Nazwa produktu | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | Kalkulator Kalorii | |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Waga g | (kcal) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (mcg) | (mcg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mcg) | (mg) | (IU) | (mg) | (mcg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mcg) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | ||
kurczak, grzbiet, mięso bez skóry, pieczony | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 239 | 28 | 13 | 0 | - | - | - | - | - | - | - | 3.1 | 4.8 | 3.6 | - | 28 | 0 | 0.068 | 0.22 | 1.1 | 0.34 | 0.3 | 0 | 5 | 0.27 | 7 | 24 | 1.4 | 22 | 165 | 237 | 96 | 2.7 | 0.081 | 0.022 | 17 | 1.2 | 0.33 | 1.4 | 0.78 | 2.4 | 1.5 | 2.1 | 1.1 | Dodaj | |
kurczak, grzbiet, mięso bez skóry, smażony | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 288 | 30 | 15 | 5.7 | - | - | - | - | - | - | - | 3.6 | 5.7 | 4.1 | - | 29 | - | 0.11 | 0.25 | 1.2 | 0.35 | 0.31 | 0 | - | - | 9 | 26 | 1.7 | 25 | 176 | 251 | 99 | 2.8 | 0.095 | 0.047 | 20 | 1.3 | 0.35 | 1.5 | 0.82 | 2.5 | 1.6 | 2.3 | 1.2 | Dodaj | |
kurczak, grzbiet, mięso bez skóry, surowy | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 137 | 20 | 5.9 | 0 | - | - | - | - | - | - | - | 1.5 | 1.8 | 1.5 | - | 30 | 0 | 0.074 | 0.16 | 1.2 | 0.33 | 0.36 | 0 | - | 0.22 | 9 | 17 | 1 | 22 | 151 | 204 | 82 | 1.9 | 0.06 | 0.021 | 14 | 0.83 | 0.23 | 0.97 | 0.54 | 1.7 | 1 | 1.5 | 0.78 | Dodaj | |
kurczak, grzbiet, mięso i skóra, duszony | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 258 | 22 | 18 | 0 | - | - | - | - | - | - | - | 4 | 7.1 | 5 | - | 88 | 0 | 0.043 | 0.15 | 0.7 | 0.15 | 0.18 | 0 | 2 | 0.27 | 5 | 18 | 1.2 | 16 | 120 | 145 | 64 | 1.9 | 0.063 | 0.02 | 20 | 0.91 | 0.24 | 1.1 | 0.58 | 1.8 | 1.1 | 1.6 | 0.85 | Dodaj | |
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
szklanka, produkt posiekany lub krojony w kostkę, 160g | 413 | 35 | 29 | 0 | - | - | - | - | - | - | - | 6.4 | 11 | 8 | - | 141 | 0 | 0.069 | 0.24 | 1.1 | 0.24 | 0.29 | 0 | 3.2 | 0.43 | 8 | 29 | 2 | 26 | 192 | 232 | 102 | 3.1 | 0.1 | 0.032 | 32 | 1.4 | 0.39 | 1.7 | 0.92 | 2.8 | 1.7 | 2.5 | 1.4 | Dodaj | |
kurczak, grzbiet, mięso i skóra, pieczony | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 300 | 26 | 21 | 0 | - | - | - | - | - | - | - | 4.6 | 8.3 | 5.8 | - | 105 | 0 | 0.061 | 0.2 | 1 | 0.27 | 0.27 | 0 | 2 | 0.27 | 6 | 21 | 1.4 | 20 | 154 | 210 | 87 | 2.3 | 0.076 | 0.022 | 23 | 1.1 | 0.28 | 1.2 | 0.68 | 2.1 | 1.3 | 1.9 | 1 | Dodaj |
Najnowsze wpisy na blogu
Jedno z pytań, jakie najczęściej słyszą wegetarianie, brzmi „to skąd właściwie bierzesz białko?”. Nic w tym dziwnego, w końcu na biologii... więcej »
Już niebawem jesień, więc coraz częściej słyszymy o oczyszczaniu organizmu. Detoks czy oczyszczające diety to typowy jesienny temat numer jeden.... więcej »
Odchudzanie się jest bardzo demonizowane – jesteśmy namawiani do przyjmowania odpowiednich wspomagających zrzucenie zbędnych kilogramów suplementów,... więcej »
Wielu osobom zdrowa dieta automatycznie kojarzy się z dużymi wydatkami... Cóż, faktycznie napakowane cukrem i sztucznymi dodatkami przekąski kosztują... więcej »
Warzywa strączkowe znane są na całym świecie od wieków – bób uprawiano już w znanej wszystkim doskonale z lekcji historii Troi, soczewica była... więcej »
Z jednej strony panuje moda na zdrową, nieprzetworzoną żywność, a sztuczne dodatki do żywności są szkalowane, z drugiej – nie udowodniono w 100%, że... więcej »
Najnowsze przepisy
Danie szybkie i proste w przygotowaniu a do tego również tanie. więcej »
Któż nie lubi jagód? Te niewielkie owoce mają wiele korzystnych właściwości zdrowotnych i znakomicie smakują! Zawierają wiele witamin oraz... więcej »
Smaczna owsianka, idealna na śniadanie. Dobrze zbilansowana ilość węglowodanów i białka, która zasili Wasz organizm na min. 3 godziny, dając... więcej »
Przepyszna sałatka na każdą okazję. Idealna nie tylko jako danie główne ale również jako szybkie rozwiązanie gdy zjawią się goście. Prosta i... więcej »