - | - | - | 2.1 | 2.8 | 2.6 | - | 3152 | - | 0.097 | 1.1 | 3.3 | 0.52 | 11 | 11 | - | - | 350 | 10 | 5.9 | 18 | 198 | 226 | 77 | 3 | 0.28 | 0.15 | 56 | 0.81 | 0.2 | 0.95 | 0.45 | 1.3 | 0.9 | 1.4 | 0.81 | Dodaj | |
kura rosołowa, samo mięso, duszone | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 237 | 30 | 12 | 0 | - | - | - | - | - | - | - | 2.8 | 4.1 | 3.1 | - | 34 | 0 | 0.11 | 0.28 | 0.86 | 0.31 | 0.26 | 0 | - | 0.3 | 6 | 13 | 1.4 | 22 | 204 | 202 | 78 | 2.1 | 0.12 | 0.022 | 25 | 1.3 | 0.36 | 1.5 | 0.84 | 2.6 | 1.6 | 2.3 | 1.2 | Dodaj | |
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
szklanka, produkt posiekany lub krojony w kostkę, 140g | 332 | 43 | 17 | 0 | - | - | - | - | - | - | - | 4 | 5.7 | 4.3 | - | 48 | 0 | 0.16 | 0.39 | 1.2 | 0.43 | 0.36 | 0 | - | 0.42 | 8.4 | 18 | 2 | 31 | 286 | 283 | 109 | 2.9 | 0.16 | 0.031 | 35 | 1.8 | 0.5 | 2.1 | 1.2 | 3.6 | 2.2 | 3.2 | 1.7 | Dodaj | |
kura rosołowa, samo mięso, surowe | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 148 | 21 | 6.3 | 0 | - | - | - | - | - | - | - | 1.6 | 1.9 | 1.6 | - | 32 | 0 | 0.15 | 0.21 | 1.1 | 0.44 | 0.38 | 3.3 | - | 0.24 | 7 | 10 | 1.1 | 24 | 209 | 251 | 79 | 1.4 | 0.089 | 0.019 | 16 | 0.9 | 0.25 | 1.1 | 0.59 | 1.8 | 1.1 | 1.6 | 0.84 | Dodaj | |
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
kurczak, bez skóry i kości, 284g | 420 | 60 | 18 | 0 | - | - | - | - | - | - | - | 4.5 | 5.5 | 4.5 | - | 91 | 0 | 0.42 | 0.59 | 3.1 | 1.2 | 1.1 | 9.4 | - | 0.68 | 20 | 28 | 3.1 | 68 | 594 | 713 | 224 | 4 | 0.25 | 0.054 | 45 | 2.6 | 0.7 | 3 | 1.7 | 5.1 | 3.2 | 4.5 | 2.4 | Dodaj |
Najnowsze wpisy na blogu
Jedno z pytań, jakie najczęściej słyszą wegetarianie, brzmi „to skąd właściwie bierzesz białko?”. Nic w tym dziwnego, w końcu na biologii... więcej »
Już niebawem jesień, więc coraz częściej słyszymy o oczyszczaniu organizmu. Detoks czy oczyszczające diety to typowy jesienny temat numer jeden.... więcej »
Odchudzanie się jest bardzo demonizowane – jesteśmy namawiani do przyjmowania odpowiednich wspomagających zrzucenie zbędnych kilogramów suplementów,... więcej »
Wielu osobom zdrowa dieta automatycznie kojarzy się z dużymi wydatkami... Cóż, faktycznie napakowane cukrem i sztucznymi dodatkami przekąski kosztują... więcej »
Warzywa strączkowe znane są na całym świecie od wieków – bób uprawiano już w znanej wszystkim doskonale z lekcji historii Troi, soczewica była... więcej »
Z jednej strony panuje moda na zdrową, nieprzetworzoną żywność, a sztuczne dodatki do żywności są szkalowane, z drugiej – nie udowodniono w 100%, że... więcej »
Najnowsze przepisy
Danie szybkie i proste w przygotowaniu a do tego również tanie. więcej »
Któż nie lubi jagód? Te niewielkie owoce mają wiele korzystnych właściwości zdrowotnych i znakomicie smakują! Zawierają wiele witamin oraz... więcej »
Smaczna owsianka, idealna na śniadanie. Dobrze zbilansowana ilość węglowodanów i białka, która zasili Wasz organizm na min. 3 godziny, dając... więcej »
Przepyszna sałatka na każdą okazję. Idealna nie tylko jako danie główne ale również jako szybkie rozwiązanie gdy zjawią się goście. Prosta i... więcej »