Nazwa produktu | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | Kalkulator Kalorii | |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Waga g | (kcal) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (mcg) | (mcg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mcg) | (mg) | (IU) | (mg) | (mcg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mcg) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | ||
kurczak, podudzie, mięso ze skórą, duszony | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 204 | 25 | 11 | 0 | - | - | - | - | - | - | - | 2.4 | 4.1 | 2.9 | - | 27 | 0 | 0.05 | 0.19 | 0.86 | 0.19 | 0.22 | 0 | 5 | 0.27 | 7 | 11 | 1.3 | 20 | 141 | 184 | 76 | 2.7 | 0.071 | 0.019 | 17 | 1.1 | 0.29 | 1.2 | 0.68 | 2.1 | 1.3 | 1.9 | 0.99 | Dodaj | |
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
szklanka, produkt posiekany lub krojony w kostkę, 140g | 286 | 35 | 15 | 0 | - | - | - | - | - | - | - | 3.3 | 5.7 | 4.1 | - | 38 | 0 | 0.07 | 0.27 | 1.2 | 0.27 | 0.31 | 0 | 7 | 0.38 | 9.8 | 15 | 1.9 | 28 | 197 | 258 | 106 | 3.7 | 0.099 | 0.027 | 24 | 1.5 | 0.4 | 1.7 | 0.95 | 2.9 | 1.8 | 2.6 | 1.4 | Dodaj | |
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
udo, bez kości, 57g | 116 | 14 | 6.1 | 0 | - | - | - | - | - | - | - | 1.4 | 2.3 | 1.7 | - | 15 | 0 | 0.029 | 0.11 | 0.49 | 0.11 | 0.13 | 0 | 2.9 | 0.15 | 4 | 6.3 | 0.76 | 11 | 80 | 105 | 43 | 1.5 | 0.04 | 0.011 | 9.7 | 0.6 | 0.16 | 0.7 | 0.39 | 1.2 | 0.73 | 1.1 | 0.56 | Dodaj | |
kurczak, podudzie, mięso ze skórą, pieczony | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 216 | 27 | 11 | 0 | - | - | - | - | - | - | - | 2.5 | 4.3 | 3.1 | - | 30 | 0 | 0.069 | 0.22 | 1.2 | 0.34 | 0.32 | 0 | 5 | 0.27 | 8 | 12 | 1.3 | 23 | 175 | 229 | 90 | 2.9 | 0.077 | 0.021 | 19 | 1.1 | 0.3 | 1.3 | 0.72 | 2.2 | 1.4 | 2 | 1.1 | Dodaj | |
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
szklanka, produkt posiekany lub krojony w kostkę, 140g | 302 | 38 | 16 | 0 | - | - | - | - | - | - | - | 3.5 | 6 | 4.3 | - | 42 | 0 | 0.097 | 0.3 | 1.7 | 0.48 | 0.45 | 0 | 7 | 0.38 | 11 | 17 | 1.9 | 32 | 245 | 321 | 126 | 4 | 0.11 | 0.029 | 26 | 1.6 | 0.43 | 1.8 | 1 | 3.1 | 1.9 | 2.8 | 1.5 | Dodaj | |
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
udo, bez kości, 52g | 112 | 14 | 5.8 | 0 | - | - | - | - | - | - | - | 1.3 | 2.2 | 1.6 | - | 16 | 0 | 0.036 | 0.11 | 0.63 | 0.18 | 0.17 | 0 | 2.6 | 0.14 | 4.2 | 6.2 | 0.69 | 12 | 91 | 119 | 47 | 1.5 | 0.04 | 0.011 | 9.7 | 0.58 | 0.16 | 0.68 | 0.38 | 1.2 | 0.71 | 1 | 0.55 | Dodaj | |
kurczak, podudzie, mięso ze skórą, smażony w mące | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 245 | 27 | 14 | 1.6 | - | - | - | - | - | - | - | 3.2 | 5.4 | 3.7 | - | 25 | - | 0.081 | 0.23 | 1.2 | 0.35 | 0.32 | 0 | - | - | 10 | 12 | 1.3 | 23 | 176 | 229 | 89 | 2.9 | 0.08 | 0.028 | 18 | 1.1 | 0.31 | 1.3 | 0.73 | 2.2 | 1.4 | 2 | 1.1 | Dodaj | |
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
udo, bez kości, 49g | 120 | 13 | 6.7 | 0.8 | - | - | - | - | - | - | - | 1.6 | 2.7 | 1.8 | - | 12 | - | 0.04 | 0.11 | 0.6 | 0.17 | 0.16 | 0 | - | - | 4.9 | 5.9 | 0.66 | 11 | 86 | 112 | 44 | 1.4 | 0.039 | 0.014 | 9 | 0.55 | 0.15 | 0.65 | 0.36 | 1.1 | 0.67 | 0.97 | 0.52 | Dodaj | |
kurczak, podudzie, mięso ze skórą, smażony w panierce | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 268 | 22 | 16 | 8.3 | - | - | - | - | - | - | - | 3.8 | 6.4 | 4.1 | - | 26 | - | 0.11 | 0.22 | 1 | 0.27 | 0.28 | 0 | - | - | 18 | 17 | 1.4 | 20 | 147 | 186 | 269 | 2.3 | 0.076 | 0.052 | 22 | 0.9 | 0.25 | 1.1 | 0.58 | 1.7 | 1.1 | 1.6 | 0.88 | Dodaj | |
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
udo, bez kości, 72g | 193 | 16 | 11 | 6 | - | - | - | - | - | - | - | 2.7 | 4.6 | 3 | - | 19 | - | 0.081 | 0.15 | 0.73 | 0.19 | 0.2 | 0 | - | - | 13 | 12 | 0.97 | 14 | 106 | 134 | 194 | 1.7 | 0.055 | 0.037 | 16 | 0.65 | 0.18 | 0.77 | 0.42 | 1.3 | 0.8 | 1.2 | 0.63 | Dodaj | |
kurczak, podudzie, mięso ze skórą, surowy | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 161 | 19 | 8.7 | 0 | - | - | - | - | - | - | - | 1.9 | 3.4 | 2.4 | - | 29 | 0 | 0.074 | 0.18 | 1.2 | 0.3 | 0.35 | 2.7 | 3 | 0.3 | 9 | 11 | 1 | 21 | 154 | 206 | 83 | 2 | 0.059 | 0.021 | 13 | 0.8 | 0.22 | 0.94 | 0.52 | 1.6 | 0.98 | 1.4 | 0.75 | Dodaj | |
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
udo, bez kości, 73g | 118 | 14 | 6.3 | 0 | - | - | - | - | - | - | - | 1.4 | 2.5 | 1.7 | - | 21 | 0 | 0.054 | 0.13 | 0.86 | 0.22 | 0.26 | 2 | 2.2 | 0.22 | 6.6 | 8 | 0.75 | 15 | 112 | 150 | 61 | 1.5 | 0.043 | 0.015 | 9.6 | 0.59 | 0.16 | 0.69 | 0.38 | 1.2 | 0.71 | 1 | 0.55 | Dodaj |
Najnowsze wpisy na blogu
Jedno z pytań, jakie najczęściej słyszą wegetarianie, brzmi „to skąd właściwie bierzesz białko?”. Nic w tym dziwnego, w końcu na biologii... więcej »
Już niebawem jesień, więc coraz częściej słyszymy o oczyszczaniu organizmu. Detoks czy oczyszczające diety to typowy jesienny temat numer jeden.... więcej »
Odchudzanie się jest bardzo demonizowane – jesteśmy namawiani do przyjmowania odpowiednich wspomagających zrzucenie zbędnych kilogramów suplementów,... więcej »
Wielu osobom zdrowa dieta automatycznie kojarzy się z dużymi wydatkami... Cóż, faktycznie napakowane cukrem i sztucznymi dodatkami przekąski kosztują... więcej »
Warzywa strączkowe znane są na całym świecie od wieków – bób uprawiano już w znanej wszystkim doskonale z lekcji historii Troi, soczewica była... więcej »
Z jednej strony panuje moda na zdrową, nieprzetworzoną żywność, a sztuczne dodatki do żywności są szkalowane, z drugiej – nie udowodniono w 100%, że... więcej »
Najnowsze przepisy
Danie szybkie i proste w przygotowaniu a do tego również tanie. więcej »
Któż nie lubi jagód? Te niewielkie owoce mają wiele korzystnych właściwości zdrowotnych i znakomicie smakują! Zawierają wiele witamin oraz... więcej »
Smaczna owsianka, idealna na śniadanie. Dobrze zbilansowana ilość węglowodanów i białka, która zasili Wasz organizm na min. 3 godziny, dając... więcej »
Przepyszna sałatka na każdą okazję. Idealna nie tylko jako danie główne ale również jako szybkie rozwiązanie gdy zjawią się goście. Prosta i... więcej »