Nazwa produktu | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | Kalkulator Kalorii | |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Waga g | (kcal) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (mcg) | (mcg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mcg) | (mg) | (IU) | (mg) | (mcg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mcg) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | ||
wieprzowina, wędlina (parzona), szynka, w plasterkach, z kością, mięso chude i tłuste, bez podgrzewania | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 173 | 22 | 9.2 | 0.21 | 0 | 0.05 | 0 | 0 | 0 | 0 | - | 1.3 | 4 | 2.9 | 0.07 | 1 | 0 | 0.46 | 0.23 | 0.65 | 0.45 | 0.57 | 0 | - | 0.34 | 1 | 12 | 1.2 | 22 | 250 | 348 | 744 | 2.3 | 0.14 | 0.022 | 22 | 1 | 0.21 | 1.1 | 0.53 | 1.9 | 1 | 1.8 | 0.9 | Dodaj | |
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
kawałek, 425g | 735 | 95 | 39 | 0.89 | 0 | 0.21 | 0 | 0 | 0 | 0 | - | 5.4 | 17 | 13 | 0.3 | 4.3 | 0 | 2 | 0.96 | 2.7 | 1.9 | 2.4 | 0 | - | 1.4 | 4.3 | 51 | 4.9 | 94 | 1063 | 1479 | 3162 | 9.7 | 0.6 | 0.094 | 91 | 4.3 | 0.89 | 4.8 | 2.3 | 8 | 4.3 | 7.6 | 3.8 | Dodaj | |
wieprzowina, wędlina (parzona), szynka, w plasterkach, z kością, mięso chude, bez podgrzewania | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 123 | 24 | 2.9 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | - | 0.38 | 0.88 | 0.73 | 0.012 | 12 | 0 | 0.24 | 0.25 | 0.41 | 0.35 | 0.6 | 0 | - | 0.2 | 1 | 9 | 1.1 | 20 | 258 | 300 | 861 | 2.3 | 0.097 | 0.022 | 47 | 1.1 | 0.23 | 1.2 | 0.58 | 2.1 | 1.1 | 2 | 0.97 | Dodaj | |
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
kawałek, 430g | 529 | 105 | 12 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | - | 1.6 | 3.8 | 3.1 | 0.052 | 52 | 0 | 1 | 1.1 | 1.8 | 1.5 | 2.6 | 0 | - | 0.86 | 4.3 | 39 | 4.7 | 86 | 1109 | 1290 | 3702 | 9.9 | 0.42 | 0.095 | 200 | 4.7 | 0.98 | 5.3 | 2.5 | 8.8 | 4.7 | 8.4 | 4.2 | Dodaj | |
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
kawałek, 468g | 576 | 114 | 13 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | - | 1.8 | 4.1 | 3.4 | 0.056 | 56 | 0 | 1.1 | 1.2 | 1.9 | 1.6 | 2.8 | 0 | - | 0.94 | 4.7 | 42 | 5.1 | 94 | 1207 | 1404 | 4029 | 11 | 0.45 | 0.1 | 218 | 5.1 | 1.1 | 5.8 | 2.7 | 9.6 | 5.1 | 9.1 | 4.6 | Dodaj | |
wieprzowina, wędlina (parzona), szynka, w plasterkach, z kością, mięso chude, bez podgrzewania | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 130 | 24 | 3.6 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | - | 0.57 | 1.4 | 1.1 | 0.027 | 0 | 0 | 0.49 | 0.25 | 0.68 | 0.48 | 0.6 | 0 | - | 0.29 | 1 | 13 | 1.2 | 23 | 263 | 370 | 760 | 2.4 | 0.15 | 0.022 | 22 | 1.1 | 0.23 | 1.2 | 0.58 | 2.1 | 1.1 | 2 | 0.97 | Dodaj | |
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
kawałek, 425g | 553 | 104 | 15 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | - | 2.4 | 6 | 4.7 | 0.11 | 0 | 0 | 2.1 | 1.1 | 2.9 | 2 | 2.6 | 0 | - | 1.2 | 4.3 | 55 | 5.2 | 98 | 1118 | 1573 | 3230 | 10 | 0.63 | 0.094 | 95 | 4.6 | 0.97 | 5.2 | 2.5 | 8.7 | 4.7 | 8.3 | 4.1 | Dodaj |
Najnowsze wpisy na blogu
Jedno z pytań, jakie najczęściej słyszą wegetarianie, brzmi „to skąd właściwie bierzesz białko?”. Nic w tym dziwnego, w końcu na biologii... więcej »
Już niebawem jesień, więc coraz częściej słyszymy o oczyszczaniu organizmu. Detoks czy oczyszczające diety to typowy jesienny temat numer jeden.... więcej »
Odchudzanie się jest bardzo demonizowane – jesteśmy namawiani do przyjmowania odpowiednich wspomagających zrzucenie zbędnych kilogramów suplementów,... więcej »
Wielu osobom zdrowa dieta automatycznie kojarzy się z dużymi wydatkami... Cóż, faktycznie napakowane cukrem i sztucznymi dodatkami przekąski kosztują... więcej »
Warzywa strączkowe znane są na całym świecie od wieków – bób uprawiano już w znanej wszystkim doskonale z lekcji historii Troi, soczewica była... więcej »
Z jednej strony panuje moda na zdrową, nieprzetworzoną żywność, a sztuczne dodatki do żywności są szkalowane, z drugiej – nie udowodniono w 100%, że... więcej »
Najnowsze przepisy
Danie szybkie i proste w przygotowaniu a do tego również tanie. więcej »
Któż nie lubi jagód? Te niewielkie owoce mają wiele korzystnych właściwości zdrowotnych i znakomicie smakują! Zawierają wiele witamin oraz... więcej »
Smaczna owsianka, idealna na śniadanie. Dobrze zbilansowana ilość węglowodanów i białka, która zasili Wasz organizm na min. 3 godziny, dając... więcej »
Przepyszna sałatka na każdą okazję. Idealna nie tylko jako danie główne ale również jako szybkie rozwiązanie gdy zjawią się goście. Prosta i... więcej »