Nazwa produktu | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | Kalkulator Kalorii | |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Waga g | (kcal) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (mcg) | (mcg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mcg) | (mg) | (IU) | (mg) | (mcg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mcg) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | ||
wieprzowina, wędlina (parzona), szynka, podudzie/golonka, z kością, mięso chude, bez podgrzewania | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 130 | 25 | 3.3 | 0 | 0.05 | 0.11 | 0.14 | 0 | 0 | 0 | - | 0.4 | 1.6 | 1 | 0.024 | 10 | 0 | 0.24 | 0.25 | 0.52 | 0.39 | 0.37 | 0 | - | 0.26 | 3 | 7 | 1.1 | 20 | 250 | 299 | 809 | 2.8 | 0.12 | 0.022 | 52 | 1.1 | 0.24 | 1.3 | 0.6 | 2.1 | 1.1 | 2 | 1 | Dodaj | |
wieprzowina, wędlina (parzona), szynka, podudzie/golonka, z kością, mięso chude, bez podgrzewania | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 125 | 24 | 3.2 | 0.18 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | - | 0.51 | 1.2 | 0.98 | 0.022 | 0 | 0 | 0.48 | 0.25 | 0.66 | 0.47 | 0.58 | 0 | - | 0.24 | 0 | 6 | 0.99 | 22 | 258 | 364 | 846 | 2.3 | 0.39 | 0.022 | 21 | 1.1 | 0.22 | 1.2 | 0.57 | 2 | 1.1 | 1.9 | 0.95 | Dodaj | |
wieprzowina, wędlina (parzona), szynka, podudzie/golonka, z kością, mięso chude, podgrzana, po upieczeniu | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 145 | 25 | 5 | 0.01 | 0.05 | 0.13 | 0.16 | 0 | 0 | 0 | - | 0.6 | 2.4 | 1.6 | 0.036 | 11 | 0 | 0.29 | 0.2 | 0.56 | 0.38 | 0.69 | 0 | - | 0.29 | 3 | 7 | 1.2 | 21 | 255 | 458 | 820 | 3.1 | 0.17 | 0.022 | 49 | 1.1 | 0.23 | 1.3 | 0.6 | 2.1 | 1.1 | 2 | 1 | Dodaj | |
wieprzowina, wędlina (parzona), szynka, podudzie/golonka, z kością, mięso chude, podgrzana, po upieczeniu | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 139 | 26 | 3.7 | 0 | 0.61 | 0.08 | 0 | 0 | 0 | 0 | - | 0.59 | 1.4 | 1.1 | 0.025 | 0 | 0 | 0.48 | 0.33 | 0.68 | 0.47 | 0.61 | 0 | 34 | 0.33 | 1 | 7 | 1.5 | 23 | 269 | 378 | 828 | 2.8 | 0.14 | 0.027 | 24 | 1.2 | 0.25 | 1.3 | 0.63 | 2.2 | 1.2 | 2.1 | 1.1 | Dodaj | |
wieprzowina, wędlina (parzona), szynka, w plasterkach, z kością, mięso chude i tłuste, bez podgrzewania | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 159 | 23 | 7.4 | 0.17 | 0 | 0.04 | 0 | 0 | 0 | 0 | - | 0.97 | 3 | 2.2 | 0.049 | 12 | 0 | 0.24 | 0.23 | 0.41 | 0.34 | 0.57 | 0 | - | 0.25 | 1 | 9 | 1.1 | 19 | 248 | 289 | 839 | 2.2 | 0.097 | 0.022 | 44 | 1 | 0.21 | 1.2 | 0.54 | 1.9 | 1 | 1.8 | 0.91 | Dodaj | |
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
kawałek, 430g | 684 | 98 | 32 | 0.73 | 0 | 0.17 | 0 | 0 | 0 | 0 | - | 4.2 | 13 | 9.6 | 0.21 | 52 | 0 | 1 | 0.99 | 1.8 | 1.4 | 2.5 | 0 | - | 1.1 | 4.3 | 39 | 4.5 | 82 | 1066 | 1243 | 3608 | 9.5 | 0.42 | 0.095 | 188 | 4.4 | 0.92 | 5 | 2.3 | 8.3 | 4.4 | 7.8 | 3.9 | Dodaj | |
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
kawałek, 468g | 744 | 107 | 35 | 0.8 | 0 | 0.19 | 0 | 0 | 0 | 0 | - | 4.5 | 14 | 10 | 0.23 | 56 | 0 | 1.1 | 1.1 | 1.9 | 1.6 | 2.7 | 0 | - | 1.2 | 4.7 | 42 | 4.9 | 89 | 1161 | 1353 | 3927 | 10 | 0.45 | 0.1 | 205 | 4.8 | 1 | 5.4 | 2.5 | 9 | 4.8 | 8.5 | 4.3 | Dodaj |
Najnowsze wpisy na blogu
Jedno z pytań, jakie najczęściej słyszą wegetarianie, brzmi „to skąd właściwie bierzesz białko?”. Nic w tym dziwnego, w końcu na biologii... więcej »
Już niebawem jesień, więc coraz częściej słyszymy o oczyszczaniu organizmu. Detoks czy oczyszczające diety to typowy jesienny temat numer jeden.... więcej »
Odchudzanie się jest bardzo demonizowane – jesteśmy namawiani do przyjmowania odpowiednich wspomagających zrzucenie zbędnych kilogramów suplementów,... więcej »
Wielu osobom zdrowa dieta automatycznie kojarzy się z dużymi wydatkami... Cóż, faktycznie napakowane cukrem i sztucznymi dodatkami przekąski kosztują... więcej »
Warzywa strączkowe znane są na całym świecie od wieków – bób uprawiano już w znanej wszystkim doskonale z lekcji historii Troi, soczewica była... więcej »
Z jednej strony panuje moda na zdrową, nieprzetworzoną żywność, a sztuczne dodatki do żywności są szkalowane, z drugiej – nie udowodniono w 100%, że... więcej »
Najnowsze przepisy
Danie szybkie i proste w przygotowaniu a do tego również tanie. więcej »
Któż nie lubi jagód? Te niewielkie owoce mają wiele korzystnych właściwości zdrowotnych i znakomicie smakują! Zawierają wiele witamin oraz... więcej »
Smaczna owsianka, idealna na śniadanie. Dobrze zbilansowana ilość węglowodanów i białka, która zasili Wasz organizm na min. 3 godziny, dając... więcej »
Przepyszna sałatka na każdą okazję. Idealna nie tylko jako danie główne ale również jako szybkie rozwiązanie gdy zjawią się goście. Prosta i... więcej »