Nazwa produktu | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | Kalkulator Kalorii | |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Waga g | (kcal) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (mcg) | (mcg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mcg) | (mg) | (IU) | (mg) | (mcg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mcg) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | ||
kurczak, ciemne mięso ze skórą, smażony w panierce | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 298 | 22 | 19 | 9.4 | - | - | - | - | - | - | - | 4.4 | 7.6 | 5 | - | 31 | - | 0.12 | 0.22 | 0.95 | 0.25 | 0.27 | 0 | - | - | 18 | 21 | 1.4 | 20 | 145 | 185 | 295 | 2.1 | 0.08 | 0.058 | 24 | 0.9 | 0.25 | 1.1 | 0.57 | 1.7 | 1.1 | 1.6 | 0.87 | Dodaj | |
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
kurczak, bez kości, 278g | 828 | 61 | 52 | 26 | - | - | - | - | - | - | - | 12 | 21 | 14 | - | 86 | - | 0.33 | 0.61 | 2.6 | 0.7 | 0.75 | 0 | - | - | 50 | 58 | 4 | 56 | 403 | 514 | 820 | 5.8 | 0.22 | 0.16 | 66 | 2.5 | 0.7 | 3 | 1.6 | 4.8 | 3 | 4.5 | 2.4 | Dodaj | |
kurczak, ciemne mięso ze skórą, surowy | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 237 | 17 | 18 | 0 | - | - | - | - | - | - | - | 4 | 7.7 | 5.3 | - | 49 | 0 | 0.061 | 0.15 | 0.99 | 0.25 | 0.29 | 0 | - | 0.3 | 7 | 11 | 0.98 | 19 | 136 | 178 | 73 | 1.6 | 0.054 | 0.019 | 13 | 0.69 | 0.19 | 0.81 | 0.44 | 1.3 | 0.82 | 1.2 | 0.65 | Dodaj | |
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
kurczak, bez kości, 266g | 630 | 44 | 49 | 0 | - | - | - | - | - | - | - | 11 | 20 | 14 | - | 130 | 0 | 0.16 | 0.39 | 2.6 | 0.67 | 0.77 | 0 | - | 0.8 | 19 | 29 | 2.6 | 51 | 362 | 473 | 194 | 4.2 | 0.14 | 0.051 | 34 | 1.8 | 0.49 | 2.1 | 1.2 | 3.6 | 2.2 | 3.2 | 1.7 | Dodaj | |
kurczak, ciemne mięso, duszony | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 192 | 26 | 9 | 0 | - | - | - | - | - | - | - | 2.1 | 3.3 | 2.5 | - | 21 | 0 | 0.055 | 0.2 | 0.89 | 0.21 | 0.22 | 0 | 5 | 0.27 | 7 | 14 | 1.4 | 20 | 143 | 181 | 74 | 2.7 | 0.075 | 0.02 | 17 | 1.1 | 0.3 | 1.3 | 0.72 | 2.2 | 1.4 | 1.9 | 1 | Dodaj | |
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
szklanka, produkt posiekany lub krojony w kostkę, 140g | 269 | 36 | 13 | 0 | - | - | - | - | - | - | - | 2.9 | 4.6 | 3.4 | - | 29 | 0 | 0.077 | 0.28 | 1.2 | 0.29 | 0.31 | 0 | 7 | 0.38 | 9.8 | 20 | 1.9 | 28 | 200 | 253 | 104 | 3.7 | 0.11 | 0.028 | 24 | 1.5 | 0.42 | 1.8 | 1 | 3.1 | 1.9 | 2.7 | 1.4 | Dodaj | |
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
kurczak, bez skóry i kości, 143g | 275 | 37 | 13 | 0 | - | - | - | - | - | - | - | 3 | 4.7 | 3.5 | - | 30 | 0 | 0.079 | 0.29 | 1.3 | 0.3 | 0.31 | 0 | 7.2 | 0.39 | 10 | 20 | 1.9 | 29 | 204 | 259 | 106 | 3.8 | 0.11 | 0.029 | 25 | 1.6 | 0.43 | 1.8 | 1 | 3.2 | 2 | 2.8 | 1.5 | Dodaj | |
kurczak, ciemne mięso, pieczony | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 205 | 27 | 9.7 | 0 | - | - | - | - | - | - | - | 2.3 | 3.6 | 2.7 | - | 22 | 0 | 0.073 | 0.23 | 1.2 | 0.36 | 0.32 | 0 | 5 | 0.27 | 8 | 15 | 1.3 | 23 | 179 | 240 | 93 | 2.8 | 0.08 | 0.021 | 18 | 1.2 | 0.32 | 1.4 | 0.76 | 2.3 | 1.4 | 2.1 | 1.1 | Dodaj | |
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
szklanka, produkt posiekany lub krojony w kostkę, 140g | 287 | 38 | 14 | 0 | - | - | - | - | - | - | - | 3.2 | 5 | 3.7 | - | 31 | 0 | 0.1 | 0.32 | 1.7 | 0.5 | 0.45 | 0 | 7 | 0.38 | 11 | 21 | 1.9 | 32 | 251 | 336 | 130 | 3.9 | 0.11 | 0.029 | 25 | 1.6 | 0.45 | 1.9 | 1.1 | 3.3 | 2 | 2.9 | 1.5 | Dodaj | |
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
kurczak, bez skóry i kości, 136g | 279 | 37 | 13 | 0 | - | - | - | - | - | - | - | 3.1 | 4.8 | 3.6 | - | 30 | 0 | 0.099 | 0.31 | 1.6 | 0.49 | 0.44 | 0 | 6.8 | 0.37 | 11 | 20 | 1.8 | 31 | 243 | 326 | 126 | 3.8 | 0.11 | 0.029 | 24 | 1.6 | 0.44 | 1.8 | 1 | 3.2 | 2 | 2.8 | 1.5 | Dodaj | |
kurczak, ciemne mięso, smażony | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 239 | 29 | 12 | 2.6 | - | - | - | - | - | - | - | 2.8 | 4.3 | 3.1 | - | 24 | - | 0.093 | 0.25 | 1.3 | 0.37 | 0.33 | 0 | - | - | 9 | 18 | 1.5 | 25 | 187 | 253 | 97 | 2.9 | 0.089 | 0.033 | 21 | 1.2 | 0.34 | 1.4 | 0.8 | 2.4 | 1.5 | 2.2 | 1.2 | Dodaj | |
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
szklanka, 140g | 335 | 41 | 16 | 3.6 | - | - | - | - | - | - | - | 3.9 | 6 | 4.4 | - | 34 | - | 0.13 | 0.35 | 1.8 | 0.52 | 0.46 | 0 | - | - | 13 | 25 | 2.1 | 35 | 262 | 354 | 136 | 4.1 | 0.12 | 0.046 | 29 | 1.7 | 0.48 | 2 | 1.1 | 3.4 | 2.1 | 3 | 1.6 | Dodaj |
Najnowsze wpisy na blogu
Jedno z pytań, jakie najczęściej słyszą wegetarianie, brzmi „to skąd właściwie bierzesz białko?”. Nic w tym dziwnego, w końcu na biologii... więcej »
Już niebawem jesień, więc coraz częściej słyszymy o oczyszczaniu organizmu. Detoks czy oczyszczające diety to typowy jesienny temat numer jeden.... więcej »
Odchudzanie się jest bardzo demonizowane – jesteśmy namawiani do przyjmowania odpowiednich wspomagających zrzucenie zbędnych kilogramów suplementów,... więcej »
Wielu osobom zdrowa dieta automatycznie kojarzy się z dużymi wydatkami... Cóż, faktycznie napakowane cukrem i sztucznymi dodatkami przekąski kosztują... więcej »
Warzywa strączkowe znane są na całym świecie od wieków – bób uprawiano już w znanej wszystkim doskonale z lekcji historii Troi, soczewica była... więcej »
Z jednej strony panuje moda na zdrową, nieprzetworzoną żywność, a sztuczne dodatki do żywności są szkalowane, z drugiej – nie udowodniono w 100%, że... więcej »
Najnowsze przepisy
Danie szybkie i proste w przygotowaniu a do tego również tanie. więcej »
Któż nie lubi jagód? Te niewielkie owoce mają wiele korzystnych właściwości zdrowotnych i znakomicie smakują! Zawierają wiele witamin oraz... więcej »
Smaczna owsianka, idealna na śniadanie. Dobrze zbilansowana ilość węglowodanów i białka, która zasili Wasz organizm na min. 3 godziny, dając... więcej »
Przepyszna sałatka na każdą okazję. Idealna nie tylko jako danie główne ale również jako szybkie rozwiązanie gdy zjawią się goście. Prosta i... więcej »